Pozdrav
moze li neko objasniti citav proces kantiranja peglom?
na sta trba obratiti posebno paznju?
koliko pojacati temperaturu pegle, koliko pritisnuti peglom traku itd.
vec sam pokusao da kantiram ali mi se desava da po traci ostaju tragovi kao prljavo nesto i kasnije mi je na par mjesta traka popustila i odlijepila se.
stoga vas molim da neko da detaljan opis za pocetnike?
kantiranje peglom
Da se ne povredišna sta trba obratiti posebno paznju?
Sve zavisi koju peglu imaš(što starija to bolja) mada temperatura na maksimum,pritisak samo koliko ostvari pegla(nema potrebe da zapinješ)koliko pojacati temperaturu pegle, koliko pritisnuti peglom traku
Najverovatnije prljava pegla sa donje stranedesava da po traci ostaju tragovi kao prljavo nesto
Ništa strašno,postoje dve mogućnostkasnije mi je na par mjesta traka popustila i odlijepila se
1.nisi dovoljno zagrejao traku(odnosno lepak na traci) ili si brzo prešao pa nije stigao da se rastopi
2.Pregrejao si,pretisao više nego što treba i isterao si lepak koji je bio na traci
Kako je meni moj učitelj rekao "SAMO TI PEGLAJ SVE ĆEÅ DA UKAPIRAÅ "stoga vas molim da neko da detaljan opis za pocetnike
Ja sam imao još jedno pitanje pre desetak godina
Kako se farba oplemenjena iverica

- miloscale
- Majstor majstora
ja sam je farbao vise puta mada to nije to radio sam i da je sa finom smirglom matiram napraimer granulacija 400 a radio sam i da udarim plastikprajmer i onda je ofarbam nije se oljustilaDule wrote:Da se ne povredišna sta trba obratiti posebno paznju?
Sve zavisi koju peglu imaš(što starija to bolja) mada temperatura na maksimum,pritisak samo koliko ostvari pegla(nema potrebe da zapinješ)koliko pojacati temperaturu pegle, koliko pritisnuti peglom traku
Najverovatnije prljava pegla sa donje stranedesava da po traci ostaju tragovi kao prljavo nesto
Ništa strašno,postoje dve mogućnostkasnije mi je na par mjesta traka popustila i odlijepila se
1.nisi dovoljno zagrejao traku(odnosno lepak na traci) ili si brzo prešao pa nije stigao da se rastopi
2.Pregrejao si,pretisao više nego što treba i isterao si lepak koji je bio na traci
Kako je meni moj učitelj rekao "SAMO TI PEGLAJ SVE ĆEÅ DA UKAPIRAÅ "stoga vas molim da neko da detaljan opis za pocetnike
Ja sam imao još jedno pitanje pre desetak godina
Kako se farba oplemenjena iverica