alpha tools alati

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
SandmanRI
Dodavač alata

alpha tools alati

Post by SandmanRI »

Zanima me vaše mišljenje o Alpha Tools električnim alatima koji se u Hrvatskoj mogu nabaviti u Bauhaus centrima. Cijena im je prilično povoljna, pa sam i ja nabavio nekoliko komada. Zasad sam zadovoljan, no zanima me što mogu očekivati?
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Možeš uskoro očekivati novi trošak za alat!
:oskyldig:
Last edited by ST STOLAR on 09 Nov 2011 17:55, edited 1 time in total.
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Не мора да значи ! Ја има ручни фрезер (глодалицу) која ради већ колико година , не знам ни сам и надживела је једну Скилову , а и ова нова Макитина нешто променила звук .
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Cista lutrija ali ako nisi zahtevan korisnik koji svakodnevno koristi alat i ako jos imas i malo srece, posluzice te odlicno!
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

maricaiivica wrote:...ali ako nisi zahtevan korisnik koji svakodnevno koristi alat ...
Veruj mi takav odlicno zna sta mu treba :tummenupp:
Danas nema neukih, vec finansiski ogranicenih mogucnosti zarad kojih se mora praviti kompromis.
vuk
Precizni šegrt

Post by vuk »

@ ST STOLAR

slažem se.. :D

za kućnu upotrebu ok..
never give up !!
šantjer
Majstor

Post by šantjer »

Kupio prije par godina delta brusilicu. Nakon prvog ozbiljnijeg posla je pregorjela. Otišao i zamijenio za novu jer je bila pod garancijom. Ova sada radi. Dakle to je čista lutrija.
platio sam je samo 80kn, a gotovo toliko košta runda pića. Znao sam da neće dugo trajati, ali sam znao i da ću kad budem pri novcima kupiti nešto bolje.
To se isplati kupiti samo ako ti nužno baš "sad" treba, a nisi pri lovi za bolji alat pa ćeš riskirati.
Kod takvih alata nije toliko problem u snazi ili materijalu izrade (pr. plastični zupčanici i sl.) već u njihovoj preciznosti. Å to će ti takva bušilica ako vrh svrdla u njenoj glavi opisuje kružnicu, ili npr. cirkular kojem je bazna ploča iskrivljena ili vibraciona brusilica kojoj brusna ploča nije ravna već zaobljena ploha. Ili npr. kupiš blanju, dođeš kući, sav sretan počneš blanjati neku dasku, a onda vidiš da ti nož na lijevoj strani skida više nego na desnoj. A pitanje je prizna li se to u garanciji.
Ljudi su uglavnom lakomi jer malo košta i garancija je mislim 3 godine, a niko se ne pita što rade sa alatima koji su im vraćeni jer su pokvareni. Ne vjerujem da to popravljaju jer ako tako malo košta sigurno se popravak ne isplati Vjerojatno čekaju da se skupi neki kontigent pa ga ukrcaju na brod i bace negdje u ocean. Drugim riječima gušimo sami sebe u smeću.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

alpha tools je samo jedan od narucenih brendova od Einhella, Na ovoj stranici ima spisak svih brandova koje prozvodi Einhell.
http://www.isc-gmbh.info/index.php?PHPS ... evel2=1579
Sto se kvalitata tice slazem se u vezi lutrije
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

dikar wrote:alpha tools je samo jedan od narucenih brendova od Einhella, Na ovoj stranici ima spisak svih brandova koje prozvodi Einhell.
Pa nije baš tako. Tu je spisak brendova koke podržava firma sa dotičnog linka. NIJE SVE OD Einhella. Npr, Fairline je Metro brend. Lux alati nisu iy te priče. Faust takođe....
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

metabo wrote:
dikar wrote:alpha tools je samo jedan od narucenih brendova od Einhella, Na ovoj stranici ima spisak svih brandova koje prozvodi Einhell.
Pa nije baš tako. Tu je spisak brendova koke podržava firma sa dotičnog linka. NIJE SVE OD Einhella. Npr, Fairline je Metro brend. Lux alati nisu iy te priče. Faust takođe....
Nemoj mi reci da je i Pevec (i njega imas na spisku) sam dizajnirao i prozveo "svoj" asortiman ;)
Ako bolje pogledas asortiman Einhela i onu listu primetices da su blizanci i po kalupu, i po jacini masina, a nekad i po boji.
Apsolutno je tacno da ovi brendovi nisu u vlasnistvu Einhela, naravno imaju svog vlasnika (u 99% trgavacku firmu). Pre 10 tak godina skoro sve su narucivali kod Einhela, a kasnije , kako se razvijala kineska (copy paste) industrija alata narucuju direktno od kineza. Jeftinije je :)
SandmanRI
Dodavač alata

Post by SandmanRI »

Hvala na odgovorima.

Nedavno sam preselio u kuću koju sam adaptirao (starina). Znate i sami da tu uvijek ima pokoji poslić za stolarskog entuzijasta. Zasad sve radi prilično solidno (mada se osjeti razlika od nekih "jačih" imena), a koliko će izdržati - vidićemo!!!

Zasad me najviše oduševila blanja-debljača. Bio sam vrlo skeptičan kad sam je uzimao, i to na nagovor punca, no kako je u pitanju bila neka kompenzacija, dao sam se nagovoriti. I nisam požalio! Jedino me zanima koliko dugo otprilike mogu izdržati noževi, i dali netko zna neku radionicu za oštrenje na području Rijeke, odnosno Grobnika?
lepi777
Majstor početnik

Post by lepi777 »

Imaš noževe za kupit u Bauhausu, cca 150kn...
Bagrovinje
Samostalni majstor

Post by Bagrovinje »

stari si je kupio Alpha cirkular i Alpha aku bušilicu. (on voli te no name alate sve po deset kuna)

Cirkular još radi, ali svijetli iz njega kao da je vatromet i urla tako da se pola ulice evakuira kad stari počne piliti.

Aku bušilica je negdje u nekom koferu i ne služi ničemu. (baterije ne traju. Točnije jedna je crkla skroz, a druga radi 10 minuta, a puni se tri sata)

Zapravo je najvrjedniji dio kofer za bušilicu od neke loše plastike. Svima bih preporučio da ne kupuju takav alat čak ni za jaaaaako rijetku upotrebu. Nište te ne izludi kako kad jednom godišnje trebaš neki alat i onda taj ne radi. Mislim da se isplati pričekati i skupiti novce za neki normalan hobi proizvod. Razlika između hobi i profi alata je najviše u preciznosti i trajnosti. Hobi majstoru zeleni bosch traje cijeli život, a profić ga skuri za mjesec dana.
Onaj koji je kupio Einhell :D ...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Bagrovinje wrote:Svima bih preporučio da ne kupuju takav alat čak ni za jaaaaako rijetku upotrebu. Nište te ne izludi kako kad jednom godišnje trebaš neki alat i onda taj ne radi. Mislim da se isplati pričekati i skupiti novce za neki normalan hobi proizvod. Razlika između hobi i profi alata je najviše u preciznosti i trajnosti. Hobi majstoru zeleni bosch traje cijeli život, a profić ga skuri za mjesec dana.
ee svaka ti ka' u Njegoša

:hurra::hurra::hurra:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Bagrovinje
Samostalni majstor

Post by Bagrovinje »

brate mitre ;)
Onaj koji je kupio Einhell :D ...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.
Post Reply