Bosch plavi cirkular ''made in China''
Bosch plavi cirkular ''made in China''
Pozdrav svima na Forumu,
Zanima me da li neko ima iskustva sa Bosch plavim prof alatom koji se pravi u Kini?
Planiram da kupim rucni cirkular GKS 65CE ali nemogu da pronadjem nigde da ne pise ''made in China PRC''.
Do sada sve sto sam uzeo od plavog bosch-a je napravljeno u Nemackoj, Malaziji ili Svajcarskoj
pa me ovo ''China'' malo vise brine. Puno bi mi znacilo da mi pomognete, dok jos nisam otisao
da ga kupim. Ne zelim da se razocaram pa Vas zato pitam... Hvala unapred na odgovorima i savetima...
Svako dobro...
Zanima me da li neko ima iskustva sa Bosch plavim prof alatom koji se pravi u Kini?
Planiram da kupim rucni cirkular GKS 65CE ali nemogu da pronadjem nigde da ne pise ''made in China PRC''.
Do sada sve sto sam uzeo od plavog bosch-a je napravljeno u Nemackoj, Malaziji ili Svajcarskoj
pa me ovo ''China'' malo vise brine. Puno bi mi znacilo da mi pomognete, dok jos nisam otisao
da ga kupim. Ne zelim da se razocaram pa Vas zato pitam... Hvala unapred na odgovorima i savetima...
Svako dobro...
Ja to ne bih uzimao. Ne zato sto je Made in PRC nego na temelju iskustva. Iskustvo glasi.Biba wrote:Pozdrav svima na Forumu,
Svako dobro...
Kupio sam GKS 65 kada sam dosao kuci i napravio nekoliko probnih rezova vidio da je podlozna ploca izvijana. Stavis ju na ravno ona se klima + pila nije pilila pod 90. Ima mogucnost stelanja probao nije uspjelo odstupanje je bilo znacajno. Otisao u ducan vratio pilu i kao na servis ju poslali. Na servisu bila jedno mjesec dana dobio novu novcatu. Ovu sam odma u ducanu probao i da vidim podloznu plocu ova je bila ravna. Sav sretan otisao kuci kada eto vraga niti ova ne pili pod 90 + navoj koji sluzi za pricvrscivanje lista pile se izglodao i moram jako paziti kada sarafim sarafic da fiksiram pilu. Pilu ako sam 10 puta palio u godinu dana puno sam rekao. Uzeo u vodilicu uz tu pilu i to je isto jako lose rijeseno sve ide pod koso, sve u svemu jako nezadovoljan tim sistemom.Kupio u 3. mjesecu FESTOOL TS55 i da pili pod 90 i da sarafic nije poglodan.
Ne kazem da je losa pila i znam da te pile spadaju u razlicite kategorije. Steta sta to nisam znao prije.
Ako si bas zagrizao za tu pilu i ako si iz HR javi se dam ti ju za bagatelu...
Ja sa ostalim alatima od Bosch-a nemam problema. Mogu da pohvalim ekscentar slajfericu GEX 125 AC (made in Switzerland - samo da se zna) da je stvarno odlicna i da se kod mene pokazala jako dobro. Kad sam je prvi put uzeo u ruke, odmah mi je bilo jasno da je uradjena kako treba i nisam pogresio. Da se vratimo na rucni cirkular... elem, verujem da je Festool vrh ali trenutno sam pripremio oko 300e za cirkular pa sad posle vasih komentara razmisljam sta da radim. Mislim da bi bilo bolje sacekati jos malo pa uzeti ipak to sto je provereno i zglavno 100%. Ne zelim da dam novce za Kineskog Bosch-a pa da se jos nerviram kad uzmem da radim. To nije resenje. To mi je mac sa 2 ostrice. Malo sam pogledao Makitu i cini mi se da Ok. Jedino sto nema Riving Knife za zastitu od povratnog udara. To mi se jako svidja kako je Festool resio. Sacekacemo jos da vidimo jel ima jos ljudi sa iskustvima sa GSR 65 ili 65CE pa cemo odluciti. Mada kad je Djuro2 rekao da je kriva ploca i da testera ne radi precizno uglove tu sam se malo zamislio. Prosto da ne verujem, posto imam sva pozitivna iskustva sa plavim Bosch-om. Sa ovakvim stvarima ne treba zuriti, jer cirkular je jedna od najvaznijih stvari u radionici. Kad budem pravio vecu radionicu, uzimam sigurno stonu varijantu, a do tad ce ovaj rucni raditi posao. Hvala na dosadasnjim odgovorima, nadam se da ce ih biti jos dok ja razmisljam sta uzeti od cirkulara...
