Naj zanimjlivije po meni je sto (koliko sam primetio) "drobi " materijal oblozen melaminom i to u jednom prolazu, a kako izgleda nema problema sa krzanjem melamina. Mozda ima neko "zero clearance" resenje
Konstrukcija mislim da nece dugo da izdrzi, ali "rezervnih delova" ima na tone
to sto on radi je glupost,zato sto on na tom cirkularu sece na nadmeru pa onda posle na stoni cirkular(dupli posao)a da krlja foliju mogu da zamislim,jos ih i on poprilicno osteti kad ih "baca"na stolove.
jedino ako radi police za supu ili garazu onda razumem njegov rad i nacin.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
A zašto bi bilo džaba meni se ideja sviđa ako ništa drugo za krojenje oliti rezanje dasaka prije obrade za neke manje dijelove po meni nije loše za nekoga ko se sa time zabavlja iz hobija.
dikar wrote:Znaci Singer krzanje ipak postoji. Djaba sam postavio linkove.
nisi dzaba postavio linkove(neko ce naci primenu za taj fazon)medjutim to nepije vodu za univer.
kako god seko ili bilo koja testera ako nema predparaca ili predrezaca ona krlja.u njegovom slucaju krljanje je odozdo.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Zanimljiva je ideja nosaca (konzole) i to da su mu "lezajevi" ustvari dve ploce univera koje klizaju jedna po drugoj.
Moci ce negde da se iskoristi ideja. A ne deluje mi to tako slabacko da ce trajati kratko.
Nije melamin uopste naivan kada je habanje u pitanju (veoma je tvrd). Posto je povrsina dosta velika, pritisak je mali. Ako se malo vodi racuna da ne bude prasine na povrsini koja kliza, i ako folija nije pretanka (citaj najjeftiniji univer), moze to da traje godinama.
Uvek moze da se ubaci traka HDPE-a izmedju kliznih povrsina tj. pricvrsti za jednu od njih pa da resi problem habanja. Mada su meni masinske konstrukcije od univera i MDF-a uvek nekako...hmmm...