A sad malo i ja
Budite dobri pa procitajte kako se kace slike: viewtopic.php?pid=1507#p1507
Da ne ispravljam poruke svaki cas
Da ne ispravljam poruke svaki cas
- Marko Enter
- Majstor majstora
Hello! Moje prvo pitanje na forumu odnosilo se na ove stilske noge. Kao i uvek posle toga dobio sam vrlo iscrpan i detaljan odgovor i na tome sam veoma zahvalan. A sada sam video komad nameštaja koji otprilike predstavlja ono što me od stolarije interesuje. Jedini što bih tu promenio je duborez. Umesto ovog CNC da bude pravi ručno rađeni, duboki duborez.
Noge sam savladao. Å to se duboreza tiče sa tim se već duže vremena mučim, ali možda bi nešto moglo da bude. Ali ovaj gornji deo stočića mi zadaje muke. Jasno je kada su tu noge, prečke između njih (ili kako se već zovu), tabla odozgo. Tu je sve poprilično jasno. Ali kako doći do ove, da tako kažem bočne strane. Između nogu i gornje ploče, koja reko bih nije ravna. Dali je rađena iz jednog dela ili iz više. Rekao bih da su ovi uglovi koji su u stvari izbačeni zasebni. Da li su možda oni deo noge. Ili da ja ne nagađam, možda postoji neka mogućnost detaljnijeg objašnjenja ili čak i crteža.
Noge sam savladao. Å to se duboreza tiče sa tim se već duže vremena mučim, ali možda bi nešto moglo da bude. Ali ovaj gornji deo stočića mi zadaje muke. Jasno je kada su tu noge, prečke između njih (ili kako se već zovu), tabla odozgo. Tu je sve poprilično jasno. Ali kako doći do ove, da tako kažem bočne strane. Između nogu i gornje ploče, koja reko bih nije ravna. Dali je rađena iz jednog dela ili iz više. Rekao bih da su ovi uglovi koji su u stvari izbačeni zasebni. Da li su možda oni deo noge. Ili da ja ne nagađam, možda postoji neka mogućnost detaljnijeg objašnjenja ili čak i crteža.
Stose tice nogica radjene su na takozvanoj kasikari specijalno namenjenoj za to,vrlo je brza tako da se ne isplati raditi ih na cnc masini.A ceona strana je cela odradjena na cnc masini tako da su ti uglovi tako odradjeni.Dodatne slike nemam jer je stocic prodat.Kad budem radio drugi ubacicu nove slike