Pozdrav svima,sve ovo deluje veoma dobro zamišljeno i kako vidim sjajno funkcioniše..svaka čast na temama,razmeni ideja i savetima,za nas početnike su od neprocenjive važnosti...
Ukratko,o mom problemu...
radim na cnc laseru,što znači da sam daleko od nekog "pravog majstorluka" jer najveći deo posla mi je priprema na računaru.Imam nekoliko proizvoda koje uglavnom kao ciljnu grupu imaju decu-čiviluci,ogledala u zanimljivim ramovima i slično.To nisu neke velike količine,uglavnom snabdevam poznanike,komšije i prijatelje za dečije rođendane.Sve do sad sam koristio "zalihe" materijala,neke komade daščica i štafli koje sam-a zašto ne znam-sa lakoćom farbao običnim bojama u spreju bez prethodne pripreme..Elem,sada su se zalihe potrošile i kao najbolje rešenje mi se nametnuo mdf-medijapan (to je,koliko sam razumeo ista stvar) ali tu su počeli i problemi,naravno sa fabanjem.Čitao sam već na forumu radionice,nisam prvi koji pokreće ovu temu,dosta toga je i napisano ali ja imam dva tri pitanja koja me interesuju:
1.da li se medijapan obavezno mora tretirati nekim osnovnim bojama-premazima,pre farbanja,
2.da li isto važi ako želim da koristim vodene boje jer za njih kažu da su najzdravije a ipak su moji krajnji "korisnici" deca,
3.kako da rešim problem kantova koji ne da piju ngeo izuvaju

4.meni nije neophodan neki visoki sjaj,važnije mi je da to što ofarbam preživi dve-tri nove godine...minimum

Toliko za sada,očekujem odgovore a verujem da će mi u međuvremenu još nešto pasti na pamet (ah ta pamet..)