Ah ta šperploča...

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
laser art
Šegrt

Ah ta šperploča...

Post by laser art »

Verujem da sam pročitao sve o kupovini šperploče na s.r. ali sve se svodi na to da JAF u Pazovi ima sve ali da je skup.Postavljeno je i pitanje u vezi sa kineskom šperpločom i ima li je u Srbiji ali nije niko odgovorio.Ja koristim šper debljine 4,6(najčešće) i 8 mm za izradu kutija za vino.Å per sečem na cnc laseru,pravim razne "zupce i krivulje" tako da kantova imam na pretek.Uglavnom se trudim da izbegavam lakiranje,samo malo ošmirglam sa p220 jer mi je tako jeftinije a i ne izgleda loše.Do sada sam uglavnom radio na komad,za slave,svadbe,poklone za sve prilike-tako što graviram tekst,ikonicu ili nešto treće na kutiju.Međutim kako planiram da se ozbiljnije posvetim ovom poslu interesuju me mnoge stvari koje LOKALNI "majstori" kriju kao da se bave nuklearnom fizikom a ne stolarskim zanatom.I sve se nude da mi oni urade-i naplate,da se ja ne ,mučim.A osnovni cilj mi je da krajnji proizvod zadovolji svaki ukus-i cenom i kvalitetom.Dakle,ukoliko ste voljni da savetujete(a znam da jeste),pucajte...

1.gde kupovati šper i ko ga seče bar na pola table,
2.lakiranje ili ne-koja šmirgla,koji lak...
3.lakiranje kantova-koji piju ko blesavi,
4.kineska šperploča (uskoro će biti u ponudi i kineski čvarci?)
5.Za sada toliko,očekujem odgovore :)
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

1. Ja sam kupovao sper u firmi Mimex88, u Drvopromet Kula, Jabuka, ali najbolja koju sam kupio je u firmi Interkomerc u Visnjici. Imaju stvarno kvalitetnu sperku - bukvu, brezu, mahagoni, okume...
2. Sper sam lakirao vodenim lakovima Vitex i lepo su ispale (neka vrata). Na drugim vratima sam sperku natopio Tikkurila uljem za drvo, sto je verovatno zastitilo, ali mi je na brezovoj sperki ispalo nekako flekavo, nejednako...
3. Radio sam neke lajsne na tim vratima isto od brezove sperke, sa oborenim ivicama, pa se isto vidi kant. Namazao sam ovim uljem i ovo je ispalo super!
4. Za kinesku nisam siguran, ali mislim da je sve ono sto prodaju npr. u Drvoprmet Kula kao "egzotu" ta neka kineska sperka. Kupio sam je jednom prilikom i cini mi se da je to obicna topolova sperka, samo zavrsni furnir je neki okume ili tako nesto crvenkasto...
5. Eto odgovori...
Last edited by Nikola on 16 Jun 2011 10:45, edited 1 time in total.
Trt, mrt, zivot ili smrt!
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Jel ih ima negde u Beogradu?
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

Na potezu od starog savskog mosta ka Hyatt-u, preko puta tramvajske stanice.

Interkomerc u Visnjici cini mi se da ima dosta slicne cene sper ploca kao JAF a takodje veliki izbor.
Last edited by Rendisha on 16 Jun 2011 13:32, edited 1 time in total.
laser art
Šegrt

Post by laser art »

znači-obrni okreni,opet u JAF..?Meni je to i bliže od Beograda (iz Vrdnika sam) tako da ću tamo da odem...Hvala na odgovorima!Ja sam radio nešto sa vitex-ovim bojama-super su tako da ne sumnjam ni u lakove.Ide li prethodno šmirglanje ili to zavisi od špera do špera?
Kad finiširam neku kolekciju proizvoda i zaštitim patent :) staviću slike!
laser art
Šegrt

Post by laser art »

Pa ovo je u Sremskoj Mitrovici,tu pred nosem!?Hvala!!!
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

laser art wrote:
Pa ovo je u Sremskoj Mitrovici,tu pred nosem!?Hvala!!!
:tummenupp:
Daj neke utiske o njihovom speru kada pazaris
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Gledao sam njihove(NDK) proizvode na sajmu izgledaju odlicno al nisam radio sa njima jer mi je "pred nosem" sperane Polimlje Berane koja ima ekstra proizvode i vecinu izvozi na zapadna trzista, tako da ako negdje na stovaristima naidjes na njihov sper slobodno pazari!
laser art
Šegrt

Post by laser art »

Ići ću u ponedeljak pa javljam,nadam se da imaju i uslužno sečenje tek tolkio da je preseku da mogu da je "gepekujem" :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

laser art wrote:znači-obrni okreni,opet u JAF..?
Ne razumem, pa Nikola ti napisa u prvom odgovoru na tvoje pitanje:
1. Ja sam kupovao sper u firmi Mimex88, u Drvopromet Kula, Jabuka, ali najbolja koju sam kupio je u firmi Interkomerc u Visnjici. Imaju stvarno kvalitetnu sperku - bukvu, brezu, mahagoni, okume..
Naravno, nemam nista protiv JAF-a, al ocigledno nisu jedini izbor.
laser art
Šegrt

Post by laser art »

Mislio sam na kilometražu,samo to.Naravno da ću proveriti sve sa spiska!Pa i ako je negde malo skuplje,važno mi je da imaju kvalitet i asortiman-npr. Interkomerc.
laser art
Šegrt

Post by laser art »

Bio sam u SM u Novom Drvnom Kombinatu i imaju baš ono što meni treba,šperploča je extra za ono čime se bavim!Cena je za 6mm 440,00kvm,uslužno seku table i moram ih pohvaliti-svi su veoma ljubazni.Ja sam sitan kupac,kupio sam tri table a pored mene je bio čovek koji je tovario na kamion neke blažujke i čudesa i oni su bili maksimalno korektni i prema meni,proveli me do magacina da biram,objasnili mi sve do tančina i savetovali me.Svaka čast!
laser art
Šegrt

Post by laser art »

sledeća stvar oko koje mi je potrebna pomoć-tačnije da li neko od majstora sa SR može da mi pravi neku vrstu ručkica (kao za fioke) ali da bude čep-bez šarafa i sl.Ja bih to koristio kao zakačaljke za jakne na čivilucima.Nemam pojma kako da postavim neki crtež ali ću malo pronjuškati sutra pa možda i uspem.Naravno da mi je od presudnog značaja cena jer stavljam po 4 komada na čiviluk a krajnja cena ne bi smela da bude veća od 500 din da bi i maloprodaje mogle fino da se ugrade...
Post Reply