Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Nekada davno u ovoj temi sam obecao da cu postaviti slike svog struga. Napokon je dosao i taj dan - slike su tu. Moram se jos opremati sa alatom - dletima i valjda cu nekad kupiti steznu glavu. U prilogu se vidi da sam uradio drsku za dzezvu. Finisirano voskom. Originalna drska je bakarna pa se brzo ugreje. Nisam drsku previse istanjio - racunao sam da je zgodnije za drzanje i da ne moze da se bocno dodirne bakarna drska. Sada kada je dzezva prazna, jedva stoji jer je drska teska i dugacka.
Ako connan ili moderatori smatraju da ovaj post treba prebaciti u drugu temu, neka urade kako smatraju za shodno.
Nešto sasvim drugačije .Napravih peskaru da se malo oprobam pa evo malo sličica o procesu pravljenja.Konstrukcija je od drveta koju sam potom obložio lesonitom.Zatim sam napravio limeni konus (dno),sve to spojio,ofarbao i napravio metalno postolje,kolica.
"..Prodaj sve osim blanje i kreni,drugom stranom Jablane kreni.."
Našao sam nešto.Firma se zove Dinako doo,ali mislim da sam još negde video,možda i povoljnije.To je ona glava f 100,moja je f 75.Ovo je moja glava(nije moja nego sa struga).