Å trkić wrote:E sada ono najvažnije TO SE TAKO RADI to su priče za malu djecu jer su nekada auti išli samo na benzin ili naftu a danas ih ima i na struju i na ko zna šta sve ne zato ostavite te gluposti po strani tehnologija ide naprjed i to je tako a na čovjeku je kako će to izvesti mi smo mu pomogli kolko smo mogli.
Strkicu o cemu ti pricas i kakvim novim tehnologijama u vezi brodskog poda, pa i spojnice se fiksiraju ekserima.
Ili sam mozda u zabludi. Nekad je umnije ne komentarisati.
Drvo uvek radi u zavisnosti od godisnjeg doba i vlaznosti vazduha.Ako se stavi suvo fuge ce se vremenom javiti i to je normalno ,ali ako su par milimetra a ne 5-10 mm kakve sam ja vidjao na pojedinim mestima gde sam hoblovao stari pod.Takodje isto vazi i za parket stim sto se on lepi fleksibilnim lepkom za podlogu da moze da se siri i skuplja.Ja nisam cuo za neke nove tehnologije u vezi postavke poda osim u vezi ovih spojnica i jos uvek radim starim proverenim sistemom.Naravno nisam protivnik novih stvari i ako se pojavi nesto bolje i nesto sto ce mi olaksati rad sigurno cu probati.
Jest zabijaju se čavlima ali se može i klamati spojnicama ili kako ih već neko naziva,a moraćeš priznati da je klamarica novijeg vijeka od čekića i najobičnijih čavala.
Na nove tehnologije sam mislio općenito a ne vezano strogo za brodski pod.
A o tome dali je komentirati ili ne bolje ili ne o tome odlučuje onaj koji je napisao poruku.
Mislis na pneumatski pistolj za klemerice?To je dobra stvar i ima modela bas za kucanje parketa i brodskog poda,ali to kod nas nije toliko zastupljeno kao u americi na primer posto su kod njih cele kuce drvene nigde betona,nego se kucaju direktno u OSB ploce na podu.
Strkicu oi cemu ti oipet pricas.Zar klamarica zavrce ili zakucava.Ako cemo o njoj, pod uslovom da je covek ima,
a malo ih je na ovom forumu, mnogo je brze sa njom zakucavati eksere kroz drvo, nego postavljati spojnice i zakucavati.
Ocito da to niusi radio i da pricas napamet ,a i voleo bih da nam uslikas tvoju klamaricu i da vidimo nekih tvojih skorasnjih
radova.
Profesore, ja samo iznosim argumente i to nije preterivanje.Dokazite mi suprotno.
I gde ste to procitali svadjalacki ton, jedino ako Vam je sujeta povredjena.
Dozvolite mi da razlicito mislim i da imam razlicit pristup odredjenim resenjima,
a sve bazirano, sto Vam najvise smeta, na licnom iskustvu i nekom znanju kaje sam
naucio od proverenih majstora.
I na kraju, samo je Vama dozvoljeno da napadnete nekog bez argumenata.
Branimire niti ja a kolko sam vidio u ovoj temi nitko drugi nije osporavao tvoje mišljenje i tebe umalovažavao ili na bilo koji način smatrao nesposobnim ili da nemaš znanja ili iskustva.
Kad kažeš ovo VAMA ko smo to MI da nešto smijemo više od VAS ostalih?
Manje više svi znaju koji su ovdje duže vrijeme da sam ja jedan amater po pitanju stolarije jest da sam radio sa majstorom stolarom neko vrijeme i iz tog razdoblja sam pokupio neko znanje koje sam čitajući knjige i gledajući raznorazne video filmove po internetu još svoje znanje nadopunio.
Å ta se pak tiče brodskog poda njega sam sa svojom mamom zabijao ko mulac od nekih 13-14 godina koji je to morao raditi jer nije bilo para da se plati majstor i nasmrzavao se dok se radila kuća stoga mi nemožeš reći da neznam o čemu govorim,vrlo dobro znam na koji se način zabija brodski pod a bogami i natukao prstiju.
Da ti slikam svoju klamaricu nemam vremena a niti volje tebi to pokazivati kad me ovako prozivaš i provociraš i to ne samo mene nego i dosta ostalih ljudi ovdje koji znaju puno toga a u to sam se uvjerio masu puta.
Ako sam te ja na bilo koji način uvrijedio ja ti se ovim putem najiskrenije ispričavam i molim te da mi oprostiš moje nenamjerne grijehe i krive riječi.
Moja prisutnost na ovom mjsestu je isključivo zbog druženja i ljubavi prema ovom zanatu meni je to hobi jer nemam mogućnosti da mi postane profesija.
Stoga ako misliš i nadalje ovakvim tonom pisati i obraćati se nekome na ovom mjestu ja te najiskrenije molim da mene izostaviš jer neželim se s nikime svađati niti raspravljati oko besmislenih stvari.
Malo malo pa pokreces istu pricu. Tebi neko nesto ne dozvoljava, pominjes tudje sujete ...
Nemam nameru da ponavljam ono sto je vec gomilu puta receno.
Meni ne smeta apsolutno nista, izuzev tona u kome su tvoje poruke pisane.
Ko od nas koliko zna, manje ili vise, da li je to znanje stekao na ovaj ili onaj nacin... nema nikakve veze sa time.
Svacije znanje postujem, iako cesto mislim da to moze ili treba drugacije, usostalom kao i svako od nas.
Ali za razliku od tebe, ne pocinjem poruke sa: "o cemu ti pricas", i ne aludiram da drugi nemaju pojma ili da njihovo znanje ne vredi nista.
Iz meni nepoznatog razloga, mene licno redovno prozivas na vrlo neprijatan nacin.
Kada sam se prihvatio ovoga sto radim, znao sam da ce biti i toga, tako da to ne primam licno, ali ljudi koji ovde dolaze nisu tu da bi to citali.
Poceo si da takav ton prosirujes i na ostale. To vec jako smeta, i prethodna poruka se upravo na to odnosila.
Neznam dali se to "na ostale"odnosi na mene,ali se ipak osecam prozvanim.Nisam ove da bi se svadjao ili raspravljao vec da bih procitao i naucio nesto novo i pametno.Medjutim mnogo puta sam na ovom i slicnim forumima procitao takve savete od ljudi koji ociglednoo cekic ili neki ostali alat nisu videli uzivo a kamoli upotrebili nekada,a daju savete ljudima kako da rade i time ih dovode u nezavidan polozaj da ih to kosta vise nego da su platili profesionalcu da im uradi.Ponekad me to strasno iziritira pa je mozda moj ton malo ostriji.Ovo se ne odnosi samo na ovaj forum i njegove clanove vec i na druge.Nemam obicaj da se cesto ovde javljam i da pisem samo radi pisanja i skupljanja poena vec da ako mogu pomognem nekom svojim licnim iskustvom,a isto ocekujem da ako vec neko daje savete to radi iz svog neposrednog iskustva a ne zato sto on misli da tako treba nesto da se radi.
Sta ces parketaru, nas dvojica smo jedini koji se, po Strkicu, bave glupostima.
Profesoru i Strkicu nisam odgovorio jer drugaciji odgovor nisam ni ocekivao.