Dobio sam neku blanju od strica...
Za klin cu se snaci,
ali ne znam ni cemu sluzi ni kakav noz joj nedostaje.
Ako bi neko znao da objasni, ili cak postavi sliku noza ...
---Hvala unapred!--
Zna li neko sta je ovo?
To je rende za izradu zleba. Noz za njega ces dosta tesko naci (kao uostalom i za bilo koje drugo, izuzev da narucujes iz inostranstva).
Sam noz je u sustini istog oblika kao i obican noz za rende samo sto je uzi.
Jedna od mogucnosti za izradu noza je da nadjes strugarski blank (nenaostren noz) za odsecanje. U sustini jedna traka od HSS celika debela par mm. Pravi se u raznim sirinama, i obicno je 15-tak cm dugacak. Sirinu uzmes prema svojoj blanji, formiras osticu, napravis klin i to je to.
Nije bas ko originalni noz za rende, posto je on konusan, to jest siri na kraju do ostrice, al kad nema babe dobra je i devojka
Posto kod ove blanje noz dosta viri a HSS je prilicno krt, moraces da ga podesavas za dosta mali rez.
Druga mogucnost je da kupis obican noz za rende, i da ga iseces uzduz brusilicom na odgovarajucu sirinu. Jedino moras da radis jako polako jer se cas pregreje i onda mozes samo da ga bacis.
Sa ova dva tocka podesavas koliko ce zleb da bude udaljen od ivice daske.
Noz podesavas tako da viri za debljinu reza ispod ove dve metalne plocice.
Sam noz je u sustini istog oblika kao i obican noz za rende samo sto je uzi.
Jedna od mogucnosti za izradu noza je da nadjes strugarski blank (nenaostren noz) za odsecanje. U sustini jedna traka od HSS celika debela par mm. Pravi se u raznim sirinama, i obicno je 15-tak cm dugacak. Sirinu uzmes prema svojoj blanji, formiras osticu, napravis klin i to je to.
Nije bas ko originalni noz za rende, posto je on konusan, to jest siri na kraju do ostrice, al kad nema babe dobra je i devojka
Posto kod ove blanje noz dosta viri a HSS je prilicno krt, moraces da ga podesavas za dosta mali rez.
Druga mogucnost je da kupis obican noz za rende, i da ga iseces uzduz brusilicom na odgovarajucu sirinu. Jedino moras da radis jako polako jer se cas pregreje i onda mozes samo da ga bacis.
Sa ova dva tocka podesavas koliko ce zleb da bude udaljen od ivice daske.
Noz podesavas tako da viri za debljinu reza ispod ove dve metalne plocice.
A posto baba cesto lezi mogla bi i da casti....:D:D:D:D:D...nisam mogao da odolim :rodna: mislim profesorovoj babi... ocu reci mojoj devojci... ma mislio sam na rende koje ide u konus pa malo ukrivo :skratta::skratta::skratta:mbole wrote:... al kad nema babe dobra je i devojka
Last edited by ArtCool on 05 Dec 2011 03:26, edited 1 time in total.
- matematika011
- Šegrt