Pozdrav
kao sto sam naveo posedujem gore navedenu rucnu slajfericu.Nije problem sa nom jer ona stvarno radi svoj poso,problem mi je sa trakama jer za nu nemogu nabaviti jer je starii model i se ne proizvode (100mm * 705mm)
traka je tekstilna.Za sada ja ih sam lepim ali nije to to jer kad se ista zagrije jednostavno puca ili se odlepi.Ja upotrebljavam onaj brzi lepak ali probaosam i neostik su mi rekli i neki drugi ali opet isto .kad je zalepim stavim je pod presu do sutradan ona se zalepi ali za kratki period popusti .Inace skrojim je pod uglom od 45-60stupnjeva ,ocistim po 1,5cm sa svake strane da ostane samo tekstil zalepim pod presom ali kratko traje radost.Molio bih za pomoc da mi neko ako ima iskustva da mi pomoci koji je nacin da se ovo zalepi sa kojim lepkom i kako.
puno pozdrava
Već nekoliko godina sam lepim traku i za veliku (640 cm) i ručnu šlajfericu (61 cm). Najvažnija stvar je da bude pravolinijski zalepljena, da ne pravi "osmicu"kod kretanja, jer to cepa traku.Treba napraviti šablon od debljeg parčeta daske- 4 cm debljine je dovoljno- tačne dužine po obimu, zaobliti krajeve ručnim frezerom , R 10 je dovoljan, i kod čišćenja voditi računa da se ne zacepe ivice trake. Dovoljno je očistiti jedan cm pod uglom od 45 stepeni. Lepiti običnim PVAc lepkom- beli lepak za drvo, najbolje D-2. On ne reaguje na zagrevanje trake, naprotiv što se više greje, sve je čvršći. Nikada mi se nije desilo da se razlepi, samo može da se pocepa od udarca u oštru ivici, ili ako je zacepljena kod čišćenja abrazivnog sloja.
Ja lepim trake i za takvu slicnu rucnu slajfericu za koju nema da se kupe gotove zalepljene trake ,ali lepim i za veliku tracnu slajfericu.
Lepim sa tigrom lepkom i ostavljam malo vece prepuste ,za malu traku otprilike 4cm a za veliku oko8 do 10cm.
I ne puca mi.
Posle rada obavezno otpustim traku da ne bude napta.
Tigar ili sintelan.Mazanje 2x sa pauzama za susenje .
Ja isto lepim sa lepkom za drvo Kleiberitom i ne puca nikad na spoju vec negde gde zakaci ostar predmet. Probao sam sa svacim da lepim ali sa ovim mi je najbolje.
blazevski wrote:kao sto sam naveo posedujem gore navedenu rucnu slajfericu.Nije problem sa nom jer ona stvarno radi svoj poso,problem mi je sa trakama jer za nu nemogu nabaviti jer je starii model i se ne proizvode (100mm * 705mm)
Auuuu, pa ovo je bre muzejski primerak. Kako ti nije zao da radis sa nom? Iz koje je ovo godine?
Da probas ti da kontaktiras distributera, mozda uspes da odradis zamenu "staro za novo" i jos da ti doplate.
Pozdrav
Hvala na odgovorima pokusacu na sva nacina pa cu videti.Inace da odgovorim profesoru da je ova stvar pravi zmaj kad bi imao priliku da sa nima radis imao bi sigorno drugo misljene inace ova radi na trofaznu struju i stvarno je ne bih menjao za neku drugu .Inace nabavio sam je prije 10 godine mozda i vise iz nemacku jedno
150maraka.Inace hvala za odgovorima i pomocu.
