Deluje zanimljivo.
Jel si sam pravio biblioteke ili ima nekih vec predefinisanih?
Softver za projektovanje/planiranje
Sam sam pravio. IronCAD je ustavri standardan CAD program kao SolidWorks ili Inventor. Bitna razlika je sto je samo modelovanje i manipulacjia modelima u prostoru daleko jednostavnija od "konkurencije". Ovo sto sam prikazao na clip-u je samo "onako". Dugar malo rasirio posao pa reko da uradim nesto parametarski da mu ubrzam proces projektovanja.
Naravno, moguce je sve parametarski odraditi po zelji "klijenta" tako da neko ko vec ima uhodanu prizvodnju moze sebi da napravi bazu elemenata po svom nacinu rada i alatima.
Ja koristim IronCAD za Arh. Viz. Izmodelujem u IronCAD-u pa prebacim u 3DSMax za bolji Render.
Probao sam ja i onaj sistem da ponudim ljudima koji se bave izradom namestaja po meri, da im uradim kompletnu bazu sa sve parametraskim modelima i pripadajucim podacima (broj, sarki, srafova, rucki po modelu i sl).
Dosao sa laptopom u salon, sacekali prvog potencijalnog klijenta.
- kafica i izrada 3D modela na licu mesta uz zelje klijenta i sl. = 15min
- izbacivanje u exel kompletne liste potrebnih materijala i proracun kompletne "cene u sraf" = 1 min
- "Gazdina" procena "klijenta" po kravati, kolima, stonmaku i sl + dodavanje na vec poznatu cenu kompletnoh potrebnog materijala - 15 sec
- ukoliko se klijent dvoumi - das mu skicu, zagarantovanu cenu i rok izrade (posto je to vec sve poznato) i neka prodje gradom da se raspita a sutra neka svrati po Renderovane fotografije kojim ga "dotuces"
Kad je doslo do "ozbiljnijeg" razgovora o saradnji (jer se "Gazdi" svidelo sve ovo kako moze da dobije sve na gotovo) i njegove direktne ponude: "Ovo je prva liga, dacu ti 500e i da obucis ovu moju "malu", moze?"
Meni je trebalo 5sec da se izgubim :{
Naravno, moguce je sve parametarski odraditi po zelji "klijenta" tako da neko ko vec ima uhodanu prizvodnju moze sebi da napravi bazu elemenata po svom nacinu rada i alatima.
Ja koristim IronCAD za Arh. Viz. Izmodelujem u IronCAD-u pa prebacim u 3DSMax za bolji Render.
Probao sam ja i onaj sistem da ponudim ljudima koji se bave izradom namestaja po meri, da im uradim kompletnu bazu sa sve parametraskim modelima i pripadajucim podacima (broj, sarki, srafova, rucki po modelu i sl).
Dosao sa laptopom u salon, sacekali prvog potencijalnog klijenta.
- kafica i izrada 3D modela na licu mesta uz zelje klijenta i sl. = 15min
- izbacivanje u exel kompletne liste potrebnih materijala i proracun kompletne "cene u sraf" = 1 min
- "Gazdina" procena "klijenta" po kravati, kolima, stonmaku i sl + dodavanje na vec poznatu cenu kompletnoh potrebnog materijala - 15 sec
- ukoliko se klijent dvoumi - das mu skicu, zagarantovanu cenu i rok izrade (posto je to vec sve poznato) i neka prodje gradom da se raspita a sutra neka svrati po Renderovane fotografije kojim ga "dotuces"
Kad je doslo do "ozbiljnijeg" razgovora o saradnji (jer se "Gazdi" svidelo sve ovo kako moze da dobije sve na gotovo) i njegove direktne ponude: "Ovo je prva liga, dacu ti 500e i da obucis ovu moju "malu", moze?"
Meni je trebalo 5sec da se izgubim :{
Hvala. Program je stvarno OK. Koristim ga preko 10god. i hrani mi porodicu. I moj skype nick sve govori IRONCADMAN pa ako nekoga zanima slobodno neka me cimne.Dule wrote:
Dobro došao.
Dobar ovaj programčić :hurra: ,koliko parica?(ako nećeš ovde pusti na PP).
Ja sam u pregovorima sa njima o zastupnistvu za nas region i naravno o povoljnijim cenama. Ne bih sada kao tek pridosao da licitiram i da krsim pravila foruma i govorim o cenama jer jos nista ne znam konkretno. IronCAD je kompletan program koji u sebi ima 3D modelovanje (strukturalno i dinamicko, oba kernela istovremeno Acis/Parasolid), 2D Draftimg i sl. Postoji i lite verizija koja se zove INOVATE i ona ima samo 3D modelovanje ali i IronCAD DRAFT koji je stand alone 2d drafting koji opet ima mogucnost da kreira 3D sceniu i impotruje cak i native extenzije Solidworksa, Inventora, Catia, ProE...
Postoje "narodne" verzije do ver IronCAD v.11, ali posle ver IronCAD2009 i trenutno aktuelne ver IronCad2011 moramo se zadovoljiti samo trial ver. od 30 dana koja je btw Full bez ikakvih ogranicenja.
Eto kao nekoga zanima ovde je trial (samo e-mail i Country treba da je ispravan a ostalo mozete i da lupate

Poz.
Last edited by icman on 22 Apr 2011 12:25, edited 1 time in total.
Dule, Dule...
Ovakvi "softvercici" su reda nekoliko iljada zelenh
Ne kazem da ne vrede toliko, naprotiv, ali mrka kapa da ces da se zaletis u radnju.
Radim dosta sa SolidWorksom, i "lezi mi" sto bi se reklo, ali vidim ovde nekih par stvarcica koje mi deluju zinimljivo (lici mi da su osnovni principi slicni kao u SW, tako da ne bi trebalo da prilagodjavaljnje predstavlja problem).
Ako uhvatim vremena, probacu.

Ne kazem da ne vrede toliko, naprotiv, ali mrka kapa da ces da se zaletis u radnju.
Radim dosta sa SolidWorksom, i "lezi mi" sto bi se reklo, ali vidim ovde nekih par stvarcica koje mi deluju zinimljivo (lici mi da su osnovni principi slicni kao u SW, tako da ne bi trebalo da prilagodjavaljnje predstavlja problem).
Ako uhvatim vremena, probacu.
Jeste, CAD programi su za nase prilike jos uvek skupi.Dule wrote:
Nisam znao koliko vrede,a za mene su još uvek nedostupni.Dule, Dule...
Ne kazem da ne vrede toliko, naprotiv,
al da je dobro JESTE
Postoje razlicite vrste licenci za IronCAD i njegove light stand alone 3D/2D komponente,
npr:
NamedUser (fizicka/pravna lica), Education (obrazovne ustanove), Student...
One se krecu od oko 200$ do 4000$ a u pitanju je isti proizvod.
Najskuplja je NamedUser i ona se krece oko 4000$, za obrazovne ustanove je oko 1300$ (serverska licennca ukljucuje do 25 mesta) a Student je oko 200$
evo ovde ima dosta video klipova koji pokazuju neke osnovne mogucnosti:
http://www.ironcad.co.uk/demonstration.htm
http://www.ironcad.com/learningcenter/
http://www.ironcad.co.uk/training.htm
Last edited by icman on 23 Apr 2011 18:04, edited 1 time in total.