Kombinirka Compa baby 250 TV. Molim savjet
Ja ni jednu od ove dve masine nikada nisam video "uzivo", pa samim tim nikako ne bi mogao da ti dam savet tipa: uzmi ovu ili onu.
Primedbe koje sam izneo su na osnovu snimka koji sam gledao. Jako slicno tome bih je posmatrao i kad bi bila ispred mene u prodavnici. Kity nikada nisam imao prilike da vidim.
Mislim da je singerov savet pravi. Mnogo je to novaca, za u sustini slabacke masine. Ne kazem da tebi treba neki "tenak", ali recimo ove dve sto je pomenuo singer, daleko solidnije izgledaju.
Recimo ova prva je nova, za slicnu cenu (ne znam na pamet odnos kuna evro al rekao bi da je tu negde), a meni deluje dosta ozbiljnije (samo deluje, ovako na osnovu fotki).
Ova druga je vec jako ozbiljna masina, jeste, nije nova i verovatno bi trebalo nekog ulaganja da se dovede u top formu (mada verujem da bi "iz kutije" radila bez problema), ali takve masine su "vecne", mogu da se remontuju n puta, stabilne su, pogledaj samo duzinu ploca za abrihter...
Primedbe koje sam izneo su na osnovu snimka koji sam gledao. Jako slicno tome bih je posmatrao i kad bi bila ispred mene u prodavnici. Kity nikada nisam imao prilike da vidim.
Mislim da je singerov savet pravi. Mnogo je to novaca, za u sustini slabacke masine. Ne kazem da tebi treba neki "tenak", ali recimo ove dve sto je pomenuo singer, daleko solidnije izgledaju.
Recimo ova prva je nova, za slicnu cenu (ne znam na pamet odnos kuna evro al rekao bi da je tu negde), a meni deluje dosta ozbiljnije (samo deluje, ovako na osnovu fotki).
Ova druga je vec jako ozbiljna masina, jeste, nije nova i verovatno bi trebalo nekog ulaganja da se dovede u top formu (mada verujem da bi "iz kutije" radila bez problema), ali takve masine su "vecne", mogu da se remontuju n puta, stabilne su, pogledaj samo duzinu ploca za abrihter...
Di bi je bilo za kupit?Gonzales wrote:Evo danas sam naišao na Kity 2000 koja iznosi skupa sa nosačem za borfuter negdje oko 2650e. Sad se dvoumim oko nje i compe?? mbole i naravno ostali članovi foruma da kupujete sebi koju bi odabrali od ove dvije i ustvari vredi li Kity te novce?mbole wrote:Konacno sam odgledao ovaj filmic i primetio nekoliko stvari koje mi se nisu dopale.
Najpre, iskreno receno deluje mi malo "slabacko". Neko je vec pomenuo da se vidi kako se kolica uviju kada ih tip pritisne. Tocak kojim se podesava visina dihta i glodalice se uvija kako ga okrece.
Drugo, nekako mi sva pomeranja materijala i kolica deluju "trzavo". To moze da bude posledica snimka, ili ovog tipa koji radi, ali moze da bude i posledica lose obrade kliznih povrsina.
Ono sto mi se najvise nije svidelo je losa ergonomija. I to na mestima koja se cesto upotrebljavaju. Recimo kada podesava visinu na kojoj ce uci horizontalna busilica, svako pola kruga mora da povuce sipku, pa da je okrene pa ponovo povuce... Pri podesavanju vodjice na glodalici, pokretne ploce (one od MDF-a), stezu se sa zadnje strane viljuskastim kljucem, i to opet pola kruga pa okreni, pola kruga.. Ima toga jos, nisam sve popamtio. To mozda deluje naivno, al kad to radis stalno, uzasno te nervira i jednostavno usporava (imam uopravo takav blesav sistem na konjicu struga i hocu da pop*zdim, odavno se spremam da tu napravim kocnicu sa ekscentrom).
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/933_bestcombi2000.jpg[/url]
Pogledaj malo ovo:
http://www.bernardo.at/index.php?id=61& ... =2939&L=20
Mislim da je uvoznik firma Rotal iz Zagreba.
http://www.bernardo.at/index.php?id=61& ... =2939&L=20
Mislim da je uvoznik firma Rotal iz Zagreba.