Mišljenje Bosch GCM 12 GDL ili FESTOOL KAPEX

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Iskreno, meni se cini da si ih sve redom ispljuckao :)

Sa jedne strane, to je u redu, svaki sigurno ima neku manu.
Ali nesto ipak moramo da koristimo.
lepi777
Majstor početnik

Post by lepi777 »

Sada ste me naveli na razmišljanje o Festoolu KS 88, KS 120 mi je ipak malo prečerano financijski, uf bankrotirat ću...;)

Jedan off topic, ima li neko Makitu SP6000 i da ju je usporedio sa Festool TS 55?
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

topala wrote:............nepristran sam dečki ma nevolim škrte mudre kolege stolare koji škrtare na alatu pa
mudruju pri kupnji i onda hvale svoje aletke onima koji su se na istima opekli pa svih vec probanih 5 za kabele i sve bacili u koš.
Ocekujemo od tebe da nam preneses losa i dobra iskustva sa pojedinim alatima.Svako misljenje je dobro
doslo.
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

lepi777 wrote:Sada ste me naveli na razmišljanje o Festoolu KS 88, KS 120 mi je ipak malo prečerano financijski, uf bankrotirat ću...;)

Jedan off topic, ima li neko Makitu SP6000 i da ju je usporedio sa Festool TS 55?
Festool ima i mana. Kada ih pocnes koristiti vidis kakva fina rijesenja imaju i koju kvalitetu nude i na kraju ti dodje (ako si mozes priustiti) da ti nije niti malo zao sto si platio puno jer to sto si platio zaista vrijedi te novce.
Nema povratka to je mana :skratta:
Last edited by djuro2 on 15 Nov 2011 18:55, edited 1 time in total.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Ma kupuj fetstola i mirno spavaj ! Mene interesuje ovde na ovom videu ,ova mala sprava za merenje uglova od Festola kao i taj ger i sve njegove opcije u radu koje su fenomenalne http://www.youtube.com/watch?v=EdOo4aU0fao
Dva put zine , a tri put slaže
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

djuro2 wrote:
lepi777 wrote:Sada ste me naveli na razmišljanje o Festoolu KS 88, KS 120 mi je ipak malo prečerano financijski, uf bankrotirat ću...;)

Festool ima i mana. Kada ih pocnes koristiti vidis kakva fina rijesenja imaju i koju kvalitetu nude i na kraju ti dodje (ako si mozes priustiti) da ti nije niti malo zao sto si platio puno jer to sto si platio zaista vrijedi te novce.
Potpuno podržavam to da nema povratka na istu vrstu alata drugih proizvođača:tummenupp:
topala
Brzi dodavač alata

Post by topala »

dečki nisam stolar al radim i zaradjujem obradom drveta, radim i uredjujem enterijere skupa s ekipom dizajniram i izradjujem pa i kuće
napadam drvo svim što mi padne pod ruku od najmoćnih štilovki,vatre il najfinih brusnih papira ovisno od kreacije i priče na kojoj se radi. trenutno recimo radim jedan mali muzej.

alat mi je potreba, njega kupujem i iz hobija jer jednostavno moram ga imati.