Taj uredjaj isto imam taj je ok. Njihova ubodna isto iz Switzerland je ok. Cirkular uf China. Ne kazem da su svi takvi, ali dva za redom u mjesec dana koji imaju kardinalnih gresaka je za zapitati se.Biba wrote:Ja sa ostalim alatima od Bosch-a nemam problema. Mogu da pohvalim ekscentar slajfericu GEX 125 AC (made in Switzerland - samo da se zna) da je stvarno odlicna i da se kod mene pokazala jako dobro.
Mozda je samo natrcala takva losa serija. Evo sad sam pricao sa kolegom iz Novog Sada i kaze covek da nisu imali problema. Kaze da sa markom kao sto je Bosch nema zime. Kod njega u prodavnici dobar deo Boscha je iz Malazije i da sve radi ok i nema reklamacija. Sacekacemo da cujemo hoce li jos neko podeliti iskustvo sa plavim cirkularom iz Kine...
ne kupuj cirkular bosch iz kine vec samo ako je germany.
ja imam ovakav i radi ko pracka.
http://www.gimahhot.de/images/products_ ... -66-ce.jpg
stane testera fi 210 bez problema.

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Bio sam danas do NS-a i obisao neku radnju sto drzi samo Bosch alate. Tamo sam prvi put uzeo u ruke tog kineza i mogu reci da se stvarno vidi i oseti razlika. Plastika je drugacija, taj presovani alumunijum deluje nekako siromasno i sto je jos vazno, osnovna ploca nije ravna. Uzeo sam model sa kog je igrom slucaja skinut list testere. Podigao sam zastitu i stavio ga na ravnu povrsinu da bi video da li se klati. Sto mi je stvarno ne prihvatljivo sto su ga tako uradili. Kaze covek da nije imao reklamacija. Sto vise odgovora na temu stize, sve vise planiram da promenim proizvodjaca tj. marku. Drago mi je sam stigao da kupim ostale alate, dok nije sve otislo pod Made in PRC tj. China. Nadam se da cu uspeti da pronadjem neki Germany da je zaostao negde na lageru. Videcmo jos...
Vidim da si bas "zapeo" za Bosch GKS 65. Znaci jos nisu popravili tu plocu uf uf :forbannad: za BOSCHBiba wrote:Videcmo jos...
Ako bas hoces svabu neke GKS 55 pile su bile Germany made pa pogledaj njih gdje su one proizvedene. Meni je cijena koja je za 55 i 65 model slicna bila sumljiva jer 65 model je jaci a kosta isto koliko i slabiji. Ocito Germany made ima svoju cijenu. Kao sto ti je netko rekao probaj dobaciti jos 200 eurica i kupi Festool, iznenadit ces se koje mogucnosti ima sprava...
Last edited by djuro2 on 08 Jun 2011 19:14, edited 1 time in total.
Koliko znam Festo se prodaje iskljucivo preko distributera.
BEO TOOLS D.O.O.
Trifuna Pešića 16 11309 BEOGRAD – LEÅ TANE
Phone: 00381 11 8030700
Fax: 00381 11 8031319
office@beotools.rs
Sajt im je katastrofalan (al ajde, tek su ga napravili, daj sta das), tako da sam jedva pronasao gde su cirkulari sa cenama:
http://www.beotools.rs/product/2/?page=6
Neke od sifara proizvoda ne uspevam da pronadjem kod festa (moguce je da su u pitanju starije varijante), tako da ces morati da pozoves da bi video sta je tacno sta.
Festo vise ne pravi verziju sa 65mm reza (ima 55 i 75), mada jos uvek ponegde moze da se nadje starija verzija od 65mm
Trenutno stari distributer (MASS) jos uvek ima na lageru nesto robe tako da mozes da se obratis i njima.
BEO TOOLS D.O.O.
Trifuna Pešića 16 11309 BEOGRAD – LEÅ TANE
Phone: 00381 11 8030700
Fax: 00381 11 8031319
office@beotools.rs
Sajt im je katastrofalan (al ajde, tek su ga napravili, daj sta das), tako da sam jedva pronasao gde su cirkulari sa cenama:
http://www.beotools.rs/product/2/?page=6
Neke od sifara proizvoda ne uspevam da pronadjem kod festa (moguce je da su u pitanju starije varijante), tako da ces morati da pozoves da bi video sta je tacno sta.
Festo vise ne pravi verziju sa 65mm reza (ima 55 i 75), mada jos uvek ponegde moze da se nadje starija verzija od 65mm
Trenutno stari distributer (MASS) jos uvek ima na lageru nesto robe tako da mozes da se obratis i njima.
E to je pravi :forbannad:singer wrote:ne kupuj cirkular bosch iz kine vec samo ako je germany.
Dva put zine , a tri put slaže