Farbanje OSB ploče

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
Strkic
Moderator
Moderator

Farbanje OSB ploče

Post by Strkic »

Kako naslov teme govori potrebno mi konkretno kojom farbom ofarbati OSB ploču.
U fazi sam izrade kućice za igranje svojim curama i sabravši sve na jedno mjesto odabir matrijala je pao na OSB ploče mislim izvana oplata.
E sada htio bih je ofarbati u neku boju po odabiru cura mislim na nijansu ALI mi je problem kojiu vrstu odabrati (ako sam se dobro izrazio) mislim na one neke PU ili kako se sve zovu.
Eto nedoumica je tu a Vi poštovani i dragi kolege ako znate iz iskustva šta i kako najljepše molim za iskren odgovor i pomoć hvala svima.
Čovijek sniva a Bog realizira!
šantjer
Majstor

Post by šantjer »

Ja drvo još uvijek bojam običnim uljnim lakom domaće proizvodnje (chromos luxal ili kako se već zove).
Prije laka dvije ruke temeljne za drvo, a onda dvije ruke laka sa laganim brušenjem između. Nekad radim kistom, a nekad spužvastim valjkom.
Ovo PU ti valjda znači poliuretan. Znam da postoje poliuretanske hidroizolacije, a za boje za drvo na toj osnovi nisam čuo što ne znači da ne postoje. Mislim da ti je običan uljni lak je sasvim dovoljan.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Auuu, obnavljaj znanje pod hitno :)
PU (jeste poliuretan) je ono sto se otprilike sada najvise koristi (i tu je vec duuuugo vremena), a sve vise u igru ulaze vodeni akrili.
Uljani polako odlazi u istoriju, posto ostale hemije imaju mnogo prednosti nad njim.

Strkac, posto ce to biti napojlu, prvi predlog je vodena.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

iskljucivo vodena :stolt:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply