Rad sa debljačom

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
micho0404
Šegrt

Rad sa debljačom

Post by micho0404 »

Pozdrav!

Imam pitane u vezi rada sa debljačom. Imam blanju-debljaču marke Bernardo (austrijska, nije profi cca1000 eura) i kad na nju debljam, valjak koji povlači dasku se jako brzo puni otpadom, i jako slabo vuče dasku.
Tako ja moram na silu povlačiti dasku van iz debljače, a skidam po 1mm po prolazu. Zanima me je li to normalno tako ili ja negdje griješim?
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Cesce cisti valjak,podmazi naftom donju plocu i proveri jesu li nozevi dovoljno izbaceni.Ako je sirova tj mokra daska i pored svega sto sam naveo daska hoce da koci.Tj,nece da ide.
micho0404
Šegrt

Post by micho0404 »

Namazao sam naftom, i sad ide ko po loju, hvala na savjetu!

EDIT: btw. čuo sam da postoji nekakav sprej s kojim se pospreja valjak, pa se puno manje piljevine hvata za njega.
Last edited by micho0404 on 13 Dec 2011 19:14, edited 1 time in total.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Imas sprej i tecnost za podmazivanje ploca od Wurth-a ali puno para za isti posao koji nafta odradi!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

kad smo vec kod tih stvari-jedan savet koji ja duze vremena koristim, plocu dihta i abrihtera namazem pastom za poliranje kola i krpom uglancam(treba se istrljati do suvog da ne bi ploce rdjale) ,posle materijal klizi ko po ulju.;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Мојкомшија држи комад кожуре од димљене сланине и њоме претрља и плочу од абрихтера и даска сама иде
Дођох, видех, побледех
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Kad ti nestane nafte a pumpa daleko,odes kod zene u kupatilo i maznes joj njen omiljeni mirisljavi sapun i njime namazes plocu.
Daska ide ko luda a radionica mirise ,a ti kad dodjes u kucu,nagrabusio si skroz.
Al sve su to male tajne velikih majstora!
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

mirišljavi sapun najbolji za to ili domaći al on ne miriše tako lepo

ili nafta
za sve je kriv Toma Sojer
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

peradetlic wrote:mirišljavi sapun najbolji za to ili domaći al on ne miriše tako lepo

ili nafta
Ви''те мол'ћу фино каки је ово банаћан кад кожуру од сланинице неће да раубује?
Дођох, видех, побледех
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

eh vi sad sapun ,nafta,kozura---sve masno,smrdi,miriši.....

ја sam ponudio resenje idealno-bez gore navedenih popratnih pojava :cool:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Stvar je u tome sto sapun,naftu i kozuru uvek ima pri ruci.A pastu mora kupiti.To znaci,skini radno odelo sedi u kola ,odvezi se i ......da ne nabrajam.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Nexent wrote:Stvar je u tome sto sapun,naftu i kozuru uvek ima pri ruci.A pastu mora kupiti.To znaci,skini radno odelo sedi u kola ,odvezi se i ......da ne nabrajam.
pa jedino ako zivi negde u planini ili pickincima i jednom godisnje sidje u grad :skratta::skratta::skratta:

kad jednom kupi ima je bar 10 godina ;)
malli
Majstor početnik

Post by malli »

Ko ima jako je dobar i perefin ja sam ga koristio i na dihtu i na velikom OF kada šablon klizi po metalnoj ploči.

Parafin se može naći ako imate nekoga da radi na fizikalnoj terapiji, nakošta ništa nema mirisa a odrađuja posao. :P
Nije znanje znanje znati već je znanje znanje dati.
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

malli wrote:Ko ima jako je dobar i perefin ja sam ga koristio i na dihtu i na velikom OF kada šablon klizi po metalnoj ploči.

Parafin se može naći ako imate nekoga da radi na fizikalnoj terapiji, nakošta ništa nema mirisa a odrađuja posao. :P
Ако не кошта ништа може ли мени једно 1000 кила да направим свеће и зарадим лепо?:oskyldig::ongel:
Дођох, видех, побледех
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Može i za mene jedno 500 kg, nek se nađe... :D
Post Reply