Savet za brusilicu
Ma ljudi budite bez brige što se tiče tvrdoće te gume ona je je idealna za to ! Ja sam recmo skido konusna dupla stakla sa kormilarnice na brodu i još dva majstora ,ljudi nismo mogli da isečemo običnim oštrim nožem već smo se patili sa skalpelima i to sec po sec smo skidali to staklo jer je bilo baš stom Sikom zalepljeno
(pogrešno zalepljeno ). To je neverovatno jak materijal zaptiva i lepi se za sve. U suštini druže probaj šta ti je pod rukom mislim ,ali za ovo ti garantujem. Neželim nikoga da ubeđujem da sam upravu za to ali neko rešenje dajem da je kvalitetno nešto to verujem ,postoji još i "Shoe go " lepak ali nije toliko kvalitetan A evo sajt i nekih lepkova za drvo Famowood ! sa opširnim detaljima u PDF-u mislim da je dobro da dam link http://www.epiindustrial.com/templates/ ... atalog.pdf uostalom ?
(pogrešno zalepljeno ). To je neverovatno jak materijal zaptiva i lepi se za sve. U suštini druže probaj šta ti je pod rukom mislim ,ali za ovo ti garantujem. Neželim nikoga da ubeđujem da sam upravu za to ali neko rešenje dajem da je kvalitetno nešto to verujem ,postoji još i "Shoe go " lepak ali nije toliko kvalitetan A evo sajt i nekih lepkova za drvo Famowood ! sa opširnim detaljima u PDF-u mislim da je dobro da dam link http://www.epiindustrial.com/templates/ ... atalog.pdf uostalom ?
Last edited by MapleMan on 10 Sep 2011 20:39, edited 1 time in total.
Dva put zine , a tri put slaže
Bre cobe sto si negativan.sloba10 wrote:Да поновим!sloba10 wrote:Само да се направи алатић и код неког гумара који ради метал-гума делове да то одлије. Ð учни рад -нема
Daj malo "pozitivnih talasa"

Ako sam ja dobro shvatio ti "sesirici" manje vise ne moraju da budu "u komadu" sa gumom, oni su tu da prenesu silu stezanja srafa na dovoljno veliku povrsinu gume koja je relativno mekana. Mozda gresim, "al ja sam takvog dojma"

Breeee, sto ste na kraj srca. Valjda ove vremenske promene 
Zar ne vidite par smajlića.
Ne kazem ja da je pravi nacin da se to uradi improvizovanjem. Al isplati se probati, posto ne kosta nista (ili barem skoro nista), a neces nista zeznuti.
Ako se ne pokaze kako treba, uvek moze da se ide na sledecu varijantu.
Sad sam skontao kako izgledaju gumice, i stvarno to mora da uhvati za metalni sesiric "ozbiljno". Mada... pada mi na pamet i jedna "mehanicka" varijanta, koja mozda moze a mozda i ne moze da pije vodu. Iscrtacu kasnije (sad moram do kuma da farbam vrata, kako bih stigao nazad na vreme za trku u Monci).

Zar ne vidite par smajlića.
Ne kazem ja da je pravi nacin da se to uradi improvizovanjem. Al isplati se probati, posto ne kosta nista (ili barem skoro nista), a neces nista zeznuti.
Ako se ne pokaze kako treba, uvek moze da se ide na sledecu varijantu.
Sad sam skontao kako izgledaju gumice, i stvarno to mora da uhvati za metalni sesiric "ozbiljno". Mada... pada mi na pamet i jedna "mehanicka" varijanta, koja mozda moze a mozda i ne moze da pije vodu. Iscrtacu kasnije (sad moram do kuma da farbam vrata, kako bih stigao nazad na vreme za trku u Monci).
Ne pricamo napamet vec se gledaju domasaji ljudskog stvaralastva u skucenim uslovima, koji se zovu (baci staro sra*e) i ne smaraj se sa glupostima.
Ali se to meni nesto ne da...
Elem koristim u beta fazi AutoCad 2014
, pa racunam da ce biti da izuva iz opanaka kada se program zavrsi :buga:.
U medju vremu bi da prezentujem crtez
.

