alpha tools alati
alpha tools alati
Zanima me vaše mišljenje o Alpha Tools električnim alatima koji se u Hrvatskoj mogu nabaviti u Bauhaus centrima. Cijena im je prilično povoljna, pa sam i ja nabavio nekoliko komada. Zasad sam zadovoljan, no zanima me što mogu očekivati?
- maricaiivica
- Moderator
Kupio prije par godina delta brusilicu. Nakon prvog ozbiljnijeg posla je pregorjela. Otišao i zamijenio za novu jer je bila pod garancijom. Ova sada radi. Dakle to je čista lutrija.
platio sam je samo 80kn, a gotovo toliko košta runda pića. Znao sam da neće dugo trajati, ali sam znao i da ću kad budem pri novcima kupiti nešto bolje.
To se isplati kupiti samo ako ti nužno baš "sad" treba, a nisi pri lovi za bolji alat pa ćeš riskirati.
Kod takvih alata nije toliko problem u snazi ili materijalu izrade (pr. plastični zupčanici i sl.) već u njihovoj preciznosti. Å to će ti takva bušilica ako vrh svrdla u njenoj glavi opisuje kružnicu, ili npr. cirkular kojem je bazna ploča iskrivljena ili vibraciona brusilica kojoj brusna ploča nije ravna već zaobljena ploha. Ili npr. kupiš blanju, dođeš kući, sav sretan počneš blanjati neku dasku, a onda vidiš da ti nož na lijevoj strani skida više nego na desnoj. A pitanje je prizna li se to u garanciji.
Ljudi su uglavnom lakomi jer malo košta i garancija je mislim 3 godine, a niko se ne pita što rade sa alatima koji su im vraćeni jer su pokvareni. Ne vjerujem da to popravljaju jer ako tako malo košta sigurno se popravak ne isplati Vjerojatno čekaju da se skupi neki kontigent pa ga ukrcaju na brod i bace negdje u ocean. Drugim riječima gušimo sami sebe u smeću.
platio sam je samo 80kn, a gotovo toliko košta runda pića. Znao sam da neće dugo trajati, ali sam znao i da ću kad budem pri novcima kupiti nešto bolje.
To se isplati kupiti samo ako ti nužno baš "sad" treba, a nisi pri lovi za bolji alat pa ćeš riskirati.
Kod takvih alata nije toliko problem u snazi ili materijalu izrade (pr. plastični zupčanici i sl.) već u njihovoj preciznosti. Å to će ti takva bušilica ako vrh svrdla u njenoj glavi opisuje kružnicu, ili npr. cirkular kojem je bazna ploča iskrivljena ili vibraciona brusilica kojoj brusna ploča nije ravna već zaobljena ploha. Ili npr. kupiš blanju, dođeš kući, sav sretan počneš blanjati neku dasku, a onda vidiš da ti nož na lijevoj strani skida više nego na desnoj. A pitanje je prizna li se to u garanciji.
Ljudi su uglavnom lakomi jer malo košta i garancija je mislim 3 godine, a niko se ne pita što rade sa alatima koji su im vraćeni jer su pokvareni. Ne vjerujem da to popravljaju jer ako tako malo košta sigurno se popravak ne isplati Vjerojatno čekaju da se skupi neki kontigent pa ga ukrcaju na brod i bace negdje u ocean. Drugim riječima gušimo sami sebe u smeću.
alpha tools je samo jedan od narucenih brendova od Einhella, Na ovoj stranici ima spisak svih brandova koje prozvodi Einhell.
http://www.isc-gmbh.info/index.php?PHPS ... evel2=1579
Sto se kvalitata tice slazem se u vezi lutrije
http://www.isc-gmbh.info/index.php?PHPS ... evel2=1579
Sto se kvalitata tice slazem se u vezi lutrije
Pa nije baš tako. Tu je spisak brendova koke podržava firma sa dotičnog linka. NIJE SVE OD Einhella. Npr, Fairline je Metro brend. Lux alati nisu iy te priče. Faust takođe....dikar wrote:alpha tools je samo jedan od narucenih brendova od Einhella, Na ovoj stranici ima spisak svih brandova koje prozvodi Einhell.
Nemoj mi reci da je i Pevec (i njega imas na spisku) sam dizajnirao i prozveo "svoj" asortimanmetabo wrote:Pa nije baš tako. Tu je spisak brendova koke podržava firma sa dotičnog linka. NIJE SVE OD Einhella. Npr, Fairline je Metro brend. Lux alati nisu iy te priče. Faust takođe....dikar wrote:alpha tools je samo jedan od narucenih brendova od Einhella, Na ovoj stranici ima spisak svih brandova koje prozvodi Einhell.

