Einhell Busilica...

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

Pogodilo se da sam zainteresovan za Eihell BT ID 710E.U Merkatoru je 2700din.Plava serija je malo bolja od crvene.Zemlja porekla je PRC.
Brikolaz prodale Bosh nepoznate oznake za 5.000 din.
http://www.kudaukupovinu.rs/akcije/2857 ... -2803-2011
Pozdrav.
heavy11
Samostalni majstor

Post by heavy11 »

Stefane mnogo vremena provodis na Limundu. Ukoliko ti treba nesto za hobi onda ti je svejedno.
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

heavy11 wrote:Stefane mnogo vremena provodis na Limundu. Ukoliko ti treba nesto za hobi onda ti je svejedno.
Hahaha :))) Hvala na odgovoru...!!!

Pozdrav....!!
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

Interesuje me sta mislite o ovome., aku busilica ferros tools 18v(crvena).., kakva je to marka i kako sluzi..., ako je neko imao iskustva sa njoj mi kaze kakva je...???, i za Power Plus, isto sve to, kakva je itd....???

E sad, zanima me jos nesto.., da li bi mogao neko da mi kaze koja je ovo aku busilica posto ne pise, i kakva je......
Image

Hvala vam unapred puno...!!! I nemojte misliti da vas ja sad za*ebavam nesto ili slicno, ja samo hocu da vidim sta valja da se ne za*ebem kad kupim a da ono ne valja..:(, jer s kim cu da se konsultujem ako ne sa vama, majstorima svog zanata...!!!;)

Veliki pozdrav....!!!!!!!
Last edited by Stefan117 on 27 Mar 2011 18:50, edited 1 time in total.
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Sve što valja odnosno vrijedi ne nosi imena poput ovog alata o kojem ti tražiš mišljene! ! ! A ti već pomalo zezaš ;-)
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Kad god prelistam katalog bugarskog Metro-a uvek naletim na ovu crvenu srafilicu. U Bugarskoj je cena oko 25eur sa 2 baterije + 6 bitova. Znaci i sam pogadjas koja je klasa alata (Einhel i sl).
Inace Metro od Einhella narucuje brend Fairline, a ovaj Ferros nema na Einhelovom spisku klonova, bice da ga narucuju direktno iz Kine.
Kako je neko od forumasa negde postirao -Lutrija, mozda ce raditi dugo vremena, a mozda i nece.
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

ST STOLAR wrote:Sve što valja odnosno vrijedi ne nosi imena poput ovog alata o kojem ti tražiš mišljene! ! ! A ti već pomalo zezaš ;-)
Ne brini ne zezam jer ne vidim razlog za to....!! samo bih da se konsultujem sa vama.., ko me razume razumeo je...!! Hvala....

A zanima me ova na slici koja je ako neko moze da prepozna...!!??
DEJANP
Moderator
Moderator

Post by DEJANP »

Stefan117 wrote:
ST STOLAR wrote:Sve što valja odnosno vrijedi ne nosi imena poput ovog alata o kojem ti tražiš mišljene! ! ! A ti već pomalo zezaš ;-)
Ne brini ne zezam jer ne vidim razlog za to....!! samo bih da se konsultujem sa vama.., ko me razume razumeo je...!! Hvala....

Prvo:
Ovo nije kviz pa da pogadjamo. :forbannad:

Drugo:
Ljudi se trude da ti pomognu a ti se sprdas. :forbannad:

Trece:
Ako nastavis ovim tempom,nece da izadje na dobro. :cool::cool::cool:

Cetvrto:
Aku busilica sa slike je Meister Craft basic.Pise ti na punjacu a verovatno pise i na kutiji.Pogledaj malo bolje. :pucko::pucko::pucko:
Kvalitet je kao i kod ostalog kineskog alata.

Peto:
Lepo ti je receno da malo manje vremena provodis na Limundu i Kupindu :cool::cool:;)

Ovo su ti dobronamerni saveti.
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Bravo dejanp, stefan117 misli da (majstori svog zanata) rade s amaterskim i ništ koristi alatom! S takvim alatom rade amateri odnosno bacaju novac na njega!
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Bez obzira da li je zezanje u pitanju ili ne, pitanje je postavljeno i
trazi nekakav odgovor sto je dikar i uradio.Neko drugi ce biti
u dilemi oko kupovine ovakvih i slicnih alata. Po meni je najveca
mana ovih baterijskih alata sama baterija koja u vecini veoma
loseg kvaliteta, a ostalo moze i da prodje. Ja ga koristim kao radionicki
alat za uvrtanje i napaja se preko trafoa.
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

DEJANP wrote:
Stefan117 wrote:

Prvo:
Ovo nije kviz pa da pogadjamo. :forbannad:

Drugo:
Ljudi se trude da ti pomognu a ti se sprdas. :forbannad:

Trece:
Ako nastavis ovim tempom,nece da izadje na dobro. :cool::cool::cool:

Cetvrto:
Aku busilica sa slike je Meister Craft basic.Pise ti na punjacu a verovatno pise i na kutiji.Pogledaj malo bolje. :pucko::pucko::pucko:
Kvalitet je kao i kod ostalog kineskog alata.