A sto se tice konkretnog dela, trebalo bi videti dimenzije dela i raspitati se po servisima ima li nesto gotovo na tu temu od nekih novijih masina.
E tu stupa ekipa sa radionice, ja kazem sta mi treba ko je slobodan pronjuca po svom kraju meni dojavi platim preko Postexpresa deo i uslugu kolegi koji se iscimao i otprilike svakom dobro.
Mislim ja sam to tako skontao bez da sam pitao devojku sta misli, i ovako me postorojava svaki dan :skratta:
p.s
Lepo ja rece deo u obliku pescanog sata...
Ali se to meni nesto ne da...
Elem koristim u beta fazi AutoCad 2014

U medju vremu bi da prezentujem crtez

A sto se tice konkretnog dela, trebalo bi videti dimenzije dela i raspitati se po servisima ima li nesto gotovo na tu temu od nekih novijih masina.
E tu stupa ekipa sa radionice, ja kazem sta mi treba ko je slobodan pronjuca po svom kraju meni dojavi platim preko Postexpresa deo i uslugu kolegi koji se iscimao i otprilike svakom dobro.
Mislim ja sam to tako skontao bez da sam pitao devojku sta misli, i ovako me postorojava svaki dan :skratta:
p.s
Lepo ja rece deo u obliku pescanog sata...
Last edited by ArtCool on 11 Sep 2011 16:08, edited 1 time in total.
Da citiram samog sebe: "Ako mozes da nadjes odgovarajucu gumu, ajde da probamo da napravimo nesto."sloba10 wrote:То себи ти можеш да радиш - имаш струг имаш времена па АПП!
Он треба да плати стругару да му то прави а не зна како треба да изгледа. Од тог посла само стругар може да има користи - он ће своје свакако да наплати.
П.С.
Сад тек видех да журиш на трку. Јави кад пођеш да изађем на ауто-пут па да идем с' тобом! Никад нисам био у Монци :hurra:
Znaci ne mora da placa strugara

Obojica smo iz Beograda (doduse na razlicitim stranama, al ipak nije preko sveta), tako da nije problem da se nadjemo i izbistrimo sta bi moglo da se proba. Stvarcica je dovoljno mala da ovaj moj strugic to moze da odradi. Vreme koliko ja shvatam uopste nije bitna stavka, pa mozemo da se igramo iz n pokusaja.
PS
Na moju zalost nisam ni ja nikad bio u Monci, al TV prenos ne propustam

