Kuhinja i komoda SSM

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

To je već drugo. Opširno, pa sad nek odgovara.
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

mate512 wrote:1. zbog čega je na drugoj slici prvi elemenat s lijeve strane niži od ostalih?
2. zbog čega je na drugoj slici elemenat sa staklima s unutarnje strane kantiran s bijelom/svijetlom kant trakom a ne trešnjom?
3. zbog čega sokl (podnožje) nije u komadu (vidljivo na trećoj slici)?
4. kakva je ovo improvizacija između nape i elemenata s desne strane nape (vidljivo na četvrtoj slici)
5. kakva je opet ovo smiješna visina zadnjeg visećeg elementa na desnom kraju (četvrta slika)?
6. što se još krije iza vratiju?
ovo su pitanja i kako i zasto to ce on odgovorit

a ovo je nesto .....drugo :/
mate512 wrote:ovo mi izgleda kao turbo kič, a zbog nekih detalja bi rekao i fuš
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Da li ti uopste citas sta pise?
Ja nemam ni nameru ni potrebu da se raspravljam sa nekim koga i ne poznajem i ko je 700 k m od mene,ali covek je rekao da je on HOBI MAJSTOR!
zNACI BORI SE ,RADI TRUDI SE ULAZE NEKI NAPOR DA NI IZ CEGA STVORI NESTO ZA SEBE I SVOJ KUTAK.
Mislim da takvim ljudima treba dati podrsku da uspeju u necemu,a to ti je moj MATE ona srpska izreka,,AKO NE MOZES DA MI POMOGNES ,NEMOJ MI ODMAGATI!
Pa ti malo razmisli o svemu.
Mozda ja gresim ,a ti si u pravu,ili mozda ...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ajde da malo spustimo loptu :)

Mozda mate jednostavno ima malo grublji nacin izrazavanja nego sto smo ovde navikli, ali mislim da nije zlonameran (mada mogao bi malo da racuna da su ljudi samo to: ljudi, i da malo finiji ton nikad nije na odmet).

Ja licno volim da dobijem kritiku na ono sto sam radio (naravno to ne znaci da cu se sloziti sa svakom), iz prostog razloga sto covek najteze uocava sopstvene greske.

Po meni ovo sto je sad izneo ima prilicno smisla, a roliver zna zasto je radio tako kako je radio. Mozda je uklapao nesto sto je imao od materijala, mozda je bas tako htela gospodja, mozda ima neki destei razlog koji ne vidimo.

Jedino mi malo bode oci: "6. što se još krije iza vratiju?"
Nemojmo kritikovati ono sto i nevidimo, ne znamo kakvo je, pa ga unapred proglasavati za lose.
mate512
Zarezivač olovaka

Post by mate512 »

Nexent wrote:Da li ti uopste citas sta pise?
Ja nemam ni nameru ni potrebu da se raspravljam sa nekim koga i ne poznajem i ko je 700 k m od mene,ali covek je rekao da je on HOBI MAJSTOR!
zNACI BORI SE ,RADI TRUDI SE ULAZE NEKI NAPOR DA NI IZ CEGA STVORI NESTO ZA SEBE I SVOJ KUTAK.
Mislim da takvim ljudima treba dati podrsku da uspeju u necemu,a to ti je moj MATE ona srpska izreka,,AKO NE MOZES DA MI POMOGNES ,NEMOJ MI ODMAGATI!
Pa ti malo razmisli o svemu.
Mozda ja gresim ,a ti si u pravu,ili mozda ...
Ma koliko sam ja uspio da shvatim, bit svakog foruma je da nepoznati ljudi i iz najdaljeg mjesta na svijetu sudjeluju i iznose svoja mišljenje, pa mi onda nemoj prebacivati što sam ti nepoznat i "daleko" od tebe. ili su na ovom forumu svi prijatelji i susjedi?:forbryllad:
A bez kritike, NEMA NAPRIJED, bez konkurencije, NEMA NAPRIJED. Tip nije glup čim je uspio da izvadi mjere i montira, a možda je to trebao raditi dva mjeseca umjesto dva tjedna već kad je ssm, pa bi možda i shvatio nešto u hodu.
Ali opet, tko ne može da podnese kritiku, što ću mu ja (to ti je moja poslovica).
rock and roll
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Ako je roliver kao što je napisao SSM i toga se drži odnosno izrađuje sam sebi namještaj i zadovoljan je svojim radom to je onda uredu.
Ali večina takvih takozvanih stolara (ne mislim na rolivera nego samo navodim primjer) misli da su sposobni izrađivati namještaj drugima za novac
pa kvare reputaciju profesionalcima i kradu im posao a ljudima isporuče nešto takvo i još naplate više nego za profesionalno odrađen posao!
I onda smo mi majstori svi isti i trpaju nas skupa s fušerima u isti koš!
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Momčići mislim da je krajnje vrijeme da se prestanemo baviti glupostima nego krenemo dalje sa normalnim radom i pomaganjem.Ako se iz nekog razloga ova kuhinja nekome nesviđa neka reče razloge zašto kako je i naveo Mate.
Sada je na redu roliver da nam pojasni zašto je neke stvari napravio baš tako.
Mate imaš pravo da forumu služe za kritiziranje za pohvaljivanje a na nekima i za svađanje SAMO ako misliš ovdje se s nekime SVAĐATI ili PREPIRATI onda si na krivom mjestu i nismo svi susjedi niti prijatelji onako kako to ti misliš jer pojam prijatelj je jako širok ALI za mene su ovdje većina njih jako dobri prijatelji i neki od njih su mi napravili uslugu a da ih nisam u životu vidio a kaomli im stisnuo ruku zahvale i pozdrava stoga nemoj suditi knjigu po pokricama.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:/

