Pozdrav
Kao sto sam naveo u naslovu radi se o keten frezi slika je slucajno oddbrana ja to ne posedujem .Zanima nas njena primena dali se upotrebljava samo oko izrade (zlebove)za umetanje mehanizama za kvake(mislim oko izrade vrate) ili se ista moze koristiti i za druge svrhe.Zanima nas nabavke onog mehanizma za nju :Lanac,mac i zupcanik, gde se moze nabaviti i koliko to kosta.Inace moj prijatelj je hoce uzeti i poceti izradu vrate pa ga zanima rezervnih delova jer ovde kod nas u Skoplju to se nemoze nabaviti rekli su nam da se moze naci u Grckoj ali niko ne kaze gde .Inace na masini ima samo taj noz znaci nema drugih (koji se mac najvise primenuje zanima nas ) istu ce da plati oko 600evra dali je to realna cena za kod nas jer smo videli da se u Nemackoj dvize od 350 do 1500evra ako ne i jace i zavise od modela.Molili bi za pomoc i objasnenja ko je poseduje ili ko je imao kontakt sa takvim masinama.
Puno hvala
ako je u ok stanju to nije puno para.ako dobije mac,lanac(odlicno)posto se cena za glavu (nova)bez postolja i alata krece oko 1000e.
najcesce se koristi sirina lanca 14mm za cepovanje vrata a imas od 8-20mm(za bilo koje cepovanje(prednost je sto pravi kvadratne coskove .
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
hvala na pomoc
Masina je u redu kao sto smo rekli sa nju ide samo jedan (ugradeni)lanac sa macem ne bih mogao reci koje je dimenzije .Rekli ste da je prednost sto vadi kvadratne ivice ,ali dno je ovalno ako se ne varam sprema formi maca sto ja mislim da se treba dopunski obraditi ili to nema veze ovo je samo moja prepostavka koju smo diskutirali sa drugom,jer oboje to je nepoznato za nas.Ipak hvala na odgovoru jedino niste nam rekli koliko se krecu lanac;mac
i zupcanik kao delova i sta znaci da je 14mm najcesci lanac koji se upotrebljava a jel treba promeniti i mac zupcanik ako metnete siri lanac.
Puno pozdrav
Keten freza je jako dobar brz i tacan alat za slicovanje zenskih cafni polu cafni izrada utora za brave itd. Imam ga godinama i ne znam kako bih sad baez njega. Falcove za vrata i brave radim sa 16mm lancom mada vecina radi cetrnaesticom, ali mi nekako brze kopa sesnaestica. Desetkom radim tanje profile a osmisom komarnike i druge tanje stvari. Ako kreces na veci broj vrata bez njega neces bas uraditi mnogo. Svaki lanac ima svoj mac i svoj lancanik, tj debljina lanca.
Hvala na pomoci mislim da moj drug da ce jos danas da je dovuce kuci pa cu javiti o kom se modelu radi i sta ima ,ali opet nismo dobili odgovor gde potraziti lance i slicno .Evo sada i Runer kaze upotrebljava 16mm ,10mm i druge ali gde se moze nabaviti mozno je i polovne ali gde i po kojoj ceni.
Malo pre mi se javio drug da je doneo keten frezu .Bili videli radi se o model OLMI (ako smo dobro videli toje izliveno)masivna preko 150kg mozda i jace donji deo nema znaci ili se treba napraviti ili je okaciti na zid ali mislim malo teze.Dobio (nije se nadao) tri maca od koji dva ista :1.pise Renold 2x5(5/16&3/9 Bar No:580 dok druga dva
pise SIG 8-10/25x100 sta ovo znaci neznamo .Dok na samoj masini ima mac ali nema oznaku nego samo pise valjda firma Keil a lanac smo izmerili sublerom znaci sirinu istoga i bila je 14mm.Ima jos tri lanca merili ih :8mm:10mm:11mm(mozda je 12 ali ?) Masinu pustili i ista radi sad treba se odraditi postolje dosta cvrsto bar tako mislimo.
Puno pozdrav i svaka informacija nam je dobrodosla.
Prvi mac je oznacen u colima pa tako da treba izracunati u mm. Drugi mac prva oznaka znaci sirinu lanca koji taj mac nosi na sebi, druga oznaka oznacava sirinu maca a treca naravno duzinu maca. Kod mene su Leitzovi macevi koji su fantasticni mada i ovi sto vi imate su sigurno dobri. Meni ih donosi jedan ortak iz Nemacke ali posto smo daleko ne znam kako da dodjes cak u Vojvodinu po njih jer ne znam koliko ti je to isplativo. Cene za polovnog Leitza su ti od100 do 150evrica, mada su novi mnogo skuplji. Mislim da ti je brze da je okacis na zid i jeftinije ali je prakticnije da je na postolju kao kod mene pa je po potrebi mozes premestati.
Pozdrav!