Siguran sam da je bolje da ga iseces odmah na daske/fosne/grede, ili sta ti vec treba da zamazes krajeve lepo poredjas jedno na drugo sa letvicama izmedju i onda susis... Koliko realno treba to nisam siguran...
znas sta meni trebaju te oblice duzine po tri cetiri metra da pravim neke merdevine a ne bih da ih dodatno obradjivao(strugao na gredice). Mozda cak ne bih ni sekao drva precnika 15 do 20 cm mozda cak i manje 10 do 15 cm. Nego samo mi je bitno da drvo bude optimalno suvo da mi pragovi na merdevinama ne bi ispadali kad se rasuse!!!!
Last edited by malina994 on 28 Dec 2011 12:02, edited 1 time in total.
Hvala puno. Ipak cu ja na stovariste da kupim tri cetri camove grede i da zavrsim posao. Inace pogodio si trebaju mi za tresnju. Hteo sam od graba zato sto je zilavo i tvrdo drvo ali posluzice i camovina svrsi!!! Svejedno hvala jos jednom!!!!!
@majstor stolar
Ako se susi 1 cm godisnje zar se nebi onda 5 cm trebalo posusiti za 2,5 godine jer se susi 1 cm sa svake strane a ne samo sa jedne, zar ne?
ninja wrote:@majstor stolar
Ako se susi 1 cm godisnje zar se nebi onda 5 cm trebalo posusiti za 2,5 godine jer se susi 1 cm sa svake strane a ne samo sa jedne, zar ne?
А нико није рекао "1цм са ЈЕДНЕ стране!" Укупно 1цм годишње