Ako bolje pogledas asortiman Einhela i onu listu primetices da su blizanci i po kalupu, i po jacini masina, a nekad i po boji.
Apsolutno je tacno da ovi brendovi nisu u vlasnistvu Einhela, naravno imaju svog vlasnika (u 99% trgavacku firmu). Pre 10 tak godina skoro sve su narucivali kod Einhela, a kasnije , kako se razvijala kineska (copy paste) industrija alata narucuju direktno od kineza. Jeftinije je

Hvala na odgovorima.
Nedavno sam preselio u kuću koju sam adaptirao (starina). Znate i sami da tu uvijek ima pokoji poslić za stolarskog entuzijasta. Zasad sve radi prilično solidno (mada se osjeti razlika od nekih "jačih" imena), a koliko će izdržati - vidićemo!!!
Zasad me najviše oduševila blanja-debljača. Bio sam vrlo skeptičan kad sam je uzimao, i to na nagovor punca, no kako je u pitanju bila neka kompenzacija, dao sam se nagovoriti. I nisam požalio! Jedino me zanima koliko dugo otprilike mogu izdržati noževi, i dali netko zna neku radionicu za oštrenje na području Rijeke, odnosno Grobnika?
Nedavno sam preselio u kuću koju sam adaptirao (starina). Znate i sami da tu uvijek ima pokoji poslić za stolarskog entuzijasta. Zasad sve radi prilično solidno (mada se osjeti razlika od nekih "jačih" imena), a koliko će izdržati - vidićemo!!!
Zasad me najviše oduševila blanja-debljača. Bio sam vrlo skeptičan kad sam je uzimao, i to na nagovor punca, no kako je u pitanju bila neka kompenzacija, dao sam se nagovoriti. I nisam požalio! Jedino me zanima koliko dugo otprilike mogu izdržati noževi, i dali netko zna neku radionicu za oštrenje na području Rijeke, odnosno Grobnika?
- Bagrovinje
- Samostalni majstor
stari si je kupio Alpha cirkular i Alpha aku bušilicu. (on voli te no name alate sve po deset kuna)
Cirkular još radi, ali svijetli iz njega kao da je vatromet i urla tako da se pola ulice evakuira kad stari počne piliti.
Aku bušilica je negdje u nekom koferu i ne služi ničemu. (baterije ne traju. Točnije jedna je crkla skroz, a druga radi 10 minuta, a puni se tri sata)
Zapravo je najvrjedniji dio kofer za bušilicu od neke loše plastike. Svima bih preporučio da ne kupuju takav alat čak ni za jaaaaako rijetku upotrebu. Nište te ne izludi kako kad jednom godišnje trebaš neki alat i onda taj ne radi. Mislim da se isplati pričekati i skupiti novce za neki normalan hobi proizvod. Razlika između hobi i profi alata je najviše u preciznosti i trajnosti. Hobi majstoru zeleni bosch traje cijeli život, a profić ga skuri za mjesec dana.
Cirkular još radi, ali svijetli iz njega kao da je vatromet i urla tako da se pola ulice evakuira kad stari počne piliti.
Aku bušilica je negdje u nekom koferu i ne služi ničemu. (baterije ne traju. Točnije jedna je crkla skroz, a druga radi 10 minuta, a puni se tri sata)
Zapravo je najvrjedniji dio kofer za bušilicu od neke loše plastike. Svima bih preporučio da ne kupuju takav alat čak ni za jaaaaako rijetku upotrebu. Nište te ne izludi kako kad jednom godišnje trebaš neki alat i onda taj ne radi. Mislim da se isplati pričekati i skupiti novce za neki normalan hobi proizvod. Razlika između hobi i profi alata je najviše u preciznosti i trajnosti. Hobi majstoru zeleni bosch traje cijeli život, a profić ga skuri za mjesec dana.
Onaj koji je kupio Einhell
...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.

ee svaka ti ka' u NjegošaBagrovinje wrote:Svima bih preporučio da ne kupuju takav alat čak ni za jaaaaako rijetku upotrebu. Nište te ne izludi kako kad jednom godišnje trebaš neki alat i onda taj ne radi. Mislim da se isplati pričekati i skupiti novce za neki normalan hobi proizvod. Razlika između hobi i profi alata je najviše u preciznosti i trajnosti. Hobi majstoru zeleni bosch traje cijeli život, a profić ga skuri za mjesec dana.
:hurra::hurra::hurra:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- Bagrovinje
- Samostalni majstor