singer wrote:pa dobro majku mu ,slikaj komponente i povrsinu gde su plikovi pa da vidimo :forvonad:
nemam aparat sa blicom pa se te tackice koje nastaju od mehurica ne vide, ali sam slikao komponente osnovnog laka er-lak i sada cu da stavim.
PS:probao sam cetkom da nanesem zavrsni lak i opet se pojavljuju mehurici, ali sam probao na istom drvetu, sutra cu probati na nekom drugom drvetu pa da vidim sta se tada desava.
Ja koristim bas te lakove zadnjih par mjeseci i nije mi se to desavalo, a potrosio sam 4 kompleta osnove (20L+10L) i 3 isto tolika zavrsnog laka 45% sjaja! Njihov osnovni lak se kod mene bolje pokazao jer ima dosta vecu gustinu od Italijanskih ICA, ICLA, Verinlegno, dok je zavrsni meksi od Italijanskih! U pocetku sam kombinovao Erlac osnovu i Verinlegno zavrsni dok nisam potrosio zalihe i nije bilo nikakvih problema!!! Tako da mislim da treba da trazis krivca negdje drugo!
pa ko je onda krivac, nije kompersor i pistolj, nije lak, pa ko je onda?
drvo je bilo novo, i nije nicim premazivano ranije, tako da ne verujem da je do drveta, jedino da nije orah takvo drvo da ne trpi PU lak?
ovih dana cu jos probati da neko drugo drvo premazem istim lakom pa da budem siguran i u ovo..
u svakom slucaju hvala na pomoci, nadam se da cu naci u cemu je problem..pozz