Bušenje rupa za šarke
Bušenje rupa za šarke
Kako probušiti rupe za šarke tako da se vrata lepo zatvaraju? Jel ima neki šablon za to?
Imas odgovarajucu temu: viewtopic.php?id=206
Odakle ti ova mera 100mm?zoranp wrote:Sredina rupe je 22.5 mm i 100 mm od ruba za šarku s promjerom lonca 35mm
Zar ne bi trebalo da bude u nekom umnosku 32mm, minus 1.5 (ako su vrata manja od elementa za 3mm).
Znaci recimo 32*3-1.5=96-1.5=94.5.
Interesantno al meni je na sablonu udaljenost centra rupe od ivice ploce 21.5 a ne 22.5 (Hettich sablon).
Kada bi radio sistemom rupa 32mm. Ali ni tada ti mjera 94,5 ne odgovara.mbole wrote:Odakle ti ova mera 100mm?zoranp wrote:Sredina rupe je 22.5 mm i 100 mm od ruba za šarku s promjerom lonca 35mm
Zar ne bi trebalo da bude u nekom umnosku 32mm, minus 1.5 (ako su vrata manja od elementa za 3mm).
Znaci recimo 32*3-1.5=96-1.5=94.5.
Interesantno al meni je na sablonu udaljenost centra rupe od ivice ploce 21.5 a ne 22.5 (Hettich sablon).
32*3-1,5 + 16=110,5 16 je centar za šarku.
A ovih 21,5 ili 22,5 svejedno. Blum kaže od 3-6 mm razmak rupe lonca od ruba fronte.
Ovisno o tom razmaku možeš napraviti fugu na vratima.

Last edited by robert22 on 14 Mar 2008 23:51, edited 1 time in total.
U pravu si. Na to sam zaboravio. Uvek koristim sinu, pa nemam potrebu da razmisljam. Jedino sto nikako da napravim dodatni blok koji ce da pocne na 17.5mm (posto su vrata kraca za 3mm od korpusa), nego stalno ubacujem parce lima od 1.5mm.Kada bi radio sistemom rupa 32mm. Ali ni tada ti mjera 94,5 ne odgovara.
32*3-1,5 + 16=110,5 16 je centar za šarku.
Kad smo već kod tih rupa.
Nitko mi još nije dao odgovor koja snaga i broj okretaja stupne bušilice je potrebna za pouzdano bušenje rupa fi 35 mm?
Namjeravam kupiti stupnu bušilicu, ali uvijek dobivam neodredjene odgovore na to pitanje, poput: "dobra je ona bušilica koja košta 70 eura." Za tu cijenu se može kupiti i nešto što ima malu snagu i einhelov stroj koji ima veliku, ali bi vrlo rado dao i malo više novca samo da nije einhel. I da ima elektroniku za kompenzaciju opterećenja, tako da mi se ne smanjuje snaga i broj okretaja prilikom bušenja.
Nitko mi još nije dao odgovor koja snaga i broj okretaja stupne bušilice je potrebna za pouzdano bušenje rupa fi 35 mm?
Namjeravam kupiti stupnu bušilicu, ali uvijek dobivam neodredjene odgovore na to pitanje, poput: "dobra je ona bušilica koja košta 70 eura." Za tu cijenu se može kupiti i nešto što ima malu snagu i einhelov stroj koji ima veliku, ali bi vrlo rado dao i malo više novca samo da nije einhel. I da ima elektroniku za kompenzaciju opterećenja, tako da mi se ne smanjuje snaga i broj okretaja prilikom bušenja.