Mišljenje Bosch GCM 12 GDL ili FESTOOL KAPEX
Samo ti dijeluje plastično, o kvaliteti uopće ne treba diskutirati dok bi se kod boscha dalo o tome... Zastupnik za hrvatsku ti je www.alago.hr ali se bolje isplati kupiti preko schachermayera makar je druga ruka!lepi777 wrote:Cjena je skoro slična za obje....
Ali ovaj "Boško" mi djeluje impozantno...
Nisam imao priliku vidjet i isprobat festool uživo ali mi djeluje nekako plastično, ispravite me ako griješim...
Tko ih uopče prodaje u Rijeci?
Ako znate?
Hmm velika greška što se tiče japanaca !!! Matori znamo se ali otvorićemo temu ako treba na to !! .......? Usput samo dali si čuo kako radi taj hitachi na video klipu što sam ga postavio ,uzmi to za ozbiljno i dobro vidi ? AL znaj to je nešto drugo od onoga što misliš ? :tillfreds:singer wrote:Hitachi nije u igri iz jednog bitnog razloga a taj je sto nema prenos preko kaisa vec preko zupcanika(sto je duplo bucnije!!!):stolt:
sa kaisom tesko masina pregoreva jer ce uvek prvo kais stradati a to znaci da je ili dotrajao ili si preterao
"Ovo je zemlja jože bravara":skratta::skratta::skratta::skratta:
Last edited by MapleMan on 12 Nov 2011 21:59, edited 1 time in total.
Dva put zine , a tri put slaže
Po meni, glavno pitanje je sta nameravas da radis sa njim, to jest koliko ti je bitan maksimalni kapacitet reza.
Nekako mi se cini da sto su ove testere vec to su vise "gradjevinske" a manje "stolarske". Sa jedne strane to je i logicno posto sa povecanjem kapacitieta reza, pada krutost cele masine (poluge su vece).
Sto se kapex-a tice, ne da nije plastican, nego je stabilan ko stena. Ima promenjljiv broj obrtaja, sa elektronikom za konstantnu brzinu i visestruku zastitu od pregorevanja (kao i ostali festovi alati), i verovatno najbolje odvodjenje prasine od svih na trzistu. Sto se tice kvaliteta izrade mislim da je suvisno diskutovati o tome kada je festo u pitanju.
http://www.finehomebuilding.com/video/t ... r-saw.aspx
http://www.garymkatz.com/toolreviews/kapex.htm
Sve u svemu, ako mi cena ne bi bila prepreka moj prvi izbor bio bi kapex.
Nekako mi se cini da sto su ove testere vec to su vise "gradjevinske" a manje "stolarske". Sa jedne strane to je i logicno posto sa povecanjem kapacitieta reza, pada krutost cele masine (poluge su vece).
Sto se kapex-a tice, ne da nije plastican, nego je stabilan ko stena. Ima promenjljiv broj obrtaja, sa elektronikom za konstantnu brzinu i visestruku zastitu od pregorevanja (kao i ostali festovi alati), i verovatno najbolje odvodjenje prasine od svih na trzistu. Sto se tice kvaliteta izrade mislim da je suvisno diskutovati o tome kada je festo u pitanju.
http://www.finehomebuilding.com/video/t ... r-saw.aspx
http://www.garymkatz.com/toolreviews/kapex.htm
Sve u svemu, ako mi cena ne bi bila prepreka moj prvi izbor bio bi kapex.
Evo otvorena nova tema
viewtopic.php?pid=47181#p47181
viewtopic.php?pid=47181#p47181
Evo baš mi drago da smo otvorili ovu polemiku...
Možda sam krivo sročio svoj upit na početku posta, i jedna i druga je van moje platežne moći. Ipak ja sam hobist, koji je zaljubljen u alat.
Zanimalo me vaše mišljenje o jednoj i drugoj.
Ali imam jednu nedoumicu naime što se tiče prklopne pile, imam bosch Pcm 10, no nisam zadovoljan dužinom reza od 140mm, pa razmišljam preći ako uspijem osigurat sredstva na nešto bolje...
Moje malo bolje mislim na ovo Gcm 10sd, ili jeftiniji brat Gcm 8sj ili pak Pcm 8s...
Kao što vidite cijeli moj izbor se svodi na Boscha, imam sve od Boscha i jako sam zadovoljan, Prema Festoolu sa skeptičan zbog cijene, skoro pa duplo od ostalih. Napominjem ja sam Hobist....
Možda sam krivo sročio svoj upit na početku posta, i jedna i druga je van moje platežne moći. Ipak ja sam hobist, koji je zaljubljen u alat.
Zanimalo me vaše mišljenje o jednoj i drugoj.
Ali imam jednu nedoumicu naime što se tiče prklopne pile, imam bosch Pcm 10, no nisam zadovoljan dužinom reza od 140mm, pa razmišljam preći ako uspijem osigurat sredstva na nešto bolje...
Moje malo bolje mislim na ovo Gcm 10sd, ili jeftiniji brat Gcm 8sj ili pak Pcm 8s...
