Ћирилица и/i latinica
Неко пише ћирилицом
Неко латиницом од 26 слова па кад напише на пример "koza" ја морам да размишљам да ли је коза или кожа?
Неко опет у тојистојлатиници - од 26 слова- глуми новог Вука Караџића па смишља слова типа "sh" "ch" то му је као "ш" и "ч" .
Наишао сам и на оне који много воле да уместо "v" свуда гурају "w"
и по неко ко као Мајстор Ђтркић користи СВА слова ( сва за ове крајеве) латинице
Имени и мајстору из Ђтипа и многима то не смета ....
А диже се прашина због ставова неког ко би уназад 60-так година био назван "провокатор"! Бацио коску и сад са стране гледа како се овде замутило и смеје се!
Само, ко се задњи смеје.....
тајје босанац
Неко латиницом од 26 слова па кад напише на пример "koza" ја морам да размишљам да ли је коза или кожа?
Неко опет у тојистојлатиници - од 26 слова- глуми новог Вука Караџића па смишља слова типа "sh" "ch" то му је као "ш" и "ч" .
Наишао сам и на оне који много воле да уместо "v" свуда гурају "w"
и по неко ко као Мајстор Ђтркић користи СВА слова ( сва за ове крајеве) латинице
Имени и мајстору из Ђтипа и многима то не смета ....
А диже се прашина због ставова неког ко би уназад 60-так година био назван "провокатор"! Бацио коску и сад са стране гледа како се овде замутило и смеје се!
Само, ко се задњи смеје.....
тајје босанац
Дођох, видех, побледех
A da se mi vratimo na stolariju?
(parafraza sa jednim davnim lepim filmom... i igranju šaha i puta-nula (ixox))
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NHWjlCaIrQo[/youtube]
(parafraza sa jednim davnim lepim filmom... i igranju šaha i puta-nula (ixox))
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NHWjlCaIrQo[/youtube]
Počelo je tako što je čovek lepo ZAMOLIO da se piše latinicom, pošto ne ume da pročita.branimir wrote:Како је ово све почело.
MEtabo je napisao prvi post - listaj malo unazad, u kome se lepo kaže:
Isterivanje pravopisa na forumu je takođe nonsens. Opet, zbog brzine i jednostavnosti komunikacije. Mnogo je važnije da poruka bude razumljiva nego da poruka bude pravopisno tačna i pismena. Za dokazivanje i pokazivanje pismenosti i nacionalnih osećanja ima toliko puno drugih boljih mesta i načina od pisanja na jednom stolarskom forumu. :forvonad:
Na to su pojedinci skočili uvis, i odmah utripovali da se krše njihove slobode (:pun: ). Ko vas bre brani da pišete ćirilicom, pišite i klinastim pismom, samo ćete sami sebi odgovarati na čistom, pravopisno ispravnom klinastom pismu.
Smirite strasti.
Meni osobno ne smeta kako tko piše,
što se tiče ćirilice, ja sam je učio u osnovnoj školi, pa mi je fora malo se prisjećati, a kad je duži tekst koji me zanima, jednostavno prebacim tekst u gugl translejt i riješeno :skool:
što se tiče ćirilice, ja sam je učio u osnovnoj školi, pa mi je fora malo se prisjećati, a kad je duži tekst koji me zanima, jednostavno prebacim tekst u gugl translejt i riješeno :skool:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Бојане
без страсти нема сласти.Повод за моје писање је био текст члана форума који је данас дао писмену
оставку, Слобо је мало више емотивно реаговао али све у границама доброг укуса.
Å trkiću
dosta smo dugo na ovom forumu tako da nas neke bezvezne ali ozbiljne stvari ne mogu izbaciti iz koloseka, ali ovakve
razgovore ne treba izbegavati, samim tim ćemo se bolje razumeti i poštovati.Kao što smo se i nas dvojica razumeli.
I na kraju, данас пишем и ћирилицом и latinicom jer mi se tako може ( као што каже Mica ubica шалтерска службеница).
без страсти нема сласти.Повод за моје писање је био текст члана форума који је данас дао писмену
оставку, Слобо је мало више емотивно реаговао али све у границама доброг укуса.
Å trkiću
dosta smo dugo na ovom forumu tako da nas neke bezvezne ali ozbiljne stvari ne mogu izbaciti iz koloseka, ali ovakve
razgovore ne treba izbegavati, samim tim ćemo se bolje razumeti i poštovati.Kao što smo se i nas dvojica razumeli.
I na kraju, данас пишем и ћирилицом и latinicom jer mi se tako може ( као што каже Mica ubica шалтерска службеница).
- peradetlic
- Majstor majstora
- peradetlic
- Majstor majstora
evo gašantjer wrote:Evo dođoh kući i gledam što se sve napisalo danas popodne. Tko je to pismeno dao ostavku? Nisam valjda ja, a da to ni ne znam. Stavio bih i ja nekakvog smajlića ali mi se ne da sada proučavati kako pa neka netko stavi umjesto mene.

za sve je kriv Toma Sojer