komora za farbanje

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Joxicis
Brzi dodavač alata

Post by Joxicis »

Da sam na tvom mestu, ukoliko bih pravio tako neku manju komoru, postavio bih neki tank sa vodom i resetku na pod. Tank za vodu moze biti i jednostavno izliven od betona i onda mozes i gredice drvene da postavis i onda bi to bila prava stvar! Dok farbas uglavom se podize prasina sa poda, ili ako izduvas zidove opet ce dobar deo zavrsiti na podu. Mislim da to ne bi bila prevelika investicija a dobio bi profi komoru :)
Almirko
Šegrt

Post by Almirko »

Izgleda da ću ja na kraju i napraviti komoru kako treba :D kako sam kreno od prostorice pa do komore za farbanje :D

U biti razmišljao sam i o tome možda nebi odma radio al bi pripremio tokom gradnje za takvo nešto sa dva bočna zida prskalice za vodu dole ispod preko cijeglo poda bi stavio rešetke i ta voda koja ide sa zida da ide dole ispod rešetki preko poda bukvalno samo da ga pokvasi i da izlazi van komore...

Danas stigla radna kola prečnika 280mm i širine 120mm br lopatica 41 ova verzija je predviđena da ide direkt na motor prečnik osovine je 24mm ali pravim pogon preko remenice tako da planiram motor od 1,1 sa 1400obr da dignem na 2800 pa da vidim koliko ću protok da dobijem,našao sam na internetu sličnu konstrukciju po kojo ću da pravim svoju verziju:
Image

znači ovaj tip sa motorom o,5kw i 1300obr ima protok 2500m3/h ako nebude dovoljno ja ću da dižem brzinu remenicom pa ćemo da vidimo :)
Post Reply