Kao što vidite cijeli moj izbor se svodi na Boscha, imam sve od Boscha i jako sam zadovoljan, Prema Festoolu sa skeptičan zbog cijene, skoro pa duplo od ostalih. Napominjem ja sam Hobist....
Isto kao i ti cisti hobist i zaljubljenik u alat. Izmedju ostalog imam Festool TS55 i CTL26. Prije nego sam krenuo sa festo alatima isto je bilo kao sto i ti sad kazes. Uuuuu pa koje su to cijene pa nisu normalni, ali... Kao i uvijek.lepi777 wrote:Kao što vidite cijeli moj izbor se svodi na Boscha, imam sve od Boscha i jako sam zadovoljan, Prema Festoolu sa skeptičan zbog cijene, skoro pa duplo od ostalih. Napominjem ja sam Hobist....
Jedna od razlika izmedju festa i konkretno boscha je ta da bosch skoro pa i ne radi istu klasu alata kao i festo. Ako grijesim ispravite me.
Pogledaj cijenu Rotex 150 ekscentar brusilice i bosch brusilice koja bi spadala u istu kategoriju a to je GEX 150 TURBO Ekscentarska brusilica. Razlika u cijeni je i dalje tu, ali nije tako velika ako ju usporedis sa nekom drugom brusiliciom od 15cm promejera.
Uglavnom da skratim. Kada gledas festo cijene i usporedjujes i sa drugim firmama moras usporedjivati kategorije proizvoda. Razlike i nisu vise tako nepremostive. Bar sam si ja to tako protumacio da mi bude lakse :-) Upravo si objasnjavam da OF1010 je zapravo pristupacan proizvod :skratta:
pozdrav ekipa ma da ni ovog boscha nebi ni našao ovaj forum!?
mislim da mi takva alatka baš treba;)
imam 2 dewalta koji su dali svoje i prelazim na bosch.
glede bosch-frstol --- dečki za igru može bilo šta al za rad se ne kupuje samo jedna pila nego, servisna mreža koja kaže da se alat popravio odma isti sek. za 5 minuta se već izgubili novci,garancije i tek sve ostalo..
imam više od cca 150 malih alatki( aku bušilice recimo hilti sf22- 3 kom. 3 bosa 14,4 i 2 od 36v) i radim sam s svima,nemam radnike i ne da nepazim alat nego ga nemilo trošim ,dakle mudrovati možda može netko u bg il zg koji stanuje pored servisa od pro/festula inače
hilti - mal spektar alata,makita valjaju samo najveći modeli u klasama(najveći štucer najveća glodalica itd) festul/protul pojedine posebne alatke krikrtalice kekserice lančani cirkulari jer ih nema nitko drugi- a i vječne su jer se rjedje rabe, fein samo posebne našine- devalt grez nepraktičan loš .metabo i ostali kasne za konk...
bosh sredina veliki spektar alata ubija promjenama modela u zadbje vrjeme pizde s servisom u madjarskoj,
nepristran sam dečki ma nevolim škrte mudre kolege stolare koji škrtare na alatu pa mudruju pri kupnji i onda hvale svoje aletke onima koji su se na istima opekli pa svih vec probanih 5 za kabele i sve bacili u koš.
mislim da mi takva alatka baš treba;)
imam 2 dewalta koji su dali svoje i prelazim na bosch.
glede bosch-frstol --- dečki za igru može bilo šta al za rad se ne kupuje samo jedna pila nego, servisna mreža koja kaže da se alat popravio odma isti sek. za 5 minuta se već izgubili novci,garancije i tek sve ostalo..
imam više od cca 150 malih alatki( aku bušilice recimo hilti sf22- 3 kom. 3 bosa 14,4 i 2 od 36v) i radim sam s svima,nemam radnike i ne da nepazim alat nego ga nemilo trošim ,dakle mudrovati možda može netko u bg il zg koji stanuje pored servisa od pro/festula inače

hilti - mal spektar alata,makita valjaju samo najveći modeli u klasama(najveći štucer najveća glodalica itd) festul/protul pojedine posebne alatke krikrtalice kekserice lančani cirkulari jer ih nema nitko drugi- a i vječne su jer se rjedje rabe, fein samo posebne našine- devalt grez nepraktičan loš .metabo i ostali kasne za konk...
bosh sredina veliki spektar alata ubija promjenama modela u zadbje vrjeme pizde s servisom u madjarskoj,
nepristran sam dečki ma nevolim škrte mudre kolege stolare koji škrtare na alatu pa mudruju pri kupnji i onda hvale svoje aletke onima koji su se na istima opekli pa svih vec probanih 5 za kabele i sve bacili u koš.
Niti ja baš nisam puno shvatio "što je pjesnik htio reći" ali mi se čini da hvali bosch a festool ne :pucko:ArtCool wrote: Ja vas kolega slabo razumem sta napisaste...
A rad sam da cujem vase iskustvo.
Last edited by ST STOLAR on 14 Nov 2011 21:25, edited 1 time in total.