Kako je moguce odraditi...??
A dal je tvrdo ili meko drvo !?? Ha ima da ga zacepiš negde 100 % i onda si ... !! moj savet naj jeftiniji ,praktičan i siguran način ! Pazi na času sada neću da ti crtam oboriš ivicu gornju ,je ??l za širinu koja ti treba nađeš komad drveta ,da ti leži u ruci ( slično kao rende )! pravougaono parče da su ivice oborene malo ili više tvoja želja dali hoćeš da prorez bude polukružan ! Na to parče drveta saviješ šmirglu malo jaču granulaciju od 60 do 40 neka bude sam će videti obaviješ šmirglu oko drveta zaheftaš ,zakucaš sitnim ekserima utegneš je lepo razumeš ,šmirglaš i posle finijom šmirglom finiširaš ! Znači ubadaš ivicom šmirgle u zasečeni deo i tu mirglaš i lagano usecaš ! Tu nećeš pogrešiti nećeš zacepiti drvo bar po meni ovo ti je rešenje. Samo polako ?
Dva put zine , a tri put slaže
Ok, hvala vam svima, na savetima i na svemu ostalom...!!
Nebi to bila velika duzina da se radi tako, bilo bi to za jedan mali stocic a i nema veze ako ima neka mala odsupanja nije vazno toliko...
A drvo bi bilo neko mekanije, jer nebi mogao da izadjem na kraj sa njim ako bi bilo tvrdo...
A alate nemam bas nesto extra puno, zato sam i pitao kako moze rucno da se odradi tako ili barem da lici na to...
Samo jos jedno pitanje: A da li mozda moze da se zasecu obe strane, ta od gore i sa strane da dobijem tu kao stepenicu, i onda posle samo da se predje smirglom...???
Hvala jos jednom svima....!!!
Pozdrav...!!
Nebi to bila velika duzina da se radi tako, bilo bi to za jedan mali stocic a i nema veze ako ima neka mala odsupanja nije vazno toliko...
A drvo bi bilo neko mekanije, jer nebi mogao da izadjem na kraj sa njim ako bi bilo tvrdo...

A alate nemam bas nesto extra puno, zato sam i pitao kako moze rucno da se odradi tako ili barem da lici na to...

Samo jos jedno pitanje: A da li mozda moze da se zasecu obe strane, ta od gore i sa strane da dobijem tu kao stepenicu, i onda posle samo da se predje smirglom...???
Hvala jos jednom svima....!!!
Pozdrav...!!
Možeš i to !! Već vidm šta misliš samo male dubine reza moraš praviti ,ali usput se slažem sa kolegama što nebih opalio lajsnu ! Malo lepka par stega postaviš neku letvu preko lajsne da joj da potiska i eto. Mada jedan savet ako kreneš sa šmirglanjem ipak ,šmirgluj ne papirnom već Trakastom !!! trakasta je elastičnija i trpi veću silu trenja + jače su od papirnih Kupiš negde na komad nebitno ti je za koju tračnu šlajfericu ( osim ako je imaš ) . Ali biraj granulacije 240,180,120,80,60,40 veća po broju je sitnija manja krupnija ! Eto ali, ako imaš neki elektro motor pokušaj da stavi neko parče gume ali mekše na kraj rotora na šipku i sa tom trakom ga oblepi dobićeš valjak sa šmirglom pa ćeš moći i tako da šmirglaš ,u ostalom razmisli dobro !
Last edited by MapleMan on 02 Jun 2011 18:12, edited 1 time in total.
Dva put zine , a tri put slaže
Nisam... Jbg...
Ma ja sam sam svoj majstor
.., sto kazu kod mene u komsiluk "dete tj. ja sto vidi sve moze da napravi"
jedino sto imam dosta manjka alata pa sve sam smisljam kako bi moglo drugacije da se odradi bez te masine itd itd...
Od malih nogu obozavam ove stvari tj. da radim sa drvetom, zato ni nije nista tesko...
Pozdrav...!!

Ma ja sam sam svoj majstor

Od malih nogu obozavam ove stvari tj. da radim sa drvetom, zato ni nije nista tesko...

Pozdrav...!!
Last edited by Stefan117 on 02 Jun 2011 19:16, edited 1 time in total.