Bosch baterije

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
chuspy
Šegrt

Post by chuspy »

frend je vise nema, prodao je navodno radi toga. Uglavnom danas sam na kutiji jedne 18v nasa podatak da ima cilih 12.6345Nm momenta (odvalio sam od smijeha na ovaj decimalni dio). U tom slucaju je 30Nm kod boscha sasvim i previse, jer mi je ta od kineza po snazi taman. Sta se baterija tice, boch kaze ovaj put, da bi trebale dat najmanje 1000 ciklusa punjenja praznjenja svaka, a u tom slucaju ajm veri hepi men :D
Jedini problem je uvatit jedan komad u hrv, jer sam danas bio kod uvoznika i nema niti jednu na niti jednom skladistu :(

p.s. dok je to gledao igrao sam se s njom i makitom i obe su tu negdje po papirima, i dojmu koji ostavljaju, ali mi bosch vise pase u ruku jer ima deblju rucku i malo vise preteze iza. Tako da je odluceno na boscha, sad ga je ostalo nac.
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Pa srecna kupovina.
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

chuspy wrote:frend je vise nema, prodao je navodno radi toga. Uglavnom danas sam na kutiji jedne 18v nasa podatak da ima cilih 12.6345Nm momenta (odvalio sam od smijeha na ovaj decimalni dio). U tom slucaju je 30Nm kod boscha sasvim i previse, jer mi je ta od kineza po snazi taman. Sta se baterija tice, boch kaze ovaj put, da bi trebale dat najmanje 1000 ciklusa punjenja praznjenja svaka, a u tom slucaju ajm veri hepi men :D
Jedini problem je uvatit jedan komad u hrv, jer sam danas bio kod uvoznika i nema niti jednu na niti jednom skladistu :(

p.s. dok je to gledao igrao sam se s njom i makitom i obe su tu negdje po papirima, i dojmu koji ostavljaju, ali mi bosch vise pase u ruku jer ima deblju rucku i malo vise preteze iza. Tako da je odluceno na boscha, sad ga je ostalo nac.
pitaj u profi-al-u, imaju i web shop.

http://web-trgovina.profi-al.hr/
chuspy
Šegrt

Post by chuspy »

too much, u trgometala je osjetno jeftinija za cash
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

chuspy wrote:too much, u trgometala je osjetno jeftinija za cash
Koliko je to osjetno, konkretno me zanima?.....Bosch ima standardne cijene na razini države i samo je pitanje koliko rabata ti netko odobri.
chuspy
Šegrt

Post by chuspy »

je ima standardizirane, ali su mi davali 17% rabata na VPC + PDV tako da bi kartonska verzija bila 1000kn (+-koja kn), sta je 1/3 manje od 1300 koliko je okolo.
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

chuspy wrote:je ima standardizirane, ali su mi davali 17% rabata na VPC + PDV tako da bi kartonska verzija bila 1000kn (+-koja kn), sta je 1/3 manje od 1300 koliko je okolo.
Isto toliko se može dobiti u Profi-alu, samo se treba prošetati tamo i za razliku od Trgometala koji pol toga nema Dubravko praktično sve ima ili vrlo brzo nabavi.
chuspy
Šegrt

Post by chuspy »

je samo sam nekih 450km udaljen od njih, tako da... mi nije jednostavno za prosetat
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

chuspy wrote:je ima standardizirane, ali su mi davali 17% rabata na VPC + PDV tako da bi kartonska verzija bila 1000kn (+-koja kn), sta je 1/3 manje od 1300 koliko je okolo.
:skoorpning:
Ajd malo da tupim (nisam odavno :))
Nije bas za 1/3, posto je 1/3 33.33% i posto se racuna koliko je manje, onda je to 33.33% od 1300 sto iznosi oko 433.
1000 je manje od 1300 za 23%
E al zato je 1300 vece od 1000 za 30%

Nekako uvek ispadne da je poskupljenje vece od pojeftinjenja :)
chuspy
Šegrt

Post by chuspy »

ajd necemo sad u detalje racunat...
chuspy
Šegrt

Post by chuspy »

Danas se neplanirano bilo malo u kupnji. Pala 14.4V NiCd makita, preko prijatelja koji ima prijatelja. Uglavnom dobio sam je za tocno 100 eura sa 2 baterije, brzi punjac (35min), set svrdala i bitova tako da sam koji prodaje makite zadovoljan (kuc-kuc). Koliko god me bosch privlacio u ovom trenu je skoro duplo skuplji a to mi je ipak too much, a ovo u svakom pogledu zadovoljava kriterij kvalitetno :D
Last edited by chuspy on 20 May 2011 10:57, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nazalost moracu malo da te razocaram.
Jeste to dobra alatka, ali NiCd baterije... Imao sam jednu makitu sa NiCd, dao je burazeru nakon sto sam kupio drugu (Festo Ni-Mh).

Da se razumemeo radi i dan danas (kupljena je negde '99 ili 2000-te), ali su baterije menjane vec dva puta uz osrednje koriscenje (kad se koristila koristila se maksimalno, tipa 3 dana bez prestanka, pa je onda umela da stoji i po par meseci).

A baterije nisu ni malo jeftine (maltene 90% cene kompletnog alata).
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

mbole wrote:Nazalost moracu malo da te razocaram.
Jeste to dobra alatka, ali NiCd baterije... Imao sam jednu makitu sa NiCd, dao je burazeru nakon sto sam kupio drugu (Festo Ni-Mh).

Da se razumemeo radi i dan danas (kupljena je negde '99 ili 2000-te), ali su baterije menjane vec dva puta uz osrednje koriscenje (kad se koristila koristila se maksimalno, tipa 3 dana bez prestanka, pa je onda umela da stoji i po par meseci).

A baterije nisu ni malo jeftine (maltene 90% cene kompletnog alata).
znaš mbole kako se ono kaže....tko ne plati na mostu platice na cupriji.

bilo je na njuskalu ovih bosch bušilica nekoliko za 700-900kn.
ja sam uzeo prošlu subotu jednu za kuma po 700kn, novu, zadnji model sa prikazivanjem stanja baterije, u kartonskoj kutiji i sa računom starim 3 tjedna i garancijom produženom na 3 godine.
bile su u ponudi jer je bila akcija i dijelile su se uz velike Bosch štemerice, pa tko je kupio štemericu dobio je ovu aku bušilicu na poklon.
Post Reply