MEISTER CRAFT 144-2 B BUSILICA?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
HARISHOTIC
Brzi dodavač alata

MEISTER CRAFT 144-2 B BUSILICA?

Post by HARISHOTIC »

pozrdav drugovi,kakvo je vase misljenje o navedenoj busilici???
Jucer sam je kupio,zasad radi perfektno,i zanima me za sta sluze ovi brojevi,kada stavim na 1 onda ona radi,ali kad zavrcem saraf pocne preskakati,aa dok satvim 8 onda nista,mislimda je to regulatzor sange ali nisam siguran..molio bih brz odgovor.......
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Taj prsten sa brojevima regulise silu (ustvari moment) zatezanja. 1 je najslabije 8 najjace (a obicno ima jos jedan stepen, koji sluzi za busenje gde je "preskakanje" iskljuceno i motor direktno vezan na osovinu).

"dok stavim na 8 onda nista"
Nista u smislu neradi, ili nista u smislu ne preskace?
Ako ne radi onda nesto ne valja
ako ne preskace postoje dve mogucnosti
1. da je 8 ustvari stepen za busenje (ako nema dodatnog, obicno je nacrtana burgija).
2. da jednostavno nisi postigao dovoljnu silu da bi preskocila.
HARISHOTIC
Brzi dodavač alata

Post by HARISHOTIC »

kada stavim (okrenem tamo gdje je naslikana burgija) ili na 8 nista ne preskace,kada kazem preskace mislim na ono,kad recimo na 1 zavrcem saraf i kada ga zavrne cuje se kako motor radi,ali ne okrece se ona glava busilice...kada satvim 2 onda malo jace zategne i onda opet pocinje da se cuje kako motor radi "unutra" ali ne okrece glavu busilice...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

To je to, sve je na svom mestu i kako treba, jedino je 8 izgleda previse jako podesen ili jednostavno nisi imao nesto sto bi stegao toliko da pocne i on da preskace.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Harishotic-e
Kad sam procitao ovo tvoje banalno pitanje o ovoj busilici, totalno mi nisu jasna tvoja 3 posta u Temi "Einhel busilica"
Tamo koliko sam ja razumeo trvdis da aku busilicu imas 4 godine, + boshov aku odvijac (mali) + 10 busilica, a ovde ne znas kako se koristi stezna glava. A to se uci u prva 3-4 pokusaja srafljenja
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

dikar wrote:Harishotic-e
Kad sam procitao ovo tvoje banalno pitanje o ovoj busilici, totalno mi nisu jasna tvoja 3 posta u Temi "Einhel busilica"
Tamo koliko sam ja razumeo trvdis da aku busilicu imas 4 godine, + boshov aku odvijac (mali) + 10 busilica, a ovde ne znas kako se koristi stezna glava. A to se uci u prva 3-4 pokusaja srafljenja
:skratta::skratta::skratta:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
DEJANP
Moderator
Moderator

Post by DEJANP »

Jos jedan "Milic iz Valjeva"

Ima Bosch srafilicu a kupio maister craft kineza :pucko: :pucko: :pucko:
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

HARISHOTIC wrote:kada stavim (okrenem tamo gdje je naslikana burgija) ili na 8 nista ne preskace,kada kazem preskace mislim na ono,kad recimo na 1 zavrcem saraf i kada ga zavrne cuje se kako motor radi,ali ne okrece se ona glava busilice...kada satvim 2 onda malo jace zategne i onda opet pocinje da se cuje kako motor radi "unutra" ali ne okrece glavu busilice...
verovatno joj otisla lamela.:spyfoordig:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
HARISHOTIC
Brzi dodavač alata

Post by HARISHOTIC »

vidi moj stari je stolar sa iskustvom...nikad nisam voleo taj posao dok se do nedavno nisam poceo zanimati...i sto sae tice one einhell busilice,on je meister craft basic-a ovo jer meister craft 144-2 b....a sto se tice bosch busilice,ona mi je od satrog...pa je i ja nekad kad mi bude dosadno
koristim i zajebavam se....
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

obicno u basik paketu imas samo busilicu i punjac, a ovo 144 znaci da baterija ima mnapon od 14.4v i sigurno je NI-mh ,
a 2B znaci da ide sa 2 baterije a mozda si dobio i kofer+ 6 bita.
Nevolja kod busilica sa ovakvom baterijom je da se prazni i kad stoji. pa se lako moze desiti kad ti je dosadno i hoces da se zezas da baterija bude prazna. ovo se meni stalno desava :)
HARISHOTIC
Brzi dodavač alata

Post by HARISHOTIC »

ahaaaa sad mi je jasno,hvala na odgovoru....
Post Reply