Ne znam,ali mislim da se kolega više neće javiti,koliko ste opleli po njemu.
Sama kuhinja,za koliko novca je EKSTRA :hurra:

Samo napred
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Чему оволика полемика ?
Ако неко лоше ради , прави кич и шунд и ... има право , било да га прави за себе , било да то продаје другима .
Ако неко за нечији рад мисли да је кич и шунд и ... има право , да то мисли , а и да то каже.
Чему показујемо наше радове ако очекујемо да све поруке после тога буду : лепо , супер , о.к. итд .
Чему оволика полемика ?
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Nije stvar u misljenjima i polemisanju vec je stvar u tome na kakav se nacin misljenja iskazuju. Ako mi se nesto ne svidi, normalno da cu to i reci, a nacin na koju to kazem dovoljno govori o meni, i u kom se stanju nalazim prilikom pisanja. E, sad, treba biti malo tolerantan.

Budimo realni, niko ne voli da vam neko kaže da ste fušer, i kič majstor, i to bez objašnjenja. Takođe, niko ne voli da dobija kritike, onaj ko kaže da voli, laže. :)
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Не воли нико , наравно , али ко год нешто прави и излаже мора да буде спреман на њих . Сад да ли су добронамерни или сујетни ...
djagi
Majstor

Post by djagi »

sve sami kriticari,cast izuzecima,neznam samo kroz koju lupu gledate sve ta slike kada to sve vidite sto ne valja.to nije samo u ovoj temi nego se vuce u svim.Mnogi bi voleli da naprave pribliznu kuhinju ali ne mogu, a zato su kritike za medalju.Kuhinji ne fali bas nista,sluzi svrsi,napravljena je bas onako kako je to dizajner zahtevao. Od kritike a ni od hvale nemas bas nista zato nastavi da radis i zavrsavaj svoj posao .Za SSM extra.Pozdrav i ako ti treba pomoc zovi
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Bojan wrote:Takođe, niko ne voli da dobija kritike, onaj ko kaže da voli, laže. :)
Jos ispadoh i lazov :)
Samo da te podsetim: kad nesto novo napravis na sajtu, trazis da to pregledamo i saljemo ti primjedbe, to jest kritike :)
Pri tom rekao bi da imas mnogo vise koristi od "ova opcija ne radi kako treba, zbog toga i toga", nego od "bravo majstore, ovo je sve super".
E sad, ako to ne volis, kazi pa da prestanemo :)
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Zavisi kako gledamo na stvari.
Verovatno su svi culi za pricu da je za nekog CASA POLU PUNA.A ZA NEOG POLU PRAZNA.
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

mbole wrote:
Bojan wrote:Takođe, niko ne voli da dobija kritike, onaj ko kaže da voli, laže. :)
Jos ispadoh i lazov :)
Samo da te podsetim: kad nesto novo napravis na sajtu, trazis da to pregledamo i saljemo ti primjedbe, to jest kritike :)
Pri tom rekao bi da imas mnogo vise koristi od "ova opcija ne radi kako treba, zbog toga i toga", nego od "bravo majstore, ovo je sve super".
E sad, ako to ne volis, kazi pa da prestanemo :)
Mislio sam naravno da niko ne voli da čuje da to što je napravljeno je "sranje", "ne valja ništa" i slično. :D
Post Reply