gde mogu naci ovo drvo ?

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

milanCHE wrote:Vidim ja da cu pre zapucati u Slance,tamo ima egzotike u izobilju,bubinga,wenge,zebrawood,purple heart,koa......maximum je 2000 evra po kubiku,isto su jako kvalitetna
Jel mislis na Slance pored Beograda? Tamo iza Karaburme i Visnjice?
Koja radnja ima tamo, nisam cuo za nju (a ko da sam cuo za mnogo njih :))?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Da odgovorim sam sebi :)
Jeste to su ti Slanci. Firma se zove Strajko CO:
http://strajko.com/v5/
milanCHE
Šegrt

Post by milanCHE »

e,baš ta firma....malo je zakukuljeno za pronaći,kad se prodje pregib kod onog gore groblja (valjda Lešće) iznad višnjičke banje,pa se spusti dole u mesto Slance,ali odmah jedna od prvih malih ulica (a moguće i prva) levo strmo uzbrdo.....dakle,pre nego što se dodje do centra Slanaca......uostalom,imao sam neki kontakt telefon,žena se zvaše Ljilja....okačiću broj još sutra......
a sad nadjoh i nekog Dragana Čvorovića iz Crne Gore (Nikšić).......i on lepo ubija sa cenom za taj rebrasti javor....isto ono oko 700 e za violončelo.......ima i svoj sajt.....pa ko se upeca......na ovu krizu baš bih voleo da vidim ko će mu odavde kupovati......
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ima kontakt telefona za Strajka na sajtu
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Milan CHE, dzever javoj nije vrsta. To je deformacija "Te" vrste javora, a ona zavisi od stanista gdje zivi i razvija se ta vrsta javora. Sto su
uslovi zivljenja suroviji, to je njegovo dzeveranje izrazenije, cime dobija na akustickim vrijednostima i otud njegova potraznja za pravljenje
muzickih instrumenata a samim tim i njegova cijena je veca.

Nemogu naci adresu firme u Pazovi, drze skoro sve egzoticne vrste.

viewtopic.php?id=564&p=1

Ovdje ces puno toga o gitari naci.
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

Gaga wrote:Milan CHE, dzever javoj nije vrsta. To je deformacija "Te" vrste javora, a ona zavisi od stanista gdje zivi i razvija se ta vrsta javora. Sto su
uslovi zivljenja suroviji, to je njegovo dzeveranje izrazenije, cime dobija na akustickim vrijednostima i otud njegova potraznja za pravljenje
muzickih instrumenata a samim tim i njegova cijena je veca.

Nemogu naci adresu firme u Pazovi, drze skoro sve egzoticne vrste.

viewtopic.php?id=564&p=1

Ovdje ces puno toga o gitari naci.
Upravo tako zavisi u kakvim je uslovima drvo raslo, tako je kod svih vrsta.

evo adrese http://www.frischeis.rs
milanCHE
Šegrt

Post by milanCHE »

eee,hvala momci!!!'aj okrenucu i te u Pazovi....inace,znam ja dobro da je ta pojava "dzeveranja" u stvari jedna "anomalija" rasta normalnog javora, do sada naucno jos nedovoljno objasnjenja, ali se zna da ima veze sa klimatskim uslovima.....e, sad, juce sam kontaktirao jednog ortakovog prijatelja, vrhunskog stolara iz Niksica, koji je trenutno u Svajcarskoj, i na pitanje da li zna gde se moze nabaviti rebrasti javor, on mi je kao iz topa rekao :"Mislis- dzever?"...dakle, to ime je izgleda siroko "unarodnjeno i odomaceno" u mnogim nasim krajevima, u C.Gori, Bosni, na nekim nasim planinama.....rekao je da ce pogledati kod nekih ljudi u C.G. za desetak dana kad se vrati iz Svice nazad.....
Sto se gitara i zicanih instrumenata tice, to sam vec sve debelo "apsolvirao",i vec imam iskustva u pravljenju, problem su ,nazalost i uglavnom, samo materijali....
aj necu vise da davim forum, zvacu u Pazovu i ako bilo kakvu informaciju bilo gde nadjem- javljam!
pozdrav
tisma
Brzi dodavač alata

Post by tisma »

Probaj u firmi JAF Nova Pazova.Jesu suplji ali imaju sve sto pozelis
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

JAF je J.u.A.Frischeis d.o.o to jest isto.
tisma
Brzi dodavač alata

Post by tisma »

Da tako je.To je,mislim, Austriska ili nemacka firma kija ima svoju prodaju u S.Pazovi.Pre nekih godinu dana sam otisao do njih i video da imaju neverovatno veliki asortiman furnira,i suve gradje.Tamo je sve po standardu EU,samim tim i cene.Tipa,kubik hrasta oko1400evrica.Da ne pricam o zebranu(2000inesto).Wenge,Americki orah,mahagoni......Sta oces,samo trba imati kupca za to.Sto se tice furnira,mislim da rekose da imaju oko 100 vrsta,sto prirodnih sto vestackih.Poto si iz Bataje,Nova Pazova ti je blizu.Nalaze se u industriskoj zoni.Verujem da tamo mozes naci ono sto ti treba.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nisu u Staroj vec u Novoj Pazovi (doduse na izlasku iz Nove prema Staroj, skrenes levo na raskrsnici za Vojku).
Znam ja zanjih, i bio sam tamo par puta, samo mi je nezgodno njihovo radno vreme (preklapa se sa mojim) al ovo nije trebalo meni.
gligor
Dodavač alata

Post by gligor »

proadajem prvoklasni dzever javor,,,, zainteresovani neka me kontaktiraju pute e-maila: www.gligorije@yahoo.com
segrt hlapic
Dodavač alata

Post by segrt hlapic »

J.u. A Frischeis je Austrijska firma sa zentralom A - 2000 Stockerau

Kupujem kod njih vec preko 30 godina Furnier i drvo za veliki tislerei
sa momentalno 75 radnika

Jako dobra Firma
milance21
Brzi dodavač alata

Post by milance21 »

Rendisha wrote:Od figure itekako zavisi cena - sto jaca figura veca i cena, naravno, i tako je svuda u svetu. Inace, jel ti treba i dalje testerica za pragove?
el se testerica prodaje,treba meni.
Post Reply