Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Nije mi đavo dao mira, dok nisam probao nešto zahtevnije da isečem sa testericom. Sav trud se isplatio, i rođendanski poklon za komšiju je spreman.
U narednom periodu bih se pozabavio završnim obradama.
Dok sam se divio svom prvenčetu, nekako mi je bio usamljen, pa je morao da dobije društvo.
Ostalo je malo da se srede ivice i da se prelakira. Izbunario sam par slika horoskopskih znakova na sličan fazon, tako da imam akciju za celu nedelju
Sav problem i jeste u testericama. Sa prvim gudeom sam se patio ko isus, čak sam mislio da je prdeknuo, jer nikako nisam mogao lepo da sečem. Međutim.......cela tajna je u testericama. Sitni zubići, mala brzina sečenja i ja dodatno obrusim leđa testerice, tako da bude "plića" od zadnje ivice do vrhova zuba. I neće svaka lepo da seče, neke jednostavno čim je izvadiš iz folije jednostavno "vuče". Sad trenutno sečem isključivo do 2.5cm čamovinu, što mislim i da je max debljina koju seče. Brzinu podešavaš tako što je smanjuješ dok ne nestanu tragovi sečenja, rez mora da bude savršeno gladak.
Ovo sve uzmi kao moje zapažanje "na terenu" jer i ja eksperimentišem.
E to je već nezgodno. Ako budeš dolazio na ovu stranu ponesi je da je probamo. Ako mi u SRB ne možemo da joj doskočimo, onda nas švaba nije razumeo šta treba da napravi.
Čitao sam o tim testericama sa dve brzine, to bi onda trebalo probati nekoliko različitih TPI testerica i videti sa kojom se najbolje ponaša, na kojoj brzini, i tako je i koristiti, a uzgred probaj neku kombinaciju sa onom papučicom od električnu šivaću mašinu. Možda bi sa njom mogao da dobiješ neki efekat izbora brzine, a da ne oštećuješ makinu. Ja ću od onog prvog gudea da probam da napravim testericu sa nožnim pogonom fore radi, pa da bude singer-gude iliti singide (u grubom prevodu singidunumska testerica).
ima asinhroni motor sa dve brzine pa neću ni da petljam oko toga za moje potrebe zadovoljava samo jelovinu nije hteo lepo seći
lipu seće lepo od toga sam pravio puzle samo par komada ali batalio
ako bude potrebe za tim uzeću hegnera pa mirna bačka ovako jako malo ga i koristim
Ko dete kad se popne ka trešnju. Testerica je mrak. Probao sam koliko mali primerci mogu da se seckaju. Izreckao sam par znajeva od 7cm, moram priznati da sam impresioniran. Još ja i nisam nešto preterano vešt, biće bolje dok navedžbam.
Last edited by jolollo on 23 Dec 2011 23:33, edited 1 time in total.