Ako je tako ja se izvinjavam profesore.Pogresno sam shvatio jer nisam ocekivao takav odgovor jer stvarno sam se iiznervirao sa ovim trakama jer svaki put mi otkazuje kad mi je najbitnije i najpotrebnije.Inace dok sam imao orginalene trake koje sam dobio sa nom (bilo ih je dosta) nisam imao probleme ali evo ovih par godina mi je da p*p*z*im.Zato se jos jednom izvinjavam profesore i nemojte zameriti.A sama masina je stvarno zmaj mozda je malo teza od prilike od negde 5 do 8kg ali zato ako je malo zadrzis ona se ukopa u drvetu.Ako ima jos neko iskustva sa ovim trakama nije na odmet pomoc i pozdrav
Verovatno pricam nesto sto si davno uradio, al jel si probao da se raspitas kod distributera za trake?
Ili (mozda jos bolje) da posaljes e-mail direktno fabrici.
Ne kosta nista, a mozda imaju tih traka u nekom zaboravljenom nagacinu.
Pozdrav
Pitao sam jos ranije i rekli su mi da se ta dimenzija ne izraduje ide do 620mm i onda preko 705mm(http://www.maxxicon.com,http://www.klings24.de i njime slicne ) imam tamo rodake i smo pitali .ovde kod nas imalo je takvu tvornicu ali dali sada radi nemam sigurnih informacije cuje da su je uzeli neki privatnjaci kako rade bog zna.Nego danas sam pokusao kako ste mi rekli ovde na forumu ,uradio sam prvo drveni sablon zaoblio ivice zalepio sam sa Moment lepak od Henkela sve to stegao pa sada cu videti kako ce ispasti.Jedino me zanima kako ivice ocistiti od peska koji je na njoj zaljepljen,ja sam to do sada radio sa malom smisajbnom i kamenom za plocice onaj vidija plocica ako se tako zove ali je dosta tesko i zna da osteti samo platno .
Puno pozdrava
profesore ne razumem pitanje citiram: Jel znas tacan model brusilice?
Ako si mislio na model slajferice na nju ima sledece:
Georg Noll
Maschinen und Werkzeuge
Fretburgi. br. 580 R
Nummer: 1608
Leistung:0,5PS/0,4KW
Volts: 380 Y Per/s 50
2800 Up.M
Ako treba slikacu apart jer slika koja je tu obavljena nije moja inace radi se o istom modelu jer i ja sam je trazio po netu
Pa to. Slajferica, odnosno kad bi bas isterival pravilan jezik, trakasta brusilica, je jedna sorta brusilice (sluzi za brusenje )
Al ono sto sad bas i ne kapiram je da se ovde nigde ne pominje Festo, vec "Georg Noll Maschinen und Wekzeuge"
Pozdrav
Kao prvo profesore izvinite sto nisam odma odgovorio jer imao sam neki posao a juce nisam mogao da posaljem slike nesto nije u redu sa provajderom.i ako ima probleme sa slikama stvarno izvinite:
Kao sto se vidi na slikama vidite da se radi o Festo kasnije Festool,nista neobicno da ima svoje koperante po citavom svetu ,zato vam je i malo cudno ali radi se o Festo .Inace (Georg Noll Maschinen und Wekzeuge) je jedna puno stara fabrika koja se nalazu u Neuss ja je nisam video a cesto idem vise u Dusseldorf a preko Rajne je Neuss i najverojatno su ovi moji rodaci to kupili po nivnim buvljacima.Inace ta firma Noll.de su otvorili neki pogon ili fabriku u Kosovo proizvode neki alat i pumpe Inace trazio sam po netu ali pod tim oznakama sam nasao samo onu sliku sa masinom koja se nudila na prodaju .Sto se tice trake sam napravio sablon zalepio sa moment stegao i jos je pod stegama najverojatno cu probati sutra jer i slabo je koristim bas radi trake .A ona druga slajferica isto sam od tamo nabavio a proizvedena je u Svajcariju sto samo po sebi kazuje da se radi o svoim pogonima ili koperante na kraju nije bitno ,bitno je da se svet vrti i zivot ide dalje i da nas sluzi zdravje jer se masine popravljaju dok nase zdravlje je najbitnije a sve ostalo je prolazno.
puno pozdrav i nek izvini ako sam nekoga navredio nije bilo ni namerno
Pozdrav
Pozdrav