Moguce je samo ce ti trebati i osovina. Ako koristis kolektorski motor moguce ja da sve strpas u cirkular., ali je moguce da izgubis nagib testere pod 45 stepeni. Ako nameravas da ugradis indukcijski motor bice jako tesko. Ovi motori imaju veci gabarit i vecu tezinu. Mislim da nece izdrzati konstrukcija tvog cirkulara. U tom slucaju je pametnije krenuti u samogradnju novog cirkulara.
Inace ja bih probao da ugradim neki rucni cirkular. U principu ova portabl klasa koristi motore koji su veoma slicni sa rucnim cirkularima. Razlika je u sistemu za podizanje i menjanje nagiba testere.
Doduse trebace dosta rada da se to poveze sa sistemom (polugama) za podizanja i menjanje nagiba testere.
Popravka hobi cirkulara
- fizicki radnik
- Majstor početnik
Vise lakiram nego sto se bavim stolarijom, pa mi cirkular zatreba jednom u 10 god.
Zato ga ne bih pravio- nemam potrebe.
Posto ovo imam mozda da napravim nesto kombinovano -za hoby varijantu a jako korisno.
Odavno merkam wolfcraft sto-ali cena od 150-170 EU za samo sto- bez motora i pogona mi je mnogo.
Sto za cirkular, frezer i ubodnu?
http://www.alatiimasine.com/product_ima ... 450249.jpg
Jel imate vi neki predlog -kako iskoristiti 'skelet'.
Zato ga ne bih pravio- nemam potrebe.
Posto ovo imam mozda da napravim nesto kombinovano -za hoby varijantu a jako korisno.
Odavno merkam wolfcraft sto-ali cena od 150-170 EU za samo sto- bez motora i pogona mi je mnogo.
Sto za cirkular, frezer i ubodnu?
http://www.alatiimasine.com/product_ima ... 450249.jpg
Jel imate vi neki predlog -kako iskoristiti 'skelet'.
Last edited by fizicki radnik on 05 Sep 2011 20:37, edited 1 time in total.
Pa napisao sam ti resenje je rucni cirkular u "skelet". Uzmi neki zeleni Bosch probusis 4 rupe na papuci i 4 na ploci skeleta i gotovo. Mozda ces jos trebati da otvoris jednu stranu skeleta da lakse podesavas visinu testere i nagib naravno. U ovom slucaju poluge za podesavanje na "skeletu" ne koristis i mozes da ih izvadis.
Imam, u stvari imao sam jako slican sto ovome, samo sto je bio Lux-ov.
Imao sam zato sto sam ga kompletno preradio (jos nije skroz zavrsen).
Ne kazem da ne moze da se raducka s ovim, al sve je to prilicno neprecizno. Za neku gradjevinsku verijantu OK. Za stolarsku lose.
Sam sto je relativno "klimav" posto je prilicno lagan, pa ni za rad rucnim alatom nije bog zna kako zgodan.
Naravno, sa druge strane to sto je lagan mu obezbedjuje "mrdabilnost", to jest lako ga je odneti negde.
Stari B&D WM 2000 je bio "tata" prema ovome, al na zalost ne pravi se vec dugo vremena.
Mislim da za manje novce moze da se napravi bolji, i to bez neke preterane pameti.
Imao sam zato sto sam ga kompletno preradio (jos nije skroz zavrsen).
Ne kazem da ne moze da se raducka s ovim, al sve je to prilicno neprecizno. Za neku gradjevinsku verijantu OK. Za stolarsku lose.
Sam sto je relativno "klimav" posto je prilicno lagan, pa ni za rad rucnim alatom nije bog zna kako zgodan.
Naravno, sa druge strane to sto je lagan mu obezbedjuje "mrdabilnost", to jest lako ga je odneti negde.
Stari B&D WM 2000 je bio "tata" prema ovome, al na zalost ne pravi se vec dugo vremena.
Mislim da za manje novce moze da se napravi bolji, i to bez neke preterane pameti.
Profesore moj post se odnosio na ugradjivanje cirkulara u "skelet" pokvarenog portabl cirkular, a ne u Wolfcraftov radni sto.
Dakle ovde bi preciznost zavisila od toga koliko precizno bi se ugradio cirkular i koliko je debela radna ploca. Onako odokativno trebalo bi da ima vise od 5mm, sto je dovoljno da se ne uvija. "Mrdabilnost"i klimavost bi bila potpuno ista kao kad je portabl cirkular bio nov.
Tek sad sam procitao (shvatio) tvoj post. Odnosi se iskljucivo na radni sto. a ja mislio na moj predlog.
Slazem se da je 150 eura za 20kgr pleha previse. Moze da se napravi bolji, par vinkli i profila, neka gornja ploca i do 150 eura moze da se uklopi neka lepa engleska stega. Sto se "mrdabilnosti" tice mogu se dodati tockici (sad su u trendu)
Dakle ovde bi preciznost zavisila od toga koliko precizno bi se ugradio cirkular i koliko je debela radna ploca. Onako odokativno trebalo bi da ima vise od 5mm, sto je dovoljno da se ne uvija. "Mrdabilnost"i klimavost bi bila potpuno ista kao kad je portabl cirkular bio nov.
Tek sad sam procitao (shvatio) tvoj post. Odnosi se iskljucivo na radni sto. a ja mislio na moj predlog.
Slazem se da je 150 eura za 20kgr pleha previse. Moze da se napravi bolji, par vinkli i profila, neka gornja ploca i do 150 eura moze da se uklopi neka lepa engleska stega. Sto se "mrdabilnosti" tice mogu se dodati tockici (sad su u trendu)
Last edited by dikar on 06 Sep 2011 00:03, edited 1 time in total.