Gde nabavljate puno drvo?

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja kupujem suvo iz susare(iskljucivo)na 10-12%vlage od firme koja se time bavi(uvozi i susi gradju.:)
verujem da toga imai kod vas,malo proguglaj.:tummenupp:
verujem da ima dosta drvnih kombinata kod vas koji su privatizovani tako da ces kod njih najlakse naci.;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Генерално је велики проблем са набавком добре грађе или грађе уопште .
Велики проблем је у томе што грађе има мало , још мање квалитетне , продајом и прометом се баве људи који немају везе са дрветом , процесом сушења , квалитетом даске и стандардом .
Даска је класе коју они кажу и све је по принципу ако ти се свиђа ти узми а ако не има ко хоће . Сушење се одвија по њиховојслободнојпроцени , нема режима , квалитета , само што пре да се осуши . Заједно се стављају даске различитих врста дрвета и дебљина .
Ти немаш коме да се жалиш , њих нико не контролише , једино да их пријавиш .А коме ?
Ивећина прерађивача који купују на велико мало је брига за квалитет , због количине спусте цену , а њихов крајњи купац је обично непознат , раде за неког инвеститора , који опет гледа цену ...
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

@singer
googlao sam i nisam nista nasao, zato sam i pitao gdje ima suhe gradje jer mi se neda kupiti sirovo pa ga susiti par godina, to mi treba do ljeta.

@stolart
da, znam da se time bave ljudi koji bas nemaju veze s tim i zato i pitam gdje kupuju drvo stolari jer oni ipak znaju sta valja a sta ne, ja sam jos pocetnik u svemu tome ali znam jednog starog iskusnog stolara od kojeg mogu uciti. i da, pitao sam ga dal zna gdje ima za kupiti i rekao je da nezna, vise ne kupuje drvo vec duze vrijeme, radi samo ako mu netko donese vlastito drvo.

Hvala na brzim odgovorima!
DataS
Majstor

Post by DataS »

Ninja, JAF o kome govore na ovom forumu postoji i kod vas.

http://www.frischeis.hr/
Post Reply