Stolna kombinirka ili abrihter s dikericom, koje?
Stolna kombinirka ili abrihter s dikericom, koje?
Vidio sam da ima dosta tema o kombinirkama i slicnom, ali nigdje nisam nasao stolne pa sam otvorio novu temu. Ako vec ima ispricavam se i moderatori mogu preseliti.
Interesira me ima li netko iskustva s nekakvim manjim stolnim strojevima.
Konkretno me interesira abrihter s dikerom i gledam ovog Bernardo PT200ED.
Ali u razgovoru o navedenom modelu ponudjena mi je stolna kombinirka mini TMP-200 koja je talijanski proizvod.
Obzirom da se previse ne razumijem i nemam prakse s takvim malim strojevima, molim za misljenje onih koji s takvim alatima imaju vise iskustva.
Obje su cijene ~500€.
Serviser za obje masine mi je rekao da imaju plasticni zupcanik samo na izlazu iz motora, dok je sve ostalo metalno.
Koliko takvi mini alati mogu biti tocni i precizni?
Cirkular mi nije previse bitan, ali ako je vec za istu cijenu u masini razmisljam si zasto ne uzeti.
Dosta bi mi bilo bitno da je alat relativno malih dimenzija jer nemam previse prostora na raspolaganju.
Interesira me ima li netko iskustva s nekakvim manjim stolnim strojevima.
Konkretno me interesira abrihter s dikerom i gledam ovog Bernardo PT200ED.
Ali u razgovoru o navedenom modelu ponudjena mi je stolna kombinirka mini TMP-200 koja je talijanski proizvod.
Obzirom da se previse ne razumijem i nemam prakse s takvim malim strojevima, molim za misljenje onih koji s takvim alatima imaju vise iskustva.
Obje su cijene ~500€.
Serviser za obje masine mi je rekao da imaju plasticni zupcanik samo na izlazu iz motora, dok je sve ostalo metalno.
Koliko takvi mini alati mogu biti tocni i precizni?
Cirkular mi nije previse bitan, ali ako je vec za istu cijenu u masini razmisljam si zasto ne uzeti.
Dosta bi mi bilo bitno da je alat relativno malih dimenzija jer nemam previse prostora na raspolaganju.
Nisu visokoproduktivne masine, ali mogu odraditi sve poslove koji ti trebaju.Preciznost
zavisi od tvog umeca i da su masine dobro podesene.Na mom abrihteru su ploce nesto malo
duze i sire(260x950 mm) i bez problema obradjuju i krace i duze komade(nekoliko metara duge).
Pa, majstori su to odradjivali rucnim alatom.
zavisi od tvog umeca i da su masine dobro podesene.Na mom abrihteru su ploce nesto malo
duze i sire(260x950 mm) i bez problema obradjuju i krace i duze komade(nekoliko metara duge).
Pa, majstori su to odradjivali rucnim alatom.
Na povratku s mora stao sam kod prodavaca i kupio malu kombinirku.
Na pol je bila sastavljena jer mi nikak ne bi stala u auto uz sve stvari koje se vuku na more pa sam danas to sastavljal.
Dio gdje je pila izgleda ovak i nije pretjerano lose kad se stegne.

Obzirom da je vanjsko kuciste od lima i nije pretjerano dobro izvedeno podizanje lista pile malo sam pojacal dio gdje se nalazi vreteno za podizanje i spustanje pile i sad vise nema nikakvog micanja lima.

Pila i abrihter su veoma dobri, ali morat cu rastepati i dio gdje se nalazi diker jer mi donja ploca nije paralelna s nozevima.
Ali sam i pronasao dio za koji nemam pojma za sta sluzi i kuda uopce ide, pa molim pomoc. Osovinica se slobodno okrece unutar krajnjih djelova.

Na pol je bila sastavljena jer mi nikak ne bi stala u auto uz sve stvari koje se vuku na more pa sam danas to sastavljal.
Dio gdje je pila izgleda ovak i nije pretjerano lose kad se stegne.

Obzirom da je vanjsko kuciste od lima i nije pretjerano dobro izvedeno podizanje lista pile malo sam pojacal dio gdje se nalazi vreteno za podizanje i spustanje pile i sad vise nema nikakvog micanja lima.

Pila i abrihter su veoma dobri, ali morat cu rastepati i dio gdje se nalazi diker jer mi donja ploca nije paralelna s nozevima.
Ali sam i pronasao dio za koji nemam pojma za sta sluzi i kuda uopce ide, pa molim pomoc. Osovinica se slobodno okrece unutar krajnjih djelova.

Hvala na informaciji i usput neka ti je sa srećom u radu,i javi kakvi su ti utisci u radu kad je isprobaš.Inače mašinica mi se sviđa i imam namjeru i ja da uzmem neku manju tipa ove tvoje(želje su i za veću ALI financijski uvjeti su mali a i prostor nedozvoljava velike mašine).
Čovijek sniva a Bog realizira!