@mbole
Ako predlazes da se uradi kod tebe po dogovoru to je lepo, ali zbog postovanja tvog vremena ne bas iz n pokusaja.
Nego me nesto ne brine guma vec kako pricvrtiti te metalne podloske.
Moracu da prostudiram kada budem mogao originalno resenje.
Inace posle 3 godine solidnog rada u fazi sam rasturanja ugaone brusilice Makita 9555NB, pa cu okaciti slike kako izgleda u delovima.
Nista joj ne fali samo je detaljno cistim i podmazujem.
Ono sto mi je sad tekuci problem (mislim ovih dana) je koju mast staviti u kuciste gde su zupcanici, ali da ta mast sto vise ostane na njima.
Tu su mi muke zive (skolovanje tu ne pomaze mnogo)
Imam od INA LIS-2 kupio pre 6,7 godina ali mi je malo pregusta u odnosu na fabricku Makitinu mast.
Kupio sa tubicu od Boscha ali mi deluje preretko (stavljao sam je u hammer u mehaniza, i delovala je gusce kako sam masinu stavio da radi par minuta ta Boschova mast kao da se razmutila i postala ulje).
Inace kod Boschovog alat u zadnje vreme je veliki to problem (viskozitet masti u masinama), isuvise je retka pa im curi niz spojeve i to na masinama koje su u radnji i na pultevima bez da su radile.
PROSTO NEVEROVATNO :forbannad:
I eto tako to, vazdan neke brige se motaju po glavi (da ne pominjem to sto sam nepaznjom novo staklo 10mm debljine i zatamljeno -skupo ko djavo- koje stoji na stolu koji je samo privremeno sluzio za stavljanje nekih "stvarcica" izgrebao a zalepljeno je Wurth obostrano samolepljivim trakicama za metalnu osnovu...i sad mi to bode oci i sad sve odlepljuj nekako pa okreci staklo pa....grrrrrr..... :forbannad:
@sloba10
Pricu oko podloska sam nabacio usput.
Ja ne znam dimenzije, masina je u Blacu (rece ja), nego da vidim unapred kakva su razmisljanja.
Inace AutoCad 2014 ne podrzava unos dimenzija, jos dotle nije stigao razvoj.Za sada se radi na "djuture" proracunu.
Sada se trenutno igram sa Makitom, i gledam kakvih masti ima po trzistu, a da nisu prepakivane corbe i muljevi.
Kome nije poznato a ima viska para a hoce kvalitet nek ima u vidu i ovako nesto da ima kod nas...kazu da su vrh.
Meni ne odgovaraju suvise velika pakovanja imaju, http://www.eksino-oks.com/ pod sekicija OKS...
A ono cega imaju po 100gr kosta po hiljadarku i vise (zamisli pakovanje od 180 kila koje i imaju u ponudi)...dignes krediti na 10 godina za bure masti...
Pozdrav
Ako predlazes da se uradi kod tebe po dogovoru to je lepo, ali zbog postovanja tvog vremena ne bas iz n pokusaja.
Nego me nesto ne brine guma vec kako pricvrtiti te metalne podloske.
Moracu da prostudiram kada budem mogao originalno resenje.
Inace posle 3 godine solidnog rada u fazi sam rasturanja ugaone brusilice Makita 9555NB, pa cu okaciti slike kako izgleda u delovima.
Nista joj ne fali samo je detaljno cistim i podmazujem.
Ono sto mi je sad tekuci problem (mislim ovih dana) je koju mast staviti u kuciste gde su zupcanici, ali da ta mast sto vise ostane na njima.
Tu su mi muke zive (skolovanje tu ne pomaze mnogo)
Imam od INA LIS-2 kupio pre 6,7 godina ali mi je malo pregusta u odnosu na fabricku Makitinu mast.
Kupio sa tubicu od Boscha ali mi deluje preretko (stavljao sam je u hammer u mehaniza, i delovala je gusce kako sam masinu stavio da radi par minuta ta Boschova mast kao da se razmutila i postala ulje).
Inace kod Boschovog alat u zadnje vreme je veliki to problem (viskozitet masti u masinama), isuvise je retka pa im curi niz spojeve i to na masinama koje su u radnji i na pultevima bez da su radile.
PROSTO NEVEROVATNO :forbannad:
I eto tako to, vazdan neke brige se motaju po glavi (da ne pominjem to sto sam nepaznjom novo staklo 10mm debljine i zatamljeno -skupo ko djavo- koje stoji na stolu koji je samo privremeno sluzio za stavljanje nekih "stvarcica" izgrebao a zalepljeno je Wurth obostrano samolepljivim trakicama za metalnu osnovu...i sad mi to bode oci i sad sve odlepljuj nekako pa okreci staklo pa....grrrrrr..... :forbannad:
@sloba10
Pricu oko podloska sam nabacio usput.
Ja ne znam dimenzije, masina je u Blacu (rece ja), nego da vidim unapred kakva su razmisljanja.
Inace AutoCad 2014 ne podrzava unos dimenzija, jos dotle nije stigao razvoj.Za sada se radi na "djuture" proracunu.
Sada se trenutno igram sa Makitom, i gledam kakvih masti ima po trzistu, a da nisu prepakivane corbe i muljevi.
Kome nije poznato a ima viska para a hoce kvalitet nek ima u vidu i ovako nesto da ima kod nas...kazu da su vrh.
Meni ne odgovaraju suvise velika pakovanja imaju, http://www.eksino-oks.com/ pod sekicija OKS...
A ono cega imaju po 100gr kosta po hiljadarku i vise (zamisli pakovanje od 180 kila koje i imaju u ponudi)...dignes krediti na 10 godina za bure masti...
Pozdrav
Last edited by ArtCool on 11 Sep 2011 21:56, edited 1 time in total.
Bas tako. Ja sam od pocetka mislio tako (zato sam i pisao u mnozini).
Nije problem n ili n+1 pokusaja. Ide jesen, zima, ne moze se napolje, bice dosadno... Treba pronaci neku zanimaciju.
A koliko vidim ni tebi to uopste nije hitno, ni posebno neophodno, vec bi vise voleo da to sredis.
Znaci vremena imamo u neogranicenim kolicinama
Nije problem n ili n+1 pokusaja. Ide jesen, zima, ne moze se napolje, bice dosadno... Treba pronaci neku zanimaciju.
A koliko vidim ni tebi to uopste nije hitno, ni posebno neophodno, vec bi vise voleo da to sredis.
Znaci vremena imamo u neogranicenim kolicinama

Pa nisam rekao da necemo da probamo i oprugice 
Ko sto rekog, vremena imamo u neogranicenim kolicinama. Mozemo da isprobavamo i smisljamo razne varijante.
Recimo meni je palo na pamet da napravimo nesto ovakvo

to jest gumu originalnog oblika, a onda na jedno 2mm od "dna pescanog sata" prosecemo popreko paralelno sa "dnom".
Tu gurnemo metalnu plocicu kroz koju zasrafimo.
Naravno ovo je samo prva ideja, moguce su razne varijante.

Ko sto rekog, vremena imamo u neogranicenim kolicinama. Mozemo da isprobavamo i smisljamo razne varijante.
Recimo meni je palo na pamet da napravimo nesto ovakvo

to jest gumu originalnog oblika, a onda na jedno 2mm od "dna pescanog sata" prosecemo popreko paralelno sa "dnom".
Tu gurnemo metalnu plocicu kroz koju zasrafimo.
Naravno ovo je samo prva ideja, moguce su razne varijante.