To vec stvarno nisam probao sa PU, pa ne znam sta ce da se desi.
Ustvari, ne znam da li je "mat" ravnomerno rasporedjen po zapremini laka, ili je samo povrsinski (pretpostavljam da je po zapremini).
Ono sto jesam probao je sa vodenim lakom koji originalno ima "saten", i meni se rezultat dopao. Povrsina je glatka ko pasja ja*ca, ali nekako ima visiok sjaj samo kad je gledas pod malim uglom, a inace je i dalje saten.
Pretpostavljam da bi se isto desilo i sa PU, al ko sto rekoh nisam nikad probao.
poliranje se moze vrsiti i na mat lakovima. i dobiti sjaj ali se onda postavlja pitanje"ko je tu lud".
ni u kom slucaju popravljati mat farbe ili lakove sa polir pastom.
poliranje pu-lakova (u sjaju)treba izbegavati jer su poprilicno tvrdi pa treba jako puno "drljanja"da se izvuku tragovi od smirgle,zato je moja preporuka autolak (akrilni 2k clear)mnogo je bolji sjaj i pravo zadovoljstvo jer je namenjen bas za to.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
najbolje je platis coveku 5e po m2 za poliranje i to je to uracunas poliranje u cenu ako trazi kupac das drugom i ne razmisljas
Ja se raspitujem za polirku posto je dolazilo dosta ljudi sa zahtevom za poliranje, imam drugara koji je autolakirer pa onda on uzme ispolira ja mu platim i to je to.
Ali dok je on polirao ja sam malo krao zanat i naucio, sada meni treba polirka da ja to radim sam sto bi nekom placao 5e bzv kada ja to mogu da zaradim
singer wrote:
Slavkoooooo wrote:gde ima u bg da se kupi ova polirka ?
verovatno u bubanj potoku.
Da li postoji neka radnja, posto kad kupujem uvek gledam da kupim nov alat
Last edited by Slavkoooooo on 01 Mar 2011 21:14, edited 1 time in total.
ako ima profesionalnu komoru ja ne razumem koja mu je tu zarada, ona trosi ko luda struju i najverovatnije naftu za gorionike za grejanje, plus boja, plus repro materijal. Losa mu je racunica.
Ja idem 35 e m2 mat-mat, 40e od 50-70% sjaja lice + mat nalicje 45e ako oce i na nalicje sjaj i 50e visoki sjaj plus 5e poliranje posto neke vece povrsine bez profesionalne komore je tesko raditi u improvizovanima pa da ne razmisljam predlozim im poliranje i sve bude ok