Kombinirka Compa baby 250 TV. Molim savjet

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Gonzales
Šegrt

Kombinirka Compa baby 250 TV. Molim savjet

Post by Gonzales »

Naisao sam na kombinirku compa 250 baby, ima 5 operacija i ne treba mi za profi upotrebu nego više za hobi, čini mi se dosta praktičan zbog dimenzija, cjena je oko 1950 e. vrijedi li te novce, molio bi vaša mišljenja. Hvala.
http://hudek.hr/strojevi/index.php?opti ... Itemid=209
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Nemam iskustva sa tom masinom ali po slikama bih rekao da je dobra. Pokusaj naci ko je ima pa da razmenis misljenja o istoj.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

lepo izgleda na slikama ali po meni slabi motori i sve ukupno za tu cenu oko 2000e je mnogo bez obzira za koju je varijantu profi ili hoby
za sve je kriv Toma Sojer
dv dac
Zarezivač olovaka

Post by dv dac »

Evo ti na "ju tobu"! Ja ju promatram več duže vrijeme! Novi stroj a ne pretjerano velka lova! Imaš na NJUÅ KALO dosta oglasa sa kombinirkama!

http://www.youtube.com/watch?v=PIkXa95FnYw

http://www.njuskalo.hr/strojevi-obrada-drveta
Last edited by dv dac on 20 Jan 2011 20:15, edited 1 time in total.
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

dv dac wrote:Evo ti na "ju tobu"! Ja ju promatram več duže vrijeme! Novi stroj a ne pretjerano velka lova! Imaš na NJUÅ KALO dosta oglasa sa kombinirkama!

http://www.youtube.com/watch?v=PIkXa95FnYw

http://www.njuskalo.hr/strojevi-obrada-drveta
Znam za njuškalo, al tu treba 2500-3000e. keš:forvonad: a compu bi nekako lakše progurao na 12 rata a uz to je i novo. Ima neko od članova ovaj stroj??
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Gledajuci je, cini mi se da nije losa masina za hobi poslove, motori odgovaraju, a ako je na
12 rata i masina nova i nije tako nepovoljno.
Damir 66
Majstor

Post by Damir 66 »

Gledajući drugi dio videa o kombinirci, kada demonstrator reže šperploču, ona kolica se malo previše uvijaju.Trebalo bi svakako prije kupnje to pogledati.:/
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

Slažem se da je treba uživo pogledat. Trenutno je nema kod Hudeka, al malo surfajuci po netu i pegledom nekoliko videa mogu rec da mi ne djeluje nesto iole kvalitetno npr donji dio diketice ravni lim uopće ne savijen na krajevima, rupa za frezer preuska, staviš širi nož i nemože prolazit, postolje borfutera dosta jadno.... al za tu lovu i na rate mislim da se nemože bolje očekivat
Last edited by Gonzales on 21 Jan 2011 23:19, edited 1 time in total.
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

Evo za kodi dan Compa stize u trgovinu, al jos se dvoumim oko kupnje. Dal je neko imao priliku raditi na njoj ili zna nesto vise. Nebi se zelio zaletiti sa kupnjom!?! Ako to nije "to" neš je više prodat.:forvonad:
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Gonzales wrote:Evo za kodi dan Compa stize u trgovinu, al jos se dvoumim oko kupnje. Dal je neko imao priliku raditi na njoj ili zna nesto vise. Nebi se zelio zaletiti sa kupnjom!?! Ako to nije "to" neš je više prodat.:forvonad:
racunica je prosta:sve zavisi sta zelis i koliko da radis.
to ces najbolje sam da procenis zato pamet u glavu dobro je pregledaj i razmisli(nece se ona prodati samo tako,nisu to gace ili carape)pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

A želim imat nešto na jednom mjestu (kombinirku) al zna se kolko para tolko i muzike, nemogu reć da ću ja sad na njoj zaraditi neku lovu pa kupiti bolji stroj za neko vreme. Ne sviđa mi se što jedan motor pokreće pilu, blanju i bušilicu i dosta malo mjesta je na ploči..... al nemoš stisnut i p..... moram je uživo viditi, nadam se drugi tjedan.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Konacno sam odgledao ovaj filmic i primetio nekoliko stvari koje mi se nisu dopale.
Najpre, iskreno receno deluje mi malo "slabacko". Neko je vec pomenuo da se vidi kako se kolica uviju kada ih tip pritisne. Tocak kojim se podesava visina dihta i glodalice se uvija kako ga okrece.

Drugo, nekako mi sva pomeranja materijala i kolica deluju "trzavo". To moze da bude posledica snimka, ili ovog tipa koji radi, ali moze da bude i posledica lose obrade kliznih povrsina.

Ono sto mi se najvise nije svidelo je losa ergonomija. I to na mestima koja se cesto upotrebljavaju. Recimo kada podesava visinu na kojoj ce uci horizontalna busilica, svako pola kruga mora da povuce sipku, pa da je okrene pa ponovo povuce... Pri podesavanju vodjice na glodalici, pokretne ploce (one od MDF-a), stezu se sa zadnje strane viljuskastim kljucem, i to opet pola kruga pa okreni, pola kruga.. Ima toga jos, nisam sve popamtio. To mozda deluje naivno, al kad to radis stalno, uzasno te nervira i jednostavno usporava (imam uopravo takav blesav sistem na konjicu struga i hocu da pop*zdim, odavno se spremam da tu napravim kocnicu sa ekscentrom).
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

mbole wrote:Konacno sam odgledao ovaj filmic i primetio nekoliko stvari koje mi se nisu dopale.
Najpre, iskreno receno deluje mi malo "slabacko". Neko je vec pomenuo da se vidi kako se kolica uviju kada ih tip pritisne. Tocak kojim se podesava visina dihta i glodalice se uvija kako ga okrece.

Drugo, nekako mi sva pomeranja materijala i kolica deluju "trzavo". To moze da bude posledica snimka, ili ovog tipa koji radi, ali moze da bude i posledica lose obrade kliznih povrsina.

Ono sto mi se najvise nije svidelo je losa ergonomija. I to na mestima koja se cesto upotrebljavaju. Recimo kada podesava visinu na kojoj ce uci horizontalna busilica, svako pola kruga mora da povuce sipku, pa da je okrene pa ponovo povuce... Pri podesavanju vodjice na glodalici, pokretne ploce (one od MDF-a), stezu se sa zadnje strane viljuskastim kljucem, i to opet pola kruga pa okreni, pola kruga.. Ima toga jos, nisam sve popamtio. To mozda deluje naivno, al kad to radis stalno, uzasno te nervira i jednostavno usporava (imam uopravo takav blesav sistem na konjicu struga i hocu da pop*zdim, odavno se spremam da tu napravim kocnicu sa ekscentrom).
Evo danas sam naišao na Kity 2000 koja iznosi skupa sa nosačem za borfuter negdje oko 2650e. Sad se dvoumim oko nje i compe?? mbole i naravno ostali članovi foruma da kupujete sebi koju bi odabrali od ove dvije i ustvari vredi li Kity te novce?
Image
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

nemoj da me krivo shvatis meni brate ni ova ne vredi te novce.
za 2650e mozes sigurno da kupis neku polovnu livenu masinu da te bog veseli.
pronjuskaj po njuskalu sta se prodaje video sam tamo dobrih starih masina koje su bolje nego ove nove.
cak sam nasao i neki oglas za bugarku (mnooogoo bolja od te kompe i kity-a)a za te novce :tummenupp:
evo skupi jos koju kintu i kupi ovo(ja je imam i zadovoljan sam)
http://www.njuskalo.hr/strojevi-obrada- ... as-1092026
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

evo vec ozbiljnija igrackaza slicne novce: http://www.njuskalo.hr/strojevi-obrada- ... as-2171637
Post Reply