Festool OF 1010

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
djuro2
Majstor majstora

Festool OF 1010

Post by djuro2 »

Odlucio da mi je potrebna glodalica i nakon dosta citanja i proucavanja raznih (americkih) foruma i recenzija zakljucio da bi za moje potrebe glodalica od 1010W bila dovoljna. Zamolio bih vas koji imate dovoljno iskustva sa glodalicama da mi kazete koja glodala necu moci koristiti sa glodalicom od 1010W. Glodalica prihvaca glodala od 8mm, hocu li moci koristiti svako glodalo koje je 8mm? Radim sa iveralom i mdf-om.
na sljedecem linku se nalazi dosta glodala i mislim da za moje potrebe ne bih trebao nista vise od ovoga pa bacite pogled i ako ima koje da se ne bi moglo koristiti u glodalici da ga izdvojite
http://web-trgovina.profi-al.hr/pribor- ... odalice/10
Last edited by djuro2 on 04 Jan 2012 18:35, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ne vidim nista na ovom spisku sto ne bi moglo u nju.
U principu velika glodala, kojima rezni deo ne bi mogao da stane se i ne prave sa prihvatom 8mm.

Obavezno uzmi model sa regulacijom broja obrtaja to jest verziju EBQ (imam je), mada mislim da vise i ne prave model bez regulacije.

Posle ce tek da dodje trosenje para :) Sine, adapteri... izbor pribora je stvarno sirok.

Iskreno, ja kad bih danas uzimao, uzeo bi OF 1400 (kad sam kupovao nije jos postojala). Mislim da je najbolji kompromis relativno male velicine i kapaciteta. U sustini to je univerzalni model, sa kojim se moze skoro sve, osim bas najtezih poslova (ne toliko brzo kao sa OF 2200, ali se moze). Naravno, ako ti finansije dozvoljavaju.
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

mbole wrote:Ne vidim nista na ovom spisku sto ne bi moglo u nju.
U principu velika glodala, kojima rezni deo ne bi mogao da stane se i ne prave sa prihvatom 8mm.
Dosta ljudi kaze da je 1400 univerzalni, al ako kazes da sa one stranice sve ide onda nemam sta misliti. Ono ce mi biti dovoljno. Jedino tamo nema spiralnih glodala, ali pretpostavljam da ono idu bez problema. Bit ce ebq verzija obavezno. Kocnice su mi super stvar na njihovim alatima.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Spiralna naravno idu bez problema.

Uvek izgleda na pocetku "ma meni je ovo ihaaaaj dosta", a posle bude "eh, da je jos samo malo..." :)
Post Reply