Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Tehnika je ista i kada se radi na staklu i kada se radi na keramici.Boja natpisa može da bude drugačija jedino ako natpis ofarbaš drugom bojom,bojom za staklo.Inače ti je boja natpisa ona kojom je predmet ofarban,kao osnovnom bojom.Kao što je na crvenoj šoljici.Kada se peskira staklo dobijaš "belu"ispeskiranu boju.Konretno, peskiranje(peskarenje,kako vam je volja) je grebanje glazure stakla sitnim česticama peska ili drugim abrazivima.
Na 2.str.sam pokazao kratak proces izgradnje komore(peskare).Imam kompresor od 180 l koji pravi pritisak od 5 bara (trebao bi i više ali mu je sklopka neispravna)što je sasvim dovoljno za ovaj posao.Dimenzije su: širina 1000mm,dubina 500mm,visina 700mm.Za peskiranje koristim kvarcni pesak.Potrebna je što manja granulacija peska ili tzv 0(nula)ako je nema onda sam prosejavam pesak.Pištolj je najjevtiniji,1300 din Womax.Za šablone postoji peskirna folija aili posao rade i obične folije za staklo,providne ili u boji.Folija se seče katerom,koji i sam pokušavam da kupim.Može i CNC-om ali je skuplje i manje precizno,jer laser pali foliju.
"..Prodaj sve osim blanje i kreni,drugom stranom Jablane kreni.."