Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
na tenane objasni sta si koristio,kada si radio(ujutro,navece,posle kise...)koji konkretno premaz.koji pistolj....koliki su ti bili intervali izmedju slojevakoliko si razredjivao lak...
sto vise informacija lakse cemo naci uzrok.
meni sa slike lici na prljavstinu :forvonad:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ovako:
Er=lac primer, er-lac finish 60% sjaja, radjeno pre 5 sata, znaci u 6 popodne, korpus sam presao 2 puta i nema tih problema, onda vidim da du frontovi suvi po bocnim stranama pa predjem jos jednom (znaci pricamo o zavrsnom) i posle sat vremena mi se pojave ovi mehurici. Intervali izmedju slojeva su bili 10 min izmedju prvog i drugog i 30 min izmedju 2 i treceg.
Last edited by velja on 20 May 2011 21:11, edited 1 time in total.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
velja wrote:dizna 1.4. Da primer je osnovna. Razredio sam 30% acetonom. Jak je inace dosta redak i bez razredjivanja
Izgleda da si preterao sa debljinom nanosa.Zaključio bih po tome što ti se to desilo na horizontalnim površinama (pa si nabacao laka jer neće da procuri) dok si na vertikalama naneo manje i zato nije došlo do mehuranja. To nije prljavština nego liči na male kratere koji postaju sve veći ako se nanosi debeloslojno.Kod lakovanja se mora pažljivo jer je to FINISH posla i ako to ne uspe-ajoj. . Å ta sada uraditi? Å mirglanjem ćeš teško odstraniti kratere i u njima se zadrži prašina koja posle sledećeg lakovanja bude bela.Å to je najgore-ti kraterčići će uvek biti povećani posle sledećeg nanosa laka. Rešenje-ignoriši ili skid boje pa odstrani ceo sloj do zdravog drveta.Dobro operi nitro razredjivačom da ne ostane SKIDa-pa polako farbanje nanovo. :tummenupp:
Problem sa tackicama je resen. Obrusio sam da poravnjam, prakticno samo sam otvorio te kanale. Zatim sam presao jednu ruku razredjeno sa 30% razredjivaca. Efekat: Rupice i dalje postoje ali su sad otvorene i manje uocljive a povrsina je ravna.
Last edited by velja on 21 May 2011 21:05, edited 1 time in total.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
braco1 wrote:Odličan rad-svidja mi se :tummenupp: Možda da si još malo tonirao bočne str da se izjednače sa nogama... Koliko bi koštala komodica ,je li naručena ?
Nije narucena. Pravio sam za sebe. Ne znam koliko kosta.
odlicno uradjeno,kakav to lak razredjujes sa acetonom???
lak na pu bazi mozes nalivati i do 2mm u sloju !!!nema sanse da se pojave mehurici.
na kojoj je to bazi lak ?
samo sinteticki bajc se razredjuje acetonom.
popraviti mozes tako da presmirglas granulacijama redosledom od 240-600 tako da poravnas te plikove ,ali oprezno da ne dodjes do bajca,a posle toga ili pu lak ili akril lak za kola.
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
malo sam bolje pogledao sad sliku, imas ti tu "mesa":skratta::skratta::skratta:
slobodno block sanding dok ne izvadis te bradavice i kratere,pa opleti 2 lepa tanka sloja laka i nemoj ga razredjivatii previse(20% max)
singer wrote:malo sam bolje pogledao sad sliku, imas ti tu "mesa":skratta::skratta::skratta:
slobodno block sanding dok ne izvadis te bradavice i kratere,pa opleti 2 lepa tanka sloja laka i nemoj ga razredjivatii previse(20% max)
Pa vec sam to uradio danas.
braco1 wrote:Odličan rad-svidja mi se :tummenupp: Možda da si još malo tonirao bočne str da se izjednače sa nogama... Koliko bi koštala komodica ,je li naručena ?
Evo slika bocne strane da se vidi kako je to izgledalo na pocetku tako da je sad jako dobro.