Peto:
Lepo ti je receno da malo manje vremena provodis na Limundu i Kupindu :cool::cool:;)

Ovo su ti dobronamerni saveti.
Ja ne zajebavam nikog, pitanja su jednostavna.., TO STO PITAM DA MI VI ODGOVORITE KOJE JE BOLJE OD KOGA I KAKVO JE.., nista tesko...!!! A kako je ko shvatio ja ne znam, AL HVALA ONIMA KOJI MI POMAZU TJ. KOJI SU SHVATILI....!!! I to sto kaze ST STOLAR- pa valjda ako je neko profi majstor ne znaci da ne zna sta je dobro a sta ne od amaterskih alata, zar ne...!!??, jer ako ne zna onda sebe ni ne treba da zove tako....

I hvala puno Branimiru i Dekaru na odgovorima, ljudi su shvatili sta trazim....!!!!
Ja i jesam amater i pocetnik u ovome(al jako obozavam stolariju tj. da radim sa drvetom) i zato mi ne treba profi alat jer necu ja sad Bog zna sta da pravim, vec ovako za kucnu upotrebu...!!
I ja sam dosta mlad i nemam toliko godina kao i vi da bih mogao svasta da kupujem itd, vec ono za sta imam para.., zato su i ova pitanja takva....!!!

Ko je shvatio razumece... Al bez obzira HVALA SVIMA, i onima koji se ljute....!!!

Veliki pozdrav...!!!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ajde da pokusam da razjasnim neke stvari.
Mogu da shvatim da ti izgleda cudno sto se "ljutimo", mada mislim da nije ljutnja u pitanju.

Jednostavno sve ovo sto si naveo izlazi iz jedne ili dve iste fabrike u kini, a razlikuje se po trgovackom imenu, i boji.
Zato i jeste besmisleno postavljati pitanje a sta mislite o ovome, a o ovome, a o ovome, kda se radi o u sustini istim stvarima (i to losim).

Dalje, nesto sto kosta 20-tak evrica, a pretenduje da bude alat, jednostavno ima samo jednu dobru osobinu: jeftino je. Jos prostije receno, nemoguce je napraviti iole pristojan alat po toj ceni. Samo par lezajeva ako su iole kvalitetniji kostaju vise nego cela ta srafilica.
Rekao bih nakon ovoga da ti je jasno moje misljenje o ovakvom alatu :)
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

Hvala...!!!
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

Stefan117 wrote:Koja je po vama bolja.....,
PJS 360 E Einhellhttp://static.olcso.hu/public/images/pr ... 053287.jpg

ili

BPS 520E Einhellhttp://www.yopi.de/image/prod_pics/863/e/863235.jpg

Hvala unapred...!!!

Veliki pozdrav....!!!
Meni se čini da je žuta bolja jer se ipak zove 530 što je više od 360 kako se zove crvena.

Ali na semaforu je crvena boja iznad žute pa možda to označava da je crvena "više" rangirana boja od žute.

A možda su ipak sljedili logiku Dewalt/B&D gdje je žuto brandiran profi alat, a crveno hobi.

Obzirom da u ovoj argumentaciji žuta boja vodi 2:1 ja glasam za to da je žuta bolja.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

meni se vise svidja crvena. Zuta me podseca na De walta, a njega bas i ne volim kao i zutog Einhela

A bilo je pitanje o kvaliteti Raidera. Znaci stigao je i kod Vas gore. U Makedoniji je prisutan oko 10 godina i vazio je za zakon. Jeftiniji je od Einhella,a po kvaliteti kao zeleni Bosch, B&D, Skil i sl. E ovo se odnosi na alat do pre 2 godine, od tada naovamo moja je preporuka izbegavati ga, kvalitet je veoma slab. Ja imam 7-8 komada starog Raidera koje rade,rade i rade. Lane sam kupio 2 komada koji su bili fabricki neispravni.
Inace ovo je 100% kinez a narucuje i porodaje bugarski Euro tools
Post Reply