Stubne busilice
Stubne busilice
Ima li neko iskustva sa stubnom busilicom Einhell 401/1 snage 350w ?
Interesuje me koliko je stvarno snazna? Najvise bi je koristio za busenje rupa za sarke pa mi se ne uzima neki ozbiljniji model.
Interesuje me koliko je stvarno snazna? Najvise bi je koristio za busenje rupa za sarke pa mi se ne uzima neki ozbiljniji model.
- diplmajstor
- Majstor
Ne uzimaj . Ja je imam i mučim se sa njom od početka. Kupio sam je i posle par dana zamenio za drugu jer mi se činilo da je motor riknuo, toliko je slaba bila. Međutim i ova druga je slična pesma. Iako je držim stalno na najmanjem broju obrtaja, zaglavi čim se malo više pritisne. Uzmi jaču da se ne nerviraš svaki put kad kreneš da je koristiš :forbannad:
Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače
Hm, bio sam ubedjen da sam svojevremeno pisao o tome, al ne mogu da pronadjem.
Nasao sam svojevremeno za prilicno male novce par stubnih busilica koje su ustvari stolarske. Ovaj enhel je metalska busilica.
Glavna razlika je u odstojanju izmedju stuba i burgije, koje je kod metalskih veoma malo, i pri tom jos i fiksirano.
Ove za stolare imaju gornju "sinu" (u sustini cevku) koja moze da se pomera napred nazad i na kojoj se nalaze motor i glava, tako da rastojanje od glave do stuba moze da se promeni. I naravno da bude daleko vece nego sto je kod metalskih. Em su sile daleko manje pri busenju drveta, pa ne mora da bude tako kruta kao metalska (zato i moze da ima vecu udaljenost od stuba), em stolarim cesto treba da buse malo dalje od ivice materijala.
Da me sad ubijes ne mogu da pronadjem firmu koja je to prodavala, znam da je negde oko Mancetovog mosta na Novosadskom putu i da su prodavali neke kineske muzike i tome slicno. Ima ih cini mi se i u Novom Sadu. Bese nesto kenzo, kinzo...
Znam da takvih busilica ima cesto na Bubanj potoku (paznja, cena u radnji je zadnji put kad sam gledao bila manja nego na Bubanj potoku), reda 100 evrica.
Nasao sam svojevremeno za prilicno male novce par stubnih busilica koje su ustvari stolarske. Ovaj enhel je metalska busilica.
Glavna razlika je u odstojanju izmedju stuba i burgije, koje je kod metalskih veoma malo, i pri tom jos i fiksirano.
Ove za stolare imaju gornju "sinu" (u sustini cevku) koja moze da se pomera napred nazad i na kojoj se nalaze motor i glava, tako da rastojanje od glave do stuba moze da se promeni. I naravno da bude daleko vece nego sto je kod metalskih. Em su sile daleko manje pri busenju drveta, pa ne mora da bude tako kruta kao metalska (zato i moze da ima vecu udaljenost od stuba), em stolarim cesto treba da buse malo dalje od ivice materijala.
Da me sad ubijes ne mogu da pronadjem firmu koja je to prodavala, znam da je negde oko Mancetovog mosta na Novosadskom putu i da su prodavali neke kineske muzike i tome slicno. Ima ih cini mi se i u Novom Sadu. Bese nesto kenzo, kinzo...
Znam da takvih busilica ima cesto na Bubanj potoku (paznja, cena u radnji je zadnji put kad sam gledao bila manja nego na Bubanj potoku), reda 100 evrica.
- diplmajstor
- Majstor
mbole bio si blizu, firma je Keno i nalazi se na novosadskom putu, kod pešačkog mosta (u nivou okretnice 15, 45, ...), na strani NS-BG. Poslednji put kad sam svraćao zaista su imali na oko pristojne stubne bušilice sa cenom od 100-150€mbole wrote:Da me sad ubijes ne mogu da pronadjem firmu koja je to prodavala, znam da je negde oko Mancetovog mosta na Novosadskom putu i da su prodavali neke kineske muzike i tome slicno. Ima ih cini mi se i u Novom Sadu. Bese nesto kenzo, kinzo...
Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače
- diplmajstor
- Majstor
- peradetlic
- Majstor majstora
- peradetlic
- Majstor majstora
kad bušim metal nemam problema ali i tamo nekad zaglavi
ali drvo je mlo teže izbuši ali mora polako da se radi
recimo na onom stalku gde uglaviš bušilicu izbuši za tili čas bez problema sa istom burgijom
ali drvo je mlo teže izbuši ali mora polako da se radi
recimo na onom stalku gde uglaviš bušilicu izbuši za tili čas bez problema sa istom burgijom
Last edited by peradetlic on 26 Dec 2011 10:34, edited 1 time in total.
za sve je kriv Toma Sojer
Profesore da li pije vodu ili ne, ali taj motor nema toliko wati.Ja sam u startu zamenuo motor i to
sam stavio trofazni od 370 wati i po gabaritu je mnogo veci od kineskog.Busi tridesetak rupa za sarke u
hrastu pa ces videti koliko vremena i patnje ce ti trebati.Precnik osovine na motoru je isti tako da
nisam morao doradjivati remenicu, samo nosac motora.Postavio sam i mikroprekidac da se moze
promenuti smer okretanja ( nekad kada se urezuju navoji ).

I sad busi u svim materijalima bez problema.Alat je uvek ostar.
sam stavio trofazni od 370 wati i po gabaritu je mnogo veci od kineskog.Busi tridesetak rupa za sarke u
hrastu pa ces videti koliko vremena i patnje ce ti trebati.Precnik osovine na motoru je isti tako da
nisam morao doradjivati remenicu, samo nosac motora.Postavio sam i mikroprekidac da se moze
promenuti smer okretanja ( nekad kada se urezuju navoji ).

I sad busi u svim materijalima bez problema.Alat je uvek ostar.