Usisavač za montaže i ručne el. alate

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Bagrovinje
Samostalni majstor

Usisavač za montaže i ručne el. alate

Post by Bagrovinje »

Tražim neki manji usisavač koji bi teglio na montaže i na koji bi mogao spajati ručne električne alate.

nešto ovog tipa:
http://www.elektromehanika-bratkovic.hr ... ci-26.html

Zanima me da li postoji nešto slično, a da ne košta puste pare? Ima sad tih kineskih marki tipa Herkules, Alpha-Alpha i sl.
Ima li netko kakav prijedlog?

Opet postoji problem kod tih no name usisavača i nabave svih mogućih nastavaka. Većina alata koje imam je Makita, pa mi je dosta bitno da to nekako mogu spojiti.

Å to uopće treba gledati kod takvih usisavača? Znam da tu snaga u W nije neko mjerilo.
Kakav filter?
Vrećica da ili ne?

...Ništa ne znam, a ne daje mi se 2.500,00 kn za usisavač, ali ako nema druge platit ću.

Unaprijed hvala na savjetima.
Onaj koji je kupio Einhell :D ...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.
simke
Šegrt

Post by simke »

Moja preporuka da uzmeš neki na koji možeš direktno spojiti alat tako da se pokrene kada uključiš taj alat. Također, ako ima i nastavke za priključak alata to je također prednost (jer isti tražim već neko vrijeme i nigdje ga nema)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Par tema dalje: viewtopic.php?pid=47525#p47525
Pominju se dva takva.
E sad, Vilager je lokalni brand Kregujevacke firme, ali Enhela verujem da ima i u Zagrebu (u sustini su identicni, to jest pravai ih isti mali Kinez)
Bagrovinje
Samostalni majstor

Post by Bagrovinje »

pročitao sam taj topic, ali htio sam u ovom topicu malo suziti temu samo na usisvaće za monteže i ručne el.alate.

našao sam dva za koje piše da su "industrijski" u Pevec-u:

http://www.pevec.hr/proizvodi/alati/ele ... 0-sa-6033/

http://www.pevec.hr/proizvodi/alati/ele ... 0-aa-4307/

ne piše cijena, pa ću se morati zaletiti da to vidim.

Pronašao sam link na ovu stranicu: http://www.bent.hr/plan-ciscenja/oprema ... avaci.html

Ne znam da li se ovo smatra reklamom? ..ako je problem, molim administratora da ukloni link.
Onaj koji je kupio Einhell :D ...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

nije reklama jer je vezan za temu usisivaca.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Bagrovinje wrote:pročitao sam taj topic, ali htio sam u ovom topicu malo suziti temu samo na usisvaće za monteže i ručne el.alate.

našao sam dva za koje piše da su "industrijski" u Pevec-u:
http://www.pevec.hr/proizvodi/alati/ele ... 0-sa-6033/
Pa bas o tima smo i pricali (na kraju teme). Ovaj enhel sa linka je upravo taj o kome se prica.
Bagrovinje
Samostalni majstor

Post by Bagrovinje »

nadao sam se da bi netko mogao znati kakav filter treba imati takav usisavač i po čemu se zapravo razlikuju ti usisavači od običnih.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Filter se razlikuje od modela do modela, odnosno svaki proizvodjac ima neki svoj.

Glavna razlika je sto su ovakvi usisivaci, da tako kazem, "prevrnuti".

Kod obicnog kucnog usisivaca, turbina se nalazi iza kese u kojoj se skuplja djubre, pri cemu ta kesa sluzi istovremeno i kao filter. Kako se kesa puni, tako treba progurati vazduh kroz sve veci sloj djubreta, i naravno snaga usisavanja opada.

Kod ovakvih usisivaca, motor se nalazi na vrhu, i filter je izmedju turbine i kante. U principu vazduh se usisava u kantu pod uglom, sto dovodi do centrifugalnog kretanja (ne bas kao kod ciklona, ali slicno), i djubre pada na dno kante. Usled toga na filteru se skuplja daleko manje djubreta i snaga usisavanja daleko manje opada kako se kanta puni. Naravno u kantu staje daleko vise nego u kesu obicnog usisivaca.

Generalno ovakvi usisivaci i nemaju kesu, mada je moguce da je stavis cisto ladi lakseg praznjenja.
Bagrovinje
Samostalni majstor

Post by Bagrovinje »

e to je odgovor :hurra:

Zbunjivale su me te vrećice. Znači vrećica nije obavezna kod tih usisavača.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Iskreno receno, ja jos nisam koristio ni jedan koji ima kesu, mada sam citao da postoje neki modeli koji je imaju (na primer neki Karcher modeli).
Bagrovinje
Samostalni majstor

Post by Bagrovinje »

Danas sam slučajno bio u Bauhausu i naletio na neku rasprodaju Herkules usisavača. Bauhaus trenutno daje 5 godina garancije na svoje robne marke u koju spada i Herkules.

Ima neki mali 1100 w za 299,00 kn, ali meni je zapeo za oko ovaj od 1500 w (šifra proizvoda je H-NS 1500A) cijena mu je 649,00kn.

Evo i par fotki:
Image

Image

Ima nekih jačih na kojima piše "industrijski"

Image

Image

ako netko ima neki info o ovim usisavačima, bio bih zahvalan da podijeli. ...iako uz ovih 5 godina garancije spreman sam riskirati 650 kn
Last edited by Bagrovinje on 05 Jan 2012 20:43, edited 1 time in total.
Bagrovinje
Samostalni majstor

Post by Bagrovinje »

vidio sam još i Herkules dodatak za usisavanje pepela. To je kanta koja se spoji na cijev usisavača, a iz nje ide druga kojom se usisava. Glumi neku vrstu ciklona, ali nisam vidio cijenu. Ako radi s pepelom, vjerojatno bi poslužilo i za piljevinu, da malo poštedi sam usisvač.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

gledaj, ako ti treba usisavač za nositi po montažama onda je ovaj od 650 kn super, ima dosta snage, i ima mogućnost paljenja prilikom paljenja stroja
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Bagrovinje
Samostalni majstor

Post by Bagrovinje »

možda zvuči blesavo, ali sad razmišljam da uzmem taj od 650kn (86 Eur) i ovaj mali za 299kn (40 Eur). za manje od tisuću kuna dobijem dva usisavača s garancijom od 5 godina.

*** mbole ***
Opet ja, ko baba o ustipcima :)
Pisite i cene u evricima
*** mbole ***
Last edited by mbole on 06 Jan 2012 00:07, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ovaj manji je pljunuti moj Enhelov R2D2, samo sto ima i uticnicu sa automatom.
Post Reply