Airbrush & poliuretan ?

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
drjackas
Majstor početnik

Airbrush & poliuretan ?

Post by drjackas »

Kao sto kaze naslov teme, da li je moguce airbrushom lakirati poliuretanskim lakom? Po nekoj mojoj logici, trebalo bi da moze, ali ajde da pitam iskusne.
Pretpostavljam da ako razredim dovoljno lak da prodje kroz diznu, ne bi trebalo da bude problema.
E sad ne znam da li ce biti problem sto je kompresor onaj mali membranski, da li ce pritisak biti dovoljan.
Jel radio neko od vas ovo?
Unapred zahvalan na odgovorima! :)
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

radio sam ja airbrush pu bojama ali neznam zasto hoces da radis pu bojama kad je akrilom mnogo lakse
drjackas
Majstor početnik

Post by drjackas »

Razlog je jednostavan, imam set pu, pa rekoh ajd da iskoristim. Plasim se samo da ne "zapekne" u airbrushu. Posto si radio, koliko vremena imam da ga ocistim? Da li bi trebalo staviti manje ucvrscivaca da bih imao vremena da izlakiram malu drvenu kutijicu. I jos nesto, jel potrebno razrediti?
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

drjackas wrote:Razlog je jednostavan, imam set pu, pa rekoh ajd da iskoristim. Plasim se samo da ne "zapekne" u airbrushu. Posto si radio, koliko vremena imam da ga ocistim? Da li bi trebalo staviti manje ucvrscivaca da bih imao vremena da izlakiram malu drvenu kutijicu. I jos nesto, jel potrebno razrediti?
imas vremena nemoras manje katalizatora ali ti treba vise razredjivaca posto su pu boje znatno gusce od akrila sam proceni odprilike koliko treba da razredis ja ja ako se dobro secam posto sam to odavno radio razredjivao nekih 60-70% a pranje normalno kao i sa ostalim bojama sve dok radis nemoras da perec cim prestanes rad odmah ga properi i uvek ga rasturaj za pranje nemoj samo malo acetona ili alkohola ili razredjivaca neznam cime vec perses da proteras kroz pistolj i to jt to znaci uvek rasturi i lepo sve operi
drjackas
Majstor početnik

Post by drjackas »

E Hvala ti puno! :)
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

drjackas wrote:E Hvala ti puno! :)
ma nista samo pitaj dosta sam se bakcao sa airbrushom mogu i neku sliku ovde da postavim da vidis
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

miloscale wrote:
drjackas wrote:E Hvala ti puno! :)
ma nista samo pitaj dosta sam se bakcao sa airbrushom mogu i neku sliku ovde da postavim da vidis
Image
Image
drjackas
Majstor početnik

Post by drjackas »

Super stvrarcica taj airbrush. Mozes da ofarbas sta god ti padne na pamet. Mos' misliti, ja sam ofarbao pola blatobrana na kolima sa 20 ml metalic farbe. Pao sam u iskusenje da napravim neku apstrakciju na istom. Kocnica je bila oranicen izbor boja, imao sam samo zutu,crvenu,belu i plavu. U ss, cim pripremim kutiju za farbanje, probacu pu.
Post Reply