Kako je moguce odraditi...??

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
caca
Majstor

Post by caca »

Koliko parica bi dao za glodalicu-frezu?
Imam drugara koji prodaje alate razne.
Poz...
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Da cujemo sta imas od alata.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

A dal je tvrdo ili meko drvo !?? Ha ima da ga zacepiš negde 100 % i onda si ... !! moj savet naj jeftiniji ,praktičan i siguran način ! Pazi na času sada neću da ti crtam oboriš ivicu gornju ,je ??l za širinu koja ti treba nađeš komad drveta ,da ti leži u ruci ( slično kao rende )! pravougaono parče da su ivice oborene malo ili više tvoja želja dali hoćeš da prorez bude polukružan ! Na to parče drveta saviješ šmirglu malo jaču granulaciju od 60 do 40 neka bude sam će videti obaviješ šmirglu oko drveta zaheftaš ,zakucaš sitnim ekserima utegneš je lepo razumeš ,šmirglaš i posle finijom šmirglom finiširaš ! Znači ubadaš ivicom šmirgle u zasečeni deo i tu mirglaš i lagano usecaš ! Tu nećeš pogrešiti nećeš zacepiti drvo bar po meni ovo ti je rešenje. Samo polako ?
Dva put zine , a tri put slaže
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

Ok, hvala vam svima, na savetima i na svemu ostalom...!!

Nebi to bila velika duzina da se radi tako, bilo bi to za jedan mali stocic a i nema veze ako ima neka mala odsupanja nije vazno toliko...
A drvo bi bilo neko mekanije, jer nebi mogao da izadjem na kraj sa njim ako bi bilo tvrdo...:)
A alate nemam bas nesto extra puno, zato sam i pitao kako moze rucno da se odradi tako ili barem da lici na to...:)

Samo jos jedno pitanje: A da li mozda moze da se zasecu obe strane, ta od gore i sa strane da dobijem tu kao stepenicu, i onda posle samo da se predje smirglom...???

Hvala jos jednom svima....!!!

Pozdrav...!!
trivun
Majstor početnik

Post by trivun »

A da probaš možda sa nekom lajsnom
parketar
Majstor

Post by parketar »

dobro ti kaze trivun.najbolje da kupis gotovu lajsnu i da je zakucas tankim eksercicima za plocu.nisu mnogo skupe,kupuju se na metar i imas raznih sara i vrsta drveta.
caca
Majstor

Post by caca »

branimir je zadovoljan sa kontaktom za alat.
:cool:
Last edited by caca on 02 Jun 2011 17:29, edited 1 time in total.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Možeš i to !! Već vidm šta misliš samo male dubine reza moraš praviti ,ali usput se slažem sa kolegama što nebih opalio lajsnu ! Malo lepka par stega postaviš neku letvu preko lajsne da joj da potiska i eto. Mada jedan savet ako kreneš sa šmirglanjem ipak ,šmirgluj ne papirnom već Trakastom !!! trakasta je elastičnija i trpi veću silu trenja + jače su od papirnih Kupiš negde na komad nebitno ti je za koju tračnu šlajfericu ( osim ako je imaš ) . Ali biraj granulacije 240,180,120,80,60,40 veća po broju je sitnija manja krupnija ! Eto ali, ako imaš neki elektro motor pokušaj da stavi neko parče gume ali mekše na kraj rotora na šipku i sa tom trakom ga oblepi dobićeš valjak sa šmirglom pa ćeš moći i tako da šmirglaš ,u ostalom razmisli dobro !
Last edited by MapleMan on 02 Jun 2011 18:12, edited 1 time in total.
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

Ok, probacu sve sto ste mi rekli.., pa kako ispadne....:)
I hvala vam punoooo...!!!

Pozdrav...!!
caca
Majstor

Post by caca »

Ako si iz Bgd-a,pomocicu ti gratis.
Pozzz
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

Nisam... Jbg...:)
Ma ja sam sam svoj majstor :).., sto kazu kod mene u komsiluk "dete tj. ja sto vidi sve moze da napravi" :D jedino sto imam dosta manjka alata pa sve sam smisljam kako bi moglo drugacije da se odradi bez te masine itd itd...:)
Od malih nogu obozavam ove stvari tj. da radim sa drvetom, zato ni nije nista tesko...;)

Pozdrav...!!
Last edited by Stefan117 on 02 Jun 2011 19:16, edited 1 time in total.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Sa srećom !
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

Pa hvala vam punooo...!!!

Pozdrav...!!
Post Reply