Danas svi traze dobre i provjerene majstore jer niko nece da se radi fuseraj po kuci tako da zadnjih godina nisam naiso na stepenice koje su iz vinkla i vaservage 5 cm al sam sigaran da ima i takvih
Elem,kako stepenice radim na mozda neobican nacin tako isto i uzimam mjere

...da probam da objasnim
-recimo prvi krak do podesta mjerim ukupnu sirinu svih gazista sa dvije ravne/prave letve, jedan kraj letve stavljam na podest i uslonim uz zid i ona mora da stoji u vaservagu dok drugi kraj zavrsava naspram prvog gazista ,...
-drugu letvu stavljam uspravno uz zid i jedan kraj letve stavljam uz prvo celo a drugi naslonim na letvu koja stoji vodoravno ...naravno obije letve stoje u vaservagu tako izmjerim ukupnu sirinu gazista i ukupnu visinu cela ...
-dobijene mjere dijelim na broj gazista odnosno cela i po toj mjeri radim cesalj a i gazista i cela uz obaveznu provjeru svakog bektonskog gazista i cela da bi znao kolika je razlika i kolko bektonske stepenice nisu dobre odnosno koja su odstupanja ...
-ako su velika odstupanja stepenice sklapam na terenu jer prvo stavim cesljeve i provjerim na kojem gazistu treba da nalijem vise pjene a ako je neko celo previse odvojeno od betona stavim i tu pjene (ako postoji mogucnost za to)
-ako je neko gaziste sire u odnosu na druga (recimo na sredini kraka 5cm) tako ce i moje komplet stepenice da se pomaknu naprijed za 5cm
-ako je prvo ili zadnje gaziste sire onda ga toliko i pravim i jos
-ako je prvo celo manje u odnosno na ostala ( uglavnom i bude tako) po toj dimenziji i pravim) a isto tako i zadnje celo je uglavnom vece pa ga po toj dimenziji pravim..
eto to je to za neke "normalne" stepenice ...inace jos nisam naiso na iste stepenice ,sve se po necem razlikuju pa tako i ja nalazim razlicita rjesenja ...
i jos da dodam da u utore u koji ulazi celo obavezno stavljam transparentni silikon jer tako se 100% rijesim moguce skripe