da bi vam nakraju rekao moj stav je da nema vrhunskog alata kao ni vječnog kao što je to nekad bio gedore il flex sve je sad od vremena na vrjeme
bosch možda malo favoritiziram jer onaj ko recimo puno radi na aku alat ima veliku prednost jer ima najkapacitivnije i najstabilnije batrije koje odgovaraju za 20 različitih alata te s 5-7 baterija radi cjeli dan baterije od nimh-lion im krasne (od 15ak baterija 0 pack u zadnjih mislim 8 god neznam da su 2 krepale)
još da kazem da s bušilicama 14,4 v2 digod znam za 5 ura zavidat više od 600-700 vida 6x120 bez bušenja direktno u jelove grede- jedino što pazim jje da hladim i odmaram alat"prekidači se hriju najviše" mjenjam ih ,označavam ih brojevima pa po ure jedna pola druga itd
natrag 10 godina tako imam dojam da mi bušilica traje 3 godine ukupno- nakon 2 godine mjenjam prekidač cca 700kn nakon 3 godine bacam jer motor okilavi- baterije traju vječno. zaključak na mislim na 7 bušilica . bušilice 36v kupovao preko ebay-a po 100$ baterije exstra još 100-150 za 2kom te mi ok snagom al nevaljaju im mjenjači brzina-štekaju
u isto vrjeme kupio mislim 3 najače makite 14,4v i neke bacio neke poklonio ako makita baterija ima 3ah onda je bosch-ovih 2,6ah 3xjače kapacitetom-doslovno
boš veliki alat više ne kupujem-il rjetko ( gof 1300-1600 glodalice praktične al mjenjao rotore prekidače neznam koliko puta ma fuj- kupujem makite d 2300w imam 2 super su,elu-a imam 2 takode super-elu je jednak dewaltu.
topala
Brzi dodavač alata

Post by topala »

fastol sam imao cirkular,aku bušilicu i imam još uvjek njuhajuću glodalicu za spajanje njihovim čepićima te brusilicu 125 kružnu - cirkular ostao bez ležajeva i slomi prenosni zupčanik i izvali kućište-možda sam malo i upro al upirem i sa prastarin aeg slovencem te makitinim od 1600w i 2300 pa ne krepaju- bušilica mi je bila 12v možda i nejaka pa nije trajala 1 godinu doduše stare nikl cad. baterije
glodalicu za spajanje panela rjetko rabim i ne čini mi se loša-zgodna makina al taj lat ima samo festol......
scilaciona kružna brusilica mi ok al rabim 125 i 150 turbo bosha,nekako mu tu bosh više na ruku
od protool-a imam lančani cirkular medjutim isto unikat nemam ga sčim poredit- dobar zgodan alat za rezat grede itd al ubojito skup i neisplativ mislim 1100e
toliko o mom festool-u
devalta imam samo kvadratne brusilice 2 komada iste i ok su al ostale a alatke im tako greze da gubim volju -štucera dewalt imam 2 mede in italia manji i veći-rade, nisu u 100-u al - probam s boschom ovim zglobnim pa javim što je i koliko ga plati-danas pita predračun-ponudu, kažem i koliko % dobijem popusta
topala
Brzi dodavač alata

Post by topala »

nego da ja vas pitam:
jednim okom gledam na cnc radne površine 1200 x2000 x bar 120 visine

razmišljam o polovnom stroju za metal pa bi preuredjivao il čak mislim sam slagat s najvjerojatnije seper hidro motorima medjutim j**e me moja mala seriska proizvodnja i sjedenje pred kompom za svaki novi uradak.
koji je vaš stav s obzirom da pretpostavljam da ste većinom mladji od 30godina i da vam takvi alati nisu strani ta da ste raznišlali o tim alatima
usput imam lasersku igračku, kineza kojim radim samo šablone za stolarsku glodalicu medjutim igračka za furnir i tanju šperu osalo ništa.
topala
Brzi dodavač alata

Post by topala »

ST STOLAR wrote:
djuro2 wrote:

Potpuno podržavam to da nema povratka na istu vrstu alata drugih proizvođača:tummenupp:
trebas probat hilti,imam 3 nove -krasne mašine leže u ruci,gumeni komplet oklop sve super 2x profinjeniji nego bilo što sam dosad probao --- al šutiću da ih ne ureknem vrjeme će pokazati (medjutim imaju samo bušilice koje mi služe) a imam 2 boševa bušaća čekića 36v i namam potrebe kupiti ili imati bilo što ostalo od hilti
a cjenama su jeftiniji nego bosch. 2 bušilice sf22 bez čekića i pištolj za zavidavanje takodje 22v s 5 baterija i jedan punjač solo bez ostalih dodataka 9800kuna-bosch bi platio više
Last edited by topala on 15 Nov 2011 21:09, edited 1 time in total.
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

@topala

svašta prijatelju ti tu napisa...

I očito nešto tu ne valja jer ja sa jednom Dewalt aku bušilicom radim od 2005-e godine pa još uvijek radi.
Nešto ti ne valja u načinu na koji koristiš alat, možda da malo pripaziš pa nećeš u životu samo za nove bušilice raditi.
topala
Brzi dodavač alata

Post by topala »

nevidim nigdje mogućnost ap. fotografija. al izvuka si mi osmjeh..
čuj nisam stolar ne radim vrata i prozore ne radim špečate i uklade niti bi možda imao voje ta raditi jednostavno mi se čini nekonkurentno-neznam napravit vrata kao neki stolar i nešto zaraditi na tome, al napravit pola tatarskog sela s pričom i svim rekvizitima il uredit stan za bogatog nastranog p..... s svim lancima i lisičinama to znam i nebito dal će krepat sav alat , bitno da se priča odigra u roku i da mr.p... ima novac u dogovorenom roku.
problem je jedino ako je alat loš pa stane u pola posla-

a stani malo s tim dewaltom od 4-5 godina uzmi ga pogledaj i budi realan
ajde uporedim ti 2 mašine konkretno dewalt i bosch akku brusilice modele od prije 5 godina pa postavim na yutube - nravno čim prije smognem pa ćemo komentirati
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

topala wrote:nevidim nigdje mogućnost ap. fotografija. al izvuka si mi osmjeh..
čuj nisam stolar ne radim vrata i prozore ne radim špečate i uklade niti bi možda imao voje ta raditi jednostavno mi se čini nekonkurentno-neznam napravit vrata kao neki stolar i nešto zaraditi na tome, al napravit pola tatarskog sela s pričom i svim rekvizitima il uredit stan za bogatog nastranog p..... s svim lancima i lisičinama to znam i nebito dal će krepat sav alat , bitno da se priča odigra u roku i da mr.p... ima novac u dogovorenom roku.
problem je jedino ako je alat loš pa stane u pola posla-

a stani malo s tim dewaltom od 4-5 godina uzmi ga pogledaj i budi realan
ajde uporedim ti 2 mašine konkretno dewalt i bosch akku brusilice modele od prije 5 godina pa postavim na yutube - nravno čim prije smognem pa ćemo komentirati
ne ulazim u to što ti radiš ili ne, ali ako se prema alatu odnosiš normalno ne vjerujem da može toliko alata krepavati.

ja ne želim ulaziti u rasprave Bosch/Dewalt u što je bolje, ja sam sa svoja 3 Dewalt alata prezadovoljan, rade odlično već godinama.

od prije par godina dovoljno zarađujem od ovog posla da si kupujem alat kakav želim i 90% je Festool, sumnjam da netko na forumu ima više Festool alata i mogu reći da iz prakse od zadnjih par godina ne mislim puno šarati sa dobavljačem alata.

a svima koji misle da za Festool nema promptnog servisa mislim da bi se zeznuli, barem što se Hrvatske tiče, a Festool je i na svjetskoj razini najpoznatiji po daleko najboljoj postprodajnoj podršci.
topala
Brzi dodavač alata

Post by topala »

ja reče
festool moram slati poštom čekati ga jednako kao i svakog drugog osim boscha ,jedino bosch i makita u natrag 1-2 godine izbacim u dućan gdje ih kupio i za 2 dana dodjem po načinjen alat ,ruke popravaka plaćam paušalno djelove po standard cjeni.
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

topala wrote:nevidim nigdje mogućnost ap. fotografija...
Na pocetku stranice lepo stoji, izmedju ostalog, Upload slika
Post Reply