Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Nekome ruzna nekome nije .. ali ova(ili za nijansu razlicita) se cesto koristila na starim kucama i meni se bas zato svidja ... svaka cast radenko .. :tummenupp:
Pa ta boja nije slucajno odabrana .U nasem kraju oko Loznice i Valjeva na starim seoskim kucama se svetlo plava i tamno plava boja koristila ne samo za stolariju vec i za bojenje citavih kuca.
A pri izradi drvenih konjskih kola koristile su se i jarko crvena ,zuta i narandzasta i bela boja.Sto kitnjastije i sarenije to se bolje prodavalo.
Stoga me ne cudi zasto je na ovoj staroj kuci boja vrata drecavo svetlo plava.
Dakle,nista nije slucajno.
Vrata i boja nisu slucajno odabrani vec su u proslom veku takva bila i napisao sam u predhodnim postovima da je kuca radjena 1896 a sad se renovira i mora biti u tadasnjem stilu kakva je bila a i boje jer su takve nekad koriscene za vrata i prozore kao sto su na ovoj kuci pozdrav
Pozdrav Radenko,nasao sam ove slike medju tvojim radovima,kreveti su ekstra da pohvalim.Imam neka pitanja u vezi njih ako mozes da odgovoris.Zanima me malo vise detalja,od kog drveta su,koja je visina uzglavlja i uznozja,visina bocnih stranica itd...Pregledao sam celu tvoju temu i mogu ti reci da su ti svi radovi za svaku pohvalu....svaka cast.Jos da pitam ako se ne kosi sa pravilima foruma po kojoj ceni radis ovakve krevete? pozdrav
Last edited by gosa70 on 06 Oct 2011 00:02, edited 1 time in total.
gosa70 kreveti su za dusek 160x200 uzglavlje je 85cm a uznozje 60 stanice su visoke 38cm , krevet na prvoj slici je od bresta bajcovan u rover i lakiran poliuretanom 60 % sjaja a na drugoj slici je moj krevet i on je od bukve bajcovan nekim bajcom koji sam ja pravio i lakiran poliuretanom 60 % sjaja a sto se tice cene od hrasta 550 a od bukve 480 E . pozdrav za tebe i hvala !