Potrebna pomoć-PROCENA

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
Post Reply
sirka
Dodavač alata

Potrebna pomoć-PROCENA

Post by sirka »

Poštovani prijatelji , obraćam Vam se sa jednom molbom , kako sam nov na ovom forumu i ne znam gde bi ovo trebalo da stoji molim administratore da mi oproste ako nije na pravom mestu.
Problem je sledeći. Moj dragi prijatelj a Vaš kolega preminuo je pre dva meseca , ostavivši za sobom mašine i radionicu koju nema ko da koristi, budući da su mu deca mala.Kako nebi mašine beskorisno stajale (a njima je naravno novac potreban),odlučili smo da mašine prodamo.Iako ima zainteresovanih kupaca, mi neznamo koliko te mašine realno vrede,pa bi Vas zamolio,ako možete da na osnovu opisa i slika koje prilažem izvršite procenu datih mašina. Unapred vam hvala.
P.S. Mašine se nalaze u Padini (opština Kovačica),60 km od Beograda. Naravno dolazi u obzir i prodaja u kompletu,nešto povoljnije.

1.CIRKULAR, dimenzije stola 930x1300mm,Motor 1,5kw(2ks), Ručne izrade.
Image

2.ABRIHTER+BUÅ ILICA,Nož širine 350mm,Radni sto 1650 mm,Motor 1.1kw(1,5 ks)-Ručna izrada.
Image

3.FREJZER,dim.radnog stola 800x600mm,Motor 1,8ks-Trofazni,-Rućna izrada(Sa glodalima)
Image

4.DIHT(Profi),-Fabrički, Tri noža,Å irina noža 400mm, podesiva visina 200mm.
Image
Image
5.LANČANA ČEPARICA,(Profi) -Talijanska, trofazni motor,hod 200mm.
Image

6.CIRKULAR -Profi, Stariji model, sa širokim kajšem, Motor 4 kw
Image
Image
7.VELIKI BANSEK, Arsenije Spasić- Zaječar 1966.g., Model AS-800,Snaga motora 4kw,Radna širina 1100mm,Radna visina 800mm-
Image
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

na skoro svim masinama fale kaisevi(pogonski)zasto???
jesu li ih misevi pojeli???
jako je tesko realno proceniti takve masine jer se postavlja pitanje da li su radno sposobne i u kojoj meri(da li su rastelovane,stanje lezajeva....)srce mi se cepa da takav bandsek stoji napolju i propada.:butter:
ajde pokusacemo u nekom narednom periodu pomoci oko procene(preko slika).
za pocetak:ketenfrezer(lancana ceparica)-min 1000e
1 slika rucno pravljen cirkular(slab motor)250e
evo ja sam za pocetak dao moje procene na osnovu mog znanja o masinama.
neka se jos neko javi za ostalo da ja ne etiketiram sve.
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
sirka
Dodavač alata

Post by sirka »

Hvala na komentaru, evo koliko ja znam ,sve mašine , uključujući i taj bandsek su radno sposobne,prijatelj se aktivno bavio stolarijom,a kajševi su samo skinuti(postoje). inače bansek je relativno skoro nabavljen od propale firme i stoji pokriven folijom(otkrili smo ga za slikanje).Ako ima još pitanja, probaću da razjasnim.
Post Reply