softwer za članove sajta
Ne znam zašo si odusto od kitchen drawa, po meni i kao razbijen verzija odlično radi a uostlom ako ti baš trebaju kroje liste imaš Blumov program kao i optimik pa u kombinaciji kao krajnjoj priči isplativo je utršeno vreme.zoranp wrote:Nema šanse da razbiješ Corpus, kreka nama, jer koristi hardverski ključ koji dobivaš sa instalacijskim CD-om i kopčaš ga na USB port.
Ja sam odustao od bilo kakvih instalacija krekiranih i piratskih verzija kitchen drawa i sličnih programa, zasad koristim prilagodjenu verziju Excela, koju sam sam izradio, i koja mi automatski izradjuje krojne liste i izračunava cijenu i utrošak materijala, iako imam malo više tipkanja nego sa specijaliziranim programima za dizajn namještaja, ali sve nacrte i elemente imam već kreirane tako da mi se ne da mijenjati sistem rada, jer kad prikupim malo para kupit ću dobar laptop i Corpus. Dobavljači s kojima suradjujem takodjer koriste korpus tako da zbog kompatibilnosti sustava mogu skidati kataloge s bojama dakora i koristiti ih prilikom 3D simulacija i istovremeno uskladjivati cijene.
Uostalom zar se neko od članova foruma nije ponudio za pomoć oko softverskih reašenja( pa zamoli čoveka za pomoć).

Pozdrav Misko.
Ukoliko se dobro sećam na njihivom zvaničnom sajtu postoji zvanična demo verzija pa probaj sa njom mada se slažem da je to neisplatljivo.mbole wrote:Jel ima neka demo verzija? Ipak je 900 ajvara priliicna svota da ih covek odvoji "napamet" to jest ne poznajuci prethodno proizvod.
A mbole da ne zaboravim oćemo li malo da se pozabavimo CNC-om ili si i dalje na odmoru?:P:lol:
Samo ne znam kako u exelu, ženi koja me dočekala sa slikom skavolinijeve kuhinje na 50-tak kvadrata, objasniti da to ne stanezoranp wrote:Nema šanse da razbiješ Corpus, kreka nama, jer koristi hardverski ključ koji dobivaš sa instalacijskim CD-om i kopčaš ga na USB port.
Ja sam odustao od bilo kakvih instalacija krekiranih i piratskih verzija kitchen drawa i sličnih programa, zasad koristim prilagodjenu verziju Excela, koju sam sam izradio, i koja mi automatski izradjuje krojne liste i izračunava cijenu i utrošak materijala, iako imam malo više tipkanja nego sa specijaliziranim programima za dizajn namještaja, ali sve nacrte i elemente imam već kreirane tako da mi se ne da mijenjati sistem rada, jer kad prikupim malo para kupit ću dobar laptop i Corpus. Dobavljači s kojima suradjujem takodjer koriste korpus tako da zbog kompatibilnosti sustava mogu skidati kataloge s bojama dakora i koristiti ih prilikom 3D simulacija i istovremeno uskladjivati cijene.
u kuhinju 3 x 2 m.
Mbole otkud ti cifra od 900ojra, kad na njihovoj stranici piše da stoji skoro 2500 ojra (pro). A i ova divna hr logika, nešto napravimo u hr i onda to isto vani prodajemo 20posto jeftinije.
Zoranp ne koriste dobavljači corpus, nego obrnuto.
Nisam ni gledao na sajtu kolika je cena. Pajja napisa da je 900.Mbole otkud ti cifra od 900ojra, kad na njihovoj stranici piše da stoji skoro 2500 ojra (pro). A i ova divna hr logika, nešto napravimo u hr i onda to isto vani prodajemo 20posto jeftinije.
Sto se tice logike o nizoj ceni napolju, to nam je izgleda svima ostalo iz SFRJ, a ima tu obicno i nekih poreskih olaksica za izvoz.
- vladapvlvc
- Samostalni majstor
Traži sam i dobio cd s instalacijom od autora programa. dali su i prezentacijski CD ali mi se program nije svidio. Rade osnovnu verziju bez kalkulacije i krojnih lista za oko 500€. Ako hoćeš kalkulacije i krojne liste onda ti to dodatno rade prema tvojim potrebama ali i dodatno naplate. Prošla me volja. Ostajem kod KD.Dule wrote:Da li neko radi u ovom programu?
UltiCAD
- vladapvlvc
- Samostalni majstor
Optimik Itemizer o tome vam bre i pricham ista firma,isto sve kao shto Microsoft svakih shest meseci izbacuje kobajagi novi OFICE ustvari isto sranje sa dodatnih par alatki.Tako i CORPUS.Stara programerska fora(koga bash zanima taj program nek se javi na PP)Dule wrote:Na sajtu od Optimika nude program za 150evrica,cini mi se prihvatljivo zato pitam.http://optimik.relikon.com/
VELIKE tajne MALIH majstora