Koja rezna ploca?

Razgovori o radu sa ivericom, tehnike, materijali i ostalo
Post Reply
LG
Precizni šegrt

Koja rezna ploca?

Post by LG »

Koja je po vama najbolja ploca za rezanje iverice a koja moze da se nadje kod nas? Ono sto meni treba je za cirkular i stonu kruznu testeru 254/30mm dimenzije. Postoji veliki broj reznih ploca sa razlicitim uglovima zubaca, brojem istih itd, mene ne interesuje mnogo sta proizvodjaci hvale, mene zanima vase iskustvo. Nemam pre-rezac jer ne koristim formatizer tako da mogu samo da koristim rezne ploce, pa me interesuje ploca moze da reze bez krzanja sa obe strane plastificirani univer.

Hvala i pozdrav.
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Нема ни једна , да резе а да не крза . Без предрезача или да режеш истосмерно до пола плоче и пола истосмерно .
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Ja radim sa Steleovom testerom od 63 zuba, od kojih je jedan levi kosi pa ravni pa desni kosi zub. Kad je ostra ako ne zuris pri secenju ekstra sece tek mozda malo da se vidi ponegde krzotina ali se smirglom skine pa se i ne vidi rezda je imalo okrznut. Inace meni seku ivericu tamo gde kupujem ali se uvek neki rez da moram sam da odradim. Posto imam kolica na cirkularu sa dosta velikim hodom nije problem otseci samo mora se ici malo sporije.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Може тако за рез-два али ако имаш мало озбиљнију производњу , мислим да не иде .
Post Reply