Stolarski sto
Sto je stigao, malte ne pred vrata dovućen. Plaćen 200 KM.
Sasvim pristojno izgleda ali stege malo pohrđale, isto tako i vodilice prednje stege.
Na nekim dijelovima uglavnom pokretnim (mislim na drvo) malo se rasahlo i odljepilo tako da sam sve što se dalo rastaviti rastavio i ćitavo popodne se zezao oko toga lijepio, šarafao, dotezao, skidao hrđu, podmašćivao i tako. Nadam se da ču sutra aBd završiti i naravno slijede slike.
Pored svega nabrojanog veoma sam zadovoljan.
Sasvim pristojno izgleda ali stege malo pohrđale, isto tako i vodilice prednje stege.
Na nekim dijelovima uglavnom pokretnim (mislim na drvo) malo se rasahlo i odljepilo tako da sam sve što se dalo rastaviti rastavio i ćitavo popodne se zezao oko toga lijepio, šarafao, dotezao, skidao hrđu, podmašćivao i tako. Nadam se da ču sutra aBd završiti i naravno slijede slike.
Pored svega nabrojanog veoma sam zadovoljan.
Pod je završen sa poliuretanom, veoma efektno izgleda, lako se održava i izuzetno otporan na habanje.dikar wrote:Interesantan je i patos, koji je to materijal?
Ispod sam uradio estrih na 6 cm stiropora (25gr/m2/1cm) i kako mi je to neko vrijeme ostalo tako a koristio sam te prostorije za svašta nešto došlo je do djelomičnog habanja te sam ga popravio kompletnog sa samonivelirajučom masom a nakon toga prajmer pa ovaj završni PU pod.
Inače podovi ( industrijski, ferbetoni, glazure, estrih, epoxidi, pu podovi) su mi jedna od užih specijalnosti kojima se bavim i malo neskromno ali moram naglasiti da sam tu prilično jak barem na ovim terenima srednje Bosne a i referense su mi pozavidne.
Ma jaaa.. svaki cigo svoga.....
A da ne ostanem dužan na pitanje:
Jeste kompletno bukva 5 cm a opšav isto bukva 10 x 5 cm pa izgleda masivnije nego što jeste ali sve u svemu pun pogodak.
A za urednost nemojte da vam moja supruga napiše odgovore na ove vaše komentare

Ipak je to kako sam i rekao u fazi smještanja a ja se nadam aBd da bi tako otprilike trebalo i da se nastavi.
Ufff.. al sam se raspiso!
Nastavak diskusije o podovima je prebacen u novu temu: viewtopic.php?pid=39249#p39249