Savet za brusilicu

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
knez91
Šegrt

Savet za brusilicu

Post by knez91 »

Ovako treba mi neka preporuka za brusilicu za drvo (klasicna) do nekih 15k din.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

pod brusilica podrazumevas slajferica?jel

u sustini ti trebaju 3 !!!

1-tracna
2-vibraciona
3-orbitalna

:D
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

:kapitulation:
Last edited by sloba10 on 13 Sep 2011 15:30, edited 1 time in total.
Дођох, видех, побледех
knez91
Šegrt

Post by knez91 »

da, na slajfaricu sam mislio, i to vibracionu.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

knezevic wrote:da, na slajfaricu sam mislio, i to vibracionu.
Odlicno sada ne moramo mi vise da mozgamo :forvonad:

Elem, preziciraj konkretno sta i kako: koja velicina ploce, koliko da bude definisan ekcentar radijus, koju firmu preferiras, itd.

Daj malo blize podatke...

Ako ne znas blize odma ide pomoc...

Kupi nesto od Makite, Boscha, Metaba i neces da zalis...
Vidi sta ima za te pare uzmi u ruke i probaj i kraj.

Bolje ti pomoci nema ;)
knez91
Šegrt

Post by knez91 »

za tu ponudu i ja znam ali ona ni malo nije jeftina.....
http://www.bosch-professional.com/rs/sr ... brusilica/
evo recimo kao ove dve poslednje znaci tih dimenzija, a snaga to neznam (ne razumem se toliko) a za sta mi treba i koliko bi radila.... u proseku 30-60min dnevno, ali se desi da neradi 3-4dana pa onda radi 2-3 sati dnevno.....
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Metabo je po meni bolji ali proveri i GMC u woby hausu video sam da je gigantsko stopalo i to full livena ,veće nisam video dosada !
Dva put zine , a tri put slaže
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

knezevic wrote:za tu ponudu i ja znam ali ona ni malo nije jeftina.....
http://www.bosch-professional.com/rs/sr ... brusilica/
evo recimo kao ove dve poslednje znaci tih dimenzija, a snaga to neznam (ne razumem se toliko) a za sta mi treba i koliko bi radila.... u proseku 30-60min dnevno, ali se desi da neradi 3-4dana pa onda radi 2-3 sati dnevno.....
Ja preporucujem ovu masinu http://www.bosch-professional.com/rs/sr ... gss-23-ae/
Pitaces zasto?

Pa zato sto radim sa ovom...

Image

Image

Image

... koja je amaterska serija i prezadovoljan sam, lepo lezi u ruci, nije mnogo teska niti ima teziste mnogo visoko i nije mnogo skupa.
Regulacija obrtaja odnosno oscilacija je Majka mara Bog i batina...uhhh....AMIN ...sto ce reci uzmi sa regulacijom obavezno sta god uzimao...

Inace ja sam sa svojom u zadnje vreme radio fine stvari u drvenariji i ne lici vise na sebe od prasincine...kada je budem detaljno cistio, rasklopio u delove zakacicu negde na forum da se vidi kako je unutra napravljena :D
Last edited by ArtCool on 26 Aug 2011 06:03, edited 1 time in total.
knez91
Šegrt

Post by knez91 »

ok, hvala na pomoci svima.
kada uzmem nesto javicu se..
mada sam imao "elijevu" brusilicu pre i otisli su drzaci papira (tacnije deo ploce za koju je pricvscen drzac papira) to je vec drugi put da odlazi taj deo, a nije jeftin bas 100e tako da videcu sta cu odluciti. Mada sam prezadovoljn sa njim, i radi super.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

knezevic wrote:mada sam imao "elijevu" brusilicu pre
Jel mislis na Einhelovu ili na Elu ?

"Eli" ne postoji...
knez91
Šegrt

Post by knez91 »

na elu sam mislio, ali sam ja to po vuku piso kako cujem (mozda sam pogresno cuo da se to izgovara eli) pa otud elijevu....
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Naravno obavezno postavi postavi sistem koji je u njoj ,čekaću slike. Ta je fina niske vibracije kao i što govori na njo ! Inače alate električne treba redovno posle posla ( posebno sa šlafericama , gerovima i ostalim ručnim ) ,izduvati kompresorom od piljevine i ostalog ! Jer piljevina ume da na vuče vlagu pod 1. i onda ode reoscilator ? primer ( nedaj bože nikome ) koji u većini nemože da se baš nađe i pogodi original za tip mašine u većini slučaja pa onda počunu muke. Pod 2 zbog ležaja. Pod 3 piljevina sagoreva vremenom izolacioni namotaj i na rotoru i na statoru , sagoreva izolaciju pali je i topi je i rikne očas posla , posebno ako prešmirglavaš lakirane površine. Zato se bosch pozabavio oko izolacije u većini slučajeva naročito kod plavog bosch-a svaki stator je sav u sivom gumenom crevu (oko namotaja ) A rotori imaju lazurnu imregnaciju preko svega plus. imao sam prilike da vidim starije tipove bosch-a oko rotora sve je blo crno nevidi se bakar ni žica jedna a nije plastikom obloženo ,a nije ni bakelitom? sa čim je neznam ali teško može da se desi da izgori i vrlo moguće neka az-besna !! mešavina nečeg iz nekog drugog vremena kvaliteta.
Dva put zine , a tri put slaže
heavy11
Samostalni majstor

Post by heavy11 »

Ja sam imao prilike da radim sa Black & Decker narandzastom kruznom brusilicom i mogu reci da skoro sto je nisam razlupao. Sprecilo me sto nije bila moja. Trese se ko nenormalna ne mozes da smirglas ko covek, tesko se drzi i boli jako palac od nje, zastaje okretanje pa mora da se "cukne", bucna do zla boga i da ne pricam vise. Inace bila je nova i kupljena u Nemackoj i isto tamo proizvedena. Bosch je zakon!
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

MapleMan wrote:Naravno obavezno postavi postavi sistem koji je u njoj ,čekaću slike.
Nemas sekiraciju bice slikice kada je budem cistio...

Jedino se nosim mislju da u napred kupim "amortizere" (ima ih 4) i ima da budem miran prakticno dozivotno.
To je mahom najoptereceniji deo masine...

Pozdrav

p.s

Inace eleboracija oko uticaja prasine na motor i ostalih stvari je na keca tacna...a najkrvavija je abrazivna :forbannad: prasina (cement, kamen, staklo,metal)...kada se iz nekih specificnih razloga dodje i do takvih materijala i to govorim uopste za masine....
Last edited by ArtCool on 25 Aug 2011 23:21, edited 1 time in total.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

Inace ko moze da naleti na ovu firmu http://www.rupes.com/p/yu/en/0228243112407 mogu samo da kazem da je izuzetno dobra i kvalitetna masina (tek sam malo radio sa njmom kod jedno auto limara)...
Po kvalitetu me podseca na stari Metabo ili Elu.
Post Reply