Rusticni stocic...

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
zvecanac
Majstor majstora

Rusticni stocic...

Post by zvecanac »

Od otpadnog materijala,po zelji mog skolskog druga napravio sam ovaj stolcic.Zahtevao je da nogare nastavljam pod uglom,nabavio neko staro gvozdje da ga okujemo i bez lakiranja odusevljen odneo za Beograd...

Image

Image

Image

Mozda bi bilo interesantno da se na forumu otvori neka nova rublika o cudnim i nesvakidasnjim narudbinama koje musterije traze
,,Majstore mozesli,,...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Крајње интересантно . Лепо је радити те несвакидашње наруџбине .
Мало је ван тема , је ли оно ФјЋА у углу друге слике.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

stolart wrote:Крајње интересантно . Лепо је радити те несвакидашње наруџбине .
Мало је ван тема , је ли оно ФјЋА у углу друге слике.
Lepo je kad imas vremena na pretek ,ili pristojnu zaradu...

Fica model 69godine sa ugradjenim plinom,i planovima da se preuredi po zeljama mladjih...
I ovo ce da prodje.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ako sam dobro video, gornja ploca je ogranicena vrhovima nogara. To znaci da ako ti drvo za plocu nije visoke vlaznosti u trenutku izrade imaces problema. Ploca mora da se slobodno siri i skuplja da ne bi pukla.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

super meni se sviđa

vake stvari volem
za sve je kriv Toma Sojer
top10
Šegrt

Post by top10 »

Izgleda odlično! Kod nas se u zadnje vrijeme ovakvi stolići traže za boravak. Usput na fleksu ili bušilicu staviš roto četku te lagano bez pritiska pređeš čitavu površinu kako bi dobio rustikalni izgled. Onda malo bajca "orah" sa krpom mjestimično pa tekućim voskom ili lak. Izgleda kao da ima patinu(starinu), a pogotovo ako je preostali ambijent u istom tonu.
Tko spava, nije budan!
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

velja wrote:Ako sam dobro video, gornja ploca je ogranicena vrhovima nogara. To znaci da ako ti drvo za plocu nije visoke vlaznosti u trenutku izrade imaces problema. Ploca mora da se slobodno siri i skuplja da ne bi pukla.
Kao sto se vidi sa slike nema nijednog nogara bez pukotine,nigde nije upotrebljen kit,cak su nogari od hrastovine a ploca od oraha.Sto se ploce tice ona ne moze da radi neznam koliko a za toliko ima lufta oko nogara.Da je drvo velikog stepena vlaznosti ono bi susenjem pravilo vece probleme...
I ovo ce da prodje